Skocz do zawartości

[merida BIG Seven 500 2018] prośba o opinie- pilne !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem podobne dylematy jak przymierzałem się do kupna roweru i nie dałbym za M315 i Deore kwoty jak piszesz.

Teraz wiem, że zrobiłem błąd kupując nowego na Alivio, bo za ta kasę miałbym 4-5 letniego na LX, czy 7-8 letniego na STX.

Napisano

Nie jestem specem od sprzętu, więc więcej nie doradzę. Napisałem, że sam myślałem o czymś w okolicy 3k, potem zweryfikowałem, że na rynku są nowe tańsze na nienajgorszym osprzęcie jak dla spokojnej jazdy. A teraz świeżo po kupnie nowego na Alivio za 1400 zł, wiem, że kupiłbym używanego za tą kasę a na lepszym osprzęcie.

Napisano

Tylko ta Merida też jest nowa, cena katalogowa to 3900 a ja mam okazję kupić za 3100 więc cena jest bardzo atrakcyjna. Tak czy inaczej wielkie dziękuję :) :thanks:

Napisano

Ja pie....s:) Osprzęt nie jeździ tylko rama. Deore to dobry osprzęt więc nie wiem co od niego chcecie, hamulce nawet w rowerach za 10tys. często bywają szroty, dlatego z czasem wymienisz. Rowery 7-8 letnie jeżdżą gorzej od tych za 1400 z naszych czasów:) Za cenę 3100zł masz dobry rower, który sądząc po Twoim opisie i tak będzie nad wyrost.

Nie gadaj tylko bierz albo idź się przymierz do sklepu i wtedy zobaczysz co oznaczają puste opisy osprzętu na stronach ze zdjęciem:)

Napisano

Dziękuję Wszystkim za radę :) prawdopodobnie zostanę przy zielonej Meridzie. Kellys osprzetowo wygrywa ale Merida będzie wygodniejsza jak zaznaczył DROPLET :) jestem niska a na początek to będzie dobry wybór- tak myślę:) 

Teraz, Marcin86Poznan napisał:

Ja pie....s:) Osprzęt nie jeździ tylko rama. Deore to dobry osprzęt więc nie wiem co od niego chcecie, hamulce nawet w rowerach za 10tys. często bywają szroty, dlatego z czasem wymienisz. Rowery 7-8 letnie jeżdżą gorzej od tych za 1400 z naszych czasów:) Za cenę 3100zł masz dobry rower, który sądząc po Twoim opisie i tak będzie nad wyrost.

Nie gadaj tylko bierz albo idź się przymierz do sklepu i wtedy zobaczysz co oznaczają puste opisy osprzętu na stronach ze zdjęciem:)

Dziękuję! Już nie mam wątpliwości! :)

Napisano

Ostatnio rowery nie mają offsetu w sztycy podsiodłowej i prawie zerowej długości mostki. Warto się przymierzyć czy nie jest się za bardzo rozciągniętym bo już nie bardzo jest czym ruszyć by to skorygować. Co prawda producenci nie podali długości mostka ale na zdjęciu widać, że chyba dałoby się wymienić na krótszy jakby co.

Napisano

Merida ma raczej nie przesadnie długie  ramy, prawdopodobieństwo, że rower będzie za długi jest bliskie "0" ...

Napisano
3 godziny temu, Rulez napisał:

Dla niskiej Kellys zdecydowanie odpada ...

Masz na mysli te dostępne rozmiary, czy nawet Kellysa w ramie S ?

Napisano

W poprzednim poście @droplet była mowa o długości ramy, ten post pasuje jak ulał do ramy Kellysa S ... jest dużo dłuższa od Meridy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam, TYNKA mam pytanie. Zamierzam kupić właśnie ta meride i na olxie jest oferta za 3100, czy ty tez tam kupowałaś? Jeśli tak to jakieś problemy ze sprzedawca? Jak spisuje się ten rowerek? Mam 170cm wzrostu jaki rozmiar? Chyba bardziej m? Z góry dzieki. 

#TYNKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...