pawlo86 Napisano 12 Maja 2018 Napisano 12 Maja 2018 Witam, posiadam rower z tylną piastą nexus 7. Pierwszy raz mam z nią do czynienia i zastanawiam się czy piasta nie wymaga smarowania. Po zakręceniu kołem zatrzymuje się ono dość szybko. Nie chce jej rozkręcać na części pierwsze a jedynie przepłukać w benzynie a następnie wymoczyć w oleju przekładniowym. Potem nasmarować smarem i tu pytanie, jakim smarem i gdzie go dawać ? Wciskać we wszystkie szczeliny ?
dorota57 Napisano 12 Maja 2018 Napisano 12 Maja 2018 Mnie nieszczęśliwie wkręciła się guma którą można zabezpieczyć zakupy przewożone w koszyczku. Połamały się plastiki odpowiedzialne z zmianę przełożenia. Kupiłem zestaw naprawczy i zabrałem się za wymianę. Rozkręciłem piastę i wymyłem wianuszki z kulkami z jednej i drugiej strony , nasmarowałem smarem Shela, dosyć rzadki ale dobrze zabezpiecza wianki. Następnie dołożyłem smaru do środka na kółka zębate i to na tyle. Skręciłem i ustawiłem biegi. Środek piasty jest dobrze zabezpieczona przed kurzem. Jeżeli sprawdzisz i stwierdzisz że jest syf to trzeba wymyć i nasmarować smarem rzadkim. Słyszałem o piastach które mają w wnętrzu olej. Może ktoś jeszcze uzupełni twoje zapytanie.
Artwro Napisano 13 Maja 2018 Napisano 13 Maja 2018 Tak łatwo rozebrać Neksusa siódemkę?muszę spróbować.
PiotrekFilip Napisano 16 Maja 2018 Napisano 16 Maja 2018 Uważaj, bo łatwo jest ją rozebrać, ale złożenie to sztuka i kawałek.
pawlo86 Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 Witam, rozebrać nie jest problem - dużo jest filmów na yt. Chociaż ja nie rozkładałem jej na części pierwsze a jedynie wyjąłem i umyłem w benzynie ekstr. potem wymoczyłem w oleju przekładniowym i przesmarowałem na nowo. Jednak zastanawiam się czy te piasty mają się tak ciężko kręcić... w rowerze gdy obracam pedałami do tyłu mając koło w powietrzu, koło się obraca w tył. Czy też tak macie u siebie czy coś jest nadal nie tak ?
dorota57 Napisano 17 Maja 2018 Napisano 17 Maja 2018 Przekręcając pedałami do tyłu u mnie koło hamuje. Coś u ciebie poszło nie tak.
pawlo86 Napisano 17 Maja 2018 Autor Napisano 17 Maja 2018 hej dzieki za odpowiedź. U mnie hamulce są rolkowe i hamuje się przy kierownicy. Teraz po którymś tam razie rozkrecania i skręcania znowu mam taki efekt ze jak pusze pedały to się same kręca z kołem a gdy chce za pedałować do tyłu ( jak w rowerze górskim) to koło prawie staje w miejscu. coś za mocno dokręcam ale poza konusami to nie ma nic a konusy przykręcam palcami.... chyba pójdę do rowerowego hehe
fidotp Napisano 12 Czerwca 2018 Napisano 12 Czerwca 2018 Nieświadomie poprzestawiałeś zapadki ( 2 z 4 sztuk) Zrobiłem ten błąd przy myciu przekładni i myślałem że tak ma być. Po złożeniu efekt był taki jak u ciebie. PS. Co do smarowania. Umyłem wszystko w benzynie,przedmuchałem sprężarką. Wymoczyłem w oleju przekładniowym i zostawiłem by nadmiar odciekł. Dołożyłem smar przekładniowy i hula.
inforobert Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Olej do skrzyń automatycznych ATF ,oraz smary EP lub EPX w klasie NLGI 1 lub NLGI 0. Dobrze poskręcana i nasmarowana odpowiednimi środkami smarnymi, tocząc się swobodnie ładnie cyka (dźwięk podobny jak w zwykłych piastach)
wioslo1 Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 W dniu 9.07.2018 o 23:21, inforobert napisał: Olej do skrzyń automatycznych ATF ,oraz smary EP lub EPX w klasie NLGI 1 lub NLGI 0. Dobrze poskręcana i nasmarowana odpowiednimi środkami smarnymi, tocząc się swobodnie ładnie cyka (dźwięk podobny jak w zwykłych piastach) czyli rozumiem ze olej do wymoczenia samej przekladni a smary do łożysk tak?
dovectra Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 Tak najlepiej, Możesz stosować specjalny biały smar shimano Nexus, ale trochę kosztuje, i czasem przy większych mrozach zamula działanie piasty (tężeje).
wioslo1 Napisano 10 Marca 2019 Napisano 10 Marca 2019 a ten smar musi byc koniecznie w tej klasie NLGI 1 lub 0? bowiem cos malo tego widze na necie duzo jest ep w klasie NLGI 2
wioslo1 Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Zdjąłem koło, rozkręciłem przekladnie i wnetrze moczylo sie kilka godzin w oleju ATF II lozyska i wianki troche przesmarowalem EP w klasie NLGI 1 ale pratycznie wewnatrz wszystko wygladalo jak nowe, duzo fabrycznego smaru apo zlozeniu i zamontowaniu kola pojawil sie problem z hamowaniem do tylu (obracajace sie pedaly) czyli w strone napędową piasta obraca sie calkiem fajnie a w druga mam wrażenie ze cos tam jakby obciera, sama przekladnia wyjeta z obudowy obraca sie bardzo dobrze wiec to chyba nie jest problem zapadek jak wyzej ale jak juz ja wkladam z powrotem do obudowy to znowu jakby cos tarlo ma ktos jakis pomysl zalaczam zdjecie jak wyglada przekladnia moze ktos cos dojrzy prosze o pomoc
inforobert Napisano 4 Maja 2019 Napisano 4 Maja 2019 W obudowie piasty, jest pierścień ? (drut) Jeśli jest, to trzeba go wsunąć w rowek obudowy, on powoduje że sprzęgło działa prawidłowo. W dniu 10.03.2019 o 21:50, wioslo1 napisał: a ten smar musi byc koniecznie w tej klasie NLGI 1 lub 0? bowiem cos malo tego widze na necie duzo jest ep w klasie NLGI 2 Kup VECOLIT EP-1 Stosowałem Mannol EP-2 MOS2, do łożysk świetny, ale w piaście planetarnej "wolnobieg" działał wolniej, cykanie nie było tak płynne jak w klasie NLGI 1. Smaruje się dwa łożyska kulkowe i łożysko rolkowe. Na koła zębate (góra i dół przekładni) nakłada się smar w wielkości trzech groszków.
cotynato Napisano 1 Września 2019 Napisano 1 Września 2019 Ja swoją piastę Shimano Nexus 7 smaruję Vecolit EP-1 lub Renolit EP1.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.