lucafabbro Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 Mam problem z dętką lub wentylem. Pompuje oponę 3.0 bara, i po pewnym czasie powietrze schodzi do poziomu 2.4/2.2 bara, ale nie schodzi całkiem. Dętka do wymiany, czy to wina wentyla ?
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2018 Napisano 7 Kwietnia 2018 "Po pewnym czasie", to znaczy - po jakim? I jaka to dętka?
lucafabbro Napisano 8 Kwietnia 2018 Autor Napisano 8 Kwietnia 2018 W trakcie jazdy to po 1-2 godzinach może nawet szybciej. Nie wiem jaka dętka była założona bo to jeszcze oryginał i nie zmieniłem, rower to b'twin 520
TheJW Napisano 8 Kwietnia 2018 Napisano 8 Kwietnia 2018 Dokładnie tak, jak pisze przedmówca. Czy sprawdzisz śliną, czy w wodzie, wyjdzie na jedno - wymiana. Może puszczać wentylem, może być dziurawa, albo po prostu straciła swoje właściwości z upływem czasu. Nie ma co się głowić. Kup Schwalbe lub Continentala, załóż, zapomnij. Przedtem oczywiście sprawdź i oczyść oponę wewnątrz, żebyś nie uszkodził od razu nowej dętki, gdyby coś w niej siedziało.
gocu Napisano 9 Kwietnia 2018 Napisano 9 Kwietnia 2018 W dniu 7.04.2018 o 21:46, lucafabbro napisał: Dętka do wymiany, czy to wina wentyla ? A co za różnica? :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.