Skocz do zawartości

[Szukam informacji] Zorganizowane wyprawy rowerowe w sezonie 2018

robertcb1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Chciałbym uzyskać informacje o wszystkich zorganizowanych dłuższych wyprawach, pielgrzymkach, rajdach, podróżach rowerowych organizowanych przez  organizacje rowerowe, stowarzyszenia, parafie i ostatecznie biura podróży (ale nie za drogie). Chodzi mi o dłuższe wyprawy powyżej 1000 ze startem z Polski na rowerach (bez dojazdu/dolotu na miejsce docelowe) z przejechaniem jakiegoś dłuższego odcinka, bez formy "gwiaździstej" ze stacjonarnym noclegiem. np. z Polski do Rzymu, z Polski do Santiago de Compostela, z Polski na Syberię, Nordkapp, Bałkany itp. Sezon od początku maja do końca września.
Były takie organizowane w poprzednich latach, ale niestety dowiadywałem się o nich już po czasie, a na ten rok bardzo mały wybór takich na które jeszcze by były miejsca i można było się zapisać, albo ja nie potrafię szukać w internecie.

Napisano

Dzięki. Crotosa znam od dawna, byłem z nimi na kilku wyprawach.

Trochę szkoda że przez bite 2 miesiące robią kółko, w tym czasie można by zwiedzić więcej krajów, np z Tallina przez Rygę, Wilno, Mińsk, Kijów do Odessy czy coś takiego...

Napisano

Zawsze możesz sam w taką trasę pojechać. 

Rundka dookoła po 3 różnych krajach nie jest głupia bo praktycznie w każdym zakątku tych państw jest co innego do zwiedzania. 

Wzdrygam się jedynie przed Rygą bo to mega nieprzyjazne miasto dla rowerzystów chociaż starówkę mają przepiękną!.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...