Skocz do zawartości

[Zakup roweru w Decathlon] rower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zawsze zakup stacjonarny będzie lepszy, widzisz co dostajesz. Nie zmienia to faktu że warto oddać rower do serwisu żeby wszystko sprawdzili, chyba że masz pewność że mechanik w deca jest ogarnięty.

• Mod Team
Napisano

Co do zakupu, to zawsze jeśli jest możliwość, trzeba kupować stacjonarnie - ja w każdym razie jestem za tym.
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w Decu nie ma różnic cenowych pomiędzy sklepem internetowym, a stacjonarnym.
Poza tym nie każdy wie jakiego rozmiaru potrzebuje, więc jest to argument za zakupem stacjonarnym - w sklepie można się przymierzyć, a nawet kawałek przejechać.

Napisano

Ceny na stronie i w sklepie są takie same. Różnica jest tylko taka, że w sklepie rower wyjeżdża skręcony/wyregulowany, a z neta przychodzi w kartonie, także trzeba go trochę poskładać i ewentualnie wyregulować. Jeśli umiesz to zrobić, to żaden problem, jeśli nie, zostaw to sprzedawcom/serwisantom z Dekla.

Jest też opcja, że rower z Internetu nie występuje w sklepie. Nie wszystkie sklepy mają pełną ofertę, ze względu na mały metraż sklepu. Ale rower można zamówić do sklepu i tam też Ci go złożą i będzie gotowy do jazdy.

Napisano
W dniu 3.03.2018 o 21:49, KrissDeValnor napisał:

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w Decu nie ma różnic cenowych pomiędzy sklepem internetowym, a stacjonarnym.

Nie byłbym taki pewien. Znam jeden przypadek w którym tak nie jest. Być może to błąd, ale nie powiem co to bo cena okazyjna... ;)

Napisano
W dniu 4.03.2018 o 01:28, Quba88 napisał:

Różnica jest tylko taka, że w sklepie rower wyjeżdża skręcony/wyregulowany, a z neta przychodzi w kartonie, także trzeba go trochę poskładać i ewentualnie wyregulować

Z tym to chyba różnie bywa. czytałem, że komuś przyszedł rower totalnie rozregulowany, z kolei ja dostałem taki, że tylko skręcić kierownicę i jechać ;) Z kolei w sklepie stacjonarnym widziałem tak zdemolowane egzemplarze, że żałość brała. No, ale może przed sprzedaniem coś z nimi zrobią...

Napisano
17 godzin temu, de_Villars napisał:

przed sprzedaniem coś z nimi zrobią

Dokładnie tak, przed oddaniem roweru każdy z nich jest sprawdzany/regulowany przy kliencie.

Napisano
W dniu 4.03.2018 o 01:28, Quba88 napisał:

Ceny na stronie i w sklepie są takie same.

Nie są. Znaczy nie zawsze. Czasem są promocje dotyczące tylko sprzedaży online a czasami jakiś sklep lokalnie ma promocję na coś (np. W-wa Targówek miał niedawno promocję na różowy plecak rowerowy z bukłakiem). Także trzeba sprawdzić i wybrać.

Moim zdaniem jeżeli nie ma różnicy to lepiej wziąć stacjonarnie bo wtedy rower skręcą serwisanci Decathlonu i ewentualne uwagi w stylu "zepsuło się bo Pan tego nie dokręcił/przekręcił" nie będą mogły mieć miejsca. Chociaż akurat Decathlon raczej nie czepia się przy reklamacjach. Natomiast przy zakupie stacjonarnym trzeba zwrócić uwagę na to, że można kupić rower używany. Tak, używany. Stoi na sali i wszyscy na nim jeżdżą a potem trafia do klienta. Także kupując stacjonarnie dopytałbym czy dostanę rower z magazynu czy ten z sali.

23 godziny temu, de_Villars napisał:

Z kolei w sklepie stacjonarnym widziałem tak zdemolowane egzemplarze, że żałość brała. No, ale może przed sprzedaniem coś z nimi zrobią...

6 godzin temu, Quba88 napisał:

Dokładnie tak, przed oddaniem roweru każdy z nich jest sprawdzany/regulowany przy kliencie.

No i chciałbyś kupić nowy rower w ten sposób (nawet jeżeli "coś z nim zrobią")? Nie masz pojęcia ile razy ktoś w coś wjechał, wywalił się, próbował podskoczyć czy robić inne rzeczy które by Ci nawet do głowy nie przyszly. Ja bym nie chciał takiego "nowego" roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...