mikkim Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Witam. Mam pewien problem z nowymi kolami i nie bardzo wiem jak sobie z nim poradzić. Mam rower trekingowy krosa i zauważyłem, że oryginalne obręcze pękają i szprychy wychodzą z obręczy. Postanowiłem kupić lepsze koła i udałem się w Warszawie do sklepu rowerowego, gdzie mogłem sobie dobrać komponenty. O tym sklepie wiele osób wypowiadało się pozytywnie, więc bez wahania się tam wybrałem. Koła zostały złożone z polecanej obręczy mavic 319 i do tego chciałem szprychy sapima strong, ale przez pomyłkę sprzedającego dostałem wyższy model sapima (chyba jakiś x leader). Koła były wycentrowane perfekcyjnie, ale po założeniu kół i przejechaniu kilku metrów usłyszałem takie metalowe "pstryknięcia" z okolic szprych. Sądzę, że szprychy pod wpływem ciężaru ułożyły się właściwie w obręczy. Po przejechaniu 200 km po szosie (rekreacyjny styl jazdy) koła były bardzo krzywe. Oddałem do ponownego centrowania i znowu się pokrzywiły. Za trzecim razem gość w sklepie powiedział, że to niemożliwe i pewnie jeżdżę na jakieś maratony i z ogromną łaską nacentrował mi koła. Dodatkowo dał mi jakiś wydruk na kartce ze wskazaniem napięcia szprych. Po założeniu i przejechaniu kilkuset kilometrów koła są krzywe. Wiedza gościa z serwisu chyba nie wystarczy do pokonania tego problemu więc może ktoś mądry się tutaj znajdzie i coś wymyśli. Dodam, że jeżdżę rekreacyjnie i bardzo szanuję swój rower.
Imar Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Zazwyczaj koła raz się "układają". Wystarczy wycentrować i naciągnąć odpowiednio szprychy. Proponuję podjechać do innego serwisu. Pierwsze pytanie czy posiadają tensometr, poprosić o wycentrowanie i sprawdzenie naciągu. Dodatkowo możesz poprosić żeby zakleili nyple klejem. Może winne są lipne nyple. Sapim Leader niema w cenie nypli, więc jakie nyple dostałeś? Co do szprych Strong wcale nie będzie wytrzymalsza niż Leader. Myślę że dając Ci Leader'a chcieli zarobić kilka złotych więcej.
dorota57 Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Jak zamawiałem koła w firmie "daveo" to Pan przeprowadził wywiad, czego oczekuję i zapytał o moją wagę. Koszt kół to około 1000zł. Przejechałem 3000km i sprawują się świetnie. obręcze DT R-460 disc 32h, piasty Novatec D 792 i 791, szprychy Pillar PSR TB 2016. Być może obręcze nie wytrzymują ciężaru rowerzysty.
wojtasin Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Rowerzysta musiałby ważyć ponad 120 kilogramów, te obręcze spokojnie wytrzymują moje 90 kilogramów i w porywach ze 30 kilogramów bagażu.
dawid Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 jak masz suwmiarkę to sprawdź jaką średnicę mają szprychy w połowie długości Mógł Ci dać wyższy model Sapim Laser, wyższy niekoniecznie oznacza że bardziej wytrzymały. Jeżeli szprycha ma średnicę 1.5mm to jest to Sapim Laser Może na rachunku też będzie podany model szprychy Jeżeli to faktycznie są szprychy Sapim Laser, to ciężko będzie na nich zrobić solidne koła i zabawa w centrowanie będzie trwać. Wtedy sugerowałbym udać się do serwisu na wymianę szprych na Leader (oczywiście w ramach gwarancji)
Imar Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Dawid od kiedy szprycha cieniowana jest mniej wytrzymalsza od nie cieniowanej...
dawid Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 szprycha cieniowana do 1.5mm od zawsze była mniej wytrzymała od niecieniowanej o grubości 2.0mm Szprycha cieniowana do 1.5mm ma tylko jedną zalete, jest lekka
Alsew Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 Teraz, dawid napisał: Szprycha cieniowana do 1.5mm ma tylko jedną zalete, jest lekka A te szprychy które często goszczą w Twoich kołach - Pillar TB2016? Pytam bo w sumie one są cieniowane do 1,6 i jak rozumiem to przepaści między 1,5 a 1,6 nie ma?
dawid Napisano 19 Lutego 2018 Napisano 19 Lutego 2018 jest przepaść między 1.5, a 1.6mm Ogólnie oceniłbym wytrzymałość szprych w tej kolejności 1.8mm>2.0mm>1.6mm>1.5mm Gdzie 1.5mm moim zdaniem nie ma sensu w ogóle stosować, bo różnica w wadzę pomiędzy 1.5, a 1.6 jest niewielka Poza tym temat dotyczy problemu kolegi mikkim z jego kołami. Skupmy się tutaj na rozwiązaniu jego problemu (podsunąłem sugestie że problem moze tkwić w montażu pozornie wyższego modelu szprych), niż na rozdmuchiwaniu potężnego offtopu na temat różnic pomiędzy cieniowanymi szprychami, można na to zrobić inny temat *pozornie wyższy jeżeli głównym parametrem na jaki zwraca się uwagę jest wytrzymałość i waga nie ma znaczenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.