ads Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 Witam, mam problem z piasta 8-biegowa. Rower kupilem uzywany i odrazu byly z nia problemy, zmieniajac ostatnio detke zdjalem te czesci z kolkami kolorowymi i zlozylem po swojemu i caly czas byl jeden bieg, na manetce zmienialem ale nic nie przeskakiwalo. Dzisiaj ponownie zdjalem kolo i zlozylem wedlug tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=wIcK3bQNqcA (nie moglem znalezsc poradnika z moja piasta). Z biegami 1-2 nic sie nie dzieje tak jakby byl to jeden bieg, 3 dziala i 4 dziala. Regulowalem ta linke ale nigdzie nie pojawila sie druga zolta kreska. Pomoze to ktos dobrze zlozyc?
MikeSkywalker Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 "Podkładka" na górze to osłonka przeciwkurzowa, zakładasz ją pod zębatkę. Na nią idzie zębatka, potem ten pierścień zabezpieczający. Następnie element do zmiany biegów z dźwignią, zabezpieczony tym mniejszym z żółtą kropką. Potem po obu stronach idą podkładki ustalające położenie osi piasty w hakach. No i na zewnątrz, poza hakami dwie nakrętki. Żółte kreski trzeba znaleźć kręcąc ręcznie elementem w który montuje się linkę, i potem tak ustalić śrubkę na lince aby znalazły się blisko. Ustawia się z manetką ustawioną na 4 bieg, a przynajmniej tak mam w Alfine. Po tym jak mniej więcej Ci się zbiegną ustawiasz je dokładniej baryłką przy manetce. Serwisówki dostępne są w sieci, pod hasłem Nexus 8 Service Manual.
ads Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 to mniejsze z zolta kropka jak ma byc zalozone? z ktorya kropka ma sie stykac?
SoloTM Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 z żółtą.. na 4 biegu mają być na tej samej wysokości - obok siebie
ads Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 Jak mam to zlozyc na 4 biegu jak mam kolo zdjete?
SoloTM Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 choćby na tym filmiku który dałeś pokazali jak złożyć, a na 4 biegu, jak już założysz linkę to wyreguluj tak, żeby kropki byly obok siebie
ads Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 zlozylem tak jak na filmie, na 4 biegu linka regulowalem ale 2 kreski wogole nie bylo widac
SoloTM Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 może nei ma kropki w 8 semce : /edit też jest - tu masz czarno na białym
zekker Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 https://cycle.shimano-eu.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Nexus/InternalHub/SG8C31/37G0A-001_SG-8C31-EN_v1_m56577569830638061.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.