obis83 Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Witam wszystkich mam problem ze zwifem . Natomiast po odpaleniu i naciśnięciu ride pokazuje się czarny ekran lecz muzyka gra. Proszę was o pomoc co to za problem i z czego to wynika może ktoś miał tez tak.
TheJW Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Jakie urządzenie? Telefon, tablet, laptop, pecet? Jaki system operacyjny? Jakieś szczegóły? Wróżbitów tutaj nie ma...
obis83 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Napisano 8 Grudnia 2017 HEHEHE no tak moje niedopatrzenie chodzi o laptopa w załączniku jego parametry i w załączniku również jak to wygada po wciśnięciu komendy ride
Loel Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Cześć. Po pierwsze zaktualizuj system. później, zakładając, że aplikacja wcześniej działała prawidłowo, jest oryginalna, to problemu szukałbym po stronie kraty graficznej albo jej sterowników. Ciężko oszacować z daleka. Dla mnie wygląda to na brak jakiegoś komponentu odpowiedzialnego za renderowanie obrazu. Zacznij od update systemu - daj znać jak poszło:)
czarnaMAMBA Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Kwestia aktualizacji na 99% Miałam to samo.
TheJW Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Jako informatyk z zawodu i wykształcenia zaproponowałbym inne rozwiązanie, ale i tak zaraz znajdzie się ktoś (naj-)mądrzejszy, więc tylko poczytam. No i trzymam kciuki!
obis83 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Napisano 8 Grudnia 2017 Każda pomoc nawet ta najmniejsza jest wskazana ????
NorthAngel82 Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 Myślałem, że jest to forum o tematyce związanej z rowerami i tym podobnych rzeczach, a nie o laptopach i systemach operacyjnych.
obis83 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Napisano 8 Grudnia 2017 Wiec zrobiłem aktualizację systemu i sterowników i nic. Nadal po uruchomieniu zwifa pojawia się czarny ekran wiec musi być to coś innego
Loel Napisano 8 Grudnia 2017 Napisano 8 Grudnia 2017 dostajesz jakieś komunikaty, pokazują się jakieś błędy ? Event Viewer coś wyświetla ?
obis83 Napisano 9 Grudnia 2017 Autor Napisano 9 Grudnia 2017 Pokazuje sie tylko czarny ekran jak na zdieciu zamieszczonym w załączniku
obis83 Napisano 12 Grudnia 2017 Autor Napisano 12 Grudnia 2017 Dziękuję wszystkim za pomoc po zainstalowaniu windows 10 wszystko smiga
Gość Napisano 13 Grudnia 2017 Napisano 13 Grudnia 2017 W dniu 12/8/2017 o 19:58, NorthAngel82 napisał: Myślałem, że jest to forum o tematyce związanej z rowerami i tym podobnych rzeczach, a nie o laptopach i systemach operacyjnych. To wpisz Zwift how to w googla ;-))
TheJW Napisano 13 Grudnia 2017 Napisano 13 Grudnia 2017 14 godzin temu, obis83 napisał: po zainstalowaniu windows 10 Współczuję... Ja zainstalowałem u siebie 10-tkę chwilę po premierze i na szczęście nie instalowałem wszystkich nowych aktualizacji. Dzięki temu mam jakąś kontrolę. Niestety wszystkie nowe aktualizacje to coraz więcej problemów, a system operacyjny żyje swoim życiem. Pobiera co i kiedy chce nie zważając na ustawienia. Pal licho na komputerze domowym, ale niestety u mnie w firmie część pecetów też pracuje pod kontrolą Windowsa 10 a ja muszę się z nim zmagać...stąd powyższa opinia.;) No ale chodziło o uruchomienie Zwifta, więc cel osiągnięty! W dniu 8.12.2017 o 19:58, NorthAngel82 napisał: Myślałem, że jest to forum o tematyce związanej z rowerami i tym podobnych rzeczach, a nie o laptopach i systemach operacyjnych. Sam napisałeś "związanej z rowerami". Czy wg. Ciebie temat nie jest z tym związany? Ja uważam, że jak najbardziej jest. Jesteśmy na forum rowerowym, ale to nie znaczy, że wszyscy użytkownicy są z zawodu mechanikami w serwisach rowerowych i tylko o wymianie korby i dętki można tutaj pisać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.