Skocz do zawartości

[Zwift] nie chce się włączyć

obis83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich mam problem ze zwifem . Natomiast po odpaleniu i naciśnięciu ride pokazuje się czarny ekran lecz muzyka gra. Proszę was o pomoc co to za problem i z czego to wynika może ktoś miał tez tak.

Napisano

HEHEHE no tak moje niedopatrzenie :) chodzi o laptopa w załączniku jego parametry i w załączniku również jak to wygada po wciśnięciu komendy ride 

post-180053-0-08998400-1512719380_thumb.jpg

post-180053-0-88718500-1512719393_thumb.jpg

post-180053-0-39927800-1512719402_thumb.jpg

Napisano

Cześć.

Po pierwsze zaktualizuj system.

później, zakładając, że aplikacja wcześniej działała prawidłowo, jest oryginalna, to problemu szukałbym po stronie kraty graficznej albo jej sterowników. Ciężko oszacować z daleka. Dla mnie wygląda to na brak jakiegoś komponentu odpowiedzialnego za renderowanie obrazu. Zacznij od update systemu - daj znać jak poszło:)

Napisano

Jako informatyk z zawodu i wykształcenia zaproponowałbym inne rozwiązanie, ale i tak zaraz znajdzie się ktoś (naj-)mądrzejszy, więc tylko poczytam. ;) No i trzymam kciuki!

Napisano

Wiec zrobiłem aktualizację systemu i sterowników i nic. Nadal po uruchomieniu zwifa pojawia się czarny ekran wiec musi być to coś innego

Napisano
W dniu 12/8/2017 o 19:58, NorthAngel82 napisał:

Myślałem, że jest to forum o tematyce związanej z rowerami i tym podobnych rzeczach, a nie o laptopach i systemach operacyjnych. :)

To wpisz Zwift how to w googla ;-))

Napisano
14 godzin temu, obis83 napisał:

po zainstalowaniu windows 10

Współczuję...

Ja zainstalowałem u siebie 10-tkę chwilę po premierze i na szczęście nie instalowałem wszystkich nowych aktualizacji. Dzięki temu mam jakąś kontrolę.

Niestety wszystkie nowe aktualizacje to coraz więcej problemów, a system operacyjny żyje swoim życiem. Pobiera co i kiedy chce nie zważając na ustawienia. Pal licho na komputerze domowym, ale niestety u mnie w firmie część pecetów też pracuje pod kontrolą Windowsa 10 a ja muszę się z nim zmagać...stąd powyższa opinia.;)

No ale chodziło o uruchomienie Zwifta, więc cel osiągnięty! :D

W dniu 8.12.2017 o 19:58, NorthAngel82 napisał:

Myślałem, że jest to forum o tematyce związanej z rowerami i tym podobnych rzeczach, a nie o laptopach i systemach operacyjnych. :)

Sam napisałeś "związanej z rowerami". Czy wg. Ciebie temat nie jest z tym związany? Ja uważam, że jak najbardziej jest. Jesteśmy na forum rowerowym, ale to nie znaczy, że wszyscy użytkownicy są z zawodu mechanikami w serwisach rowerowych i tylko o wymianie korby i dętki można tutaj pisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...