Skocz do zawartości

[2100zł]Pytanie do roweru czy warto?

SwiftyGOD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moge kupic rower scoot voltage fr 30 z 2011r

Zmiany jeszcze w nim:

- nowy napęd, (łańcuch, przerzutka, kaseta)
- nowy napinacz mozzart'a
- nowe klocki hamulcowe przód
- dwa sezony temu kupiony nowy komplet hebli slx

- sprężyna w domainie zmieniona na twardszą , miękką dalej mam i dorzucę ;) 

- hak przerzutki był na nowo zalewany i gwintowany, jest bardziej pancerny od standardowego

Niestety rama miała pęknięcie ( w miejscu typowy dla tej ramy, dolny trójkąt) 
spawane w serwisie

Wytargowałem sie na 2100zł

Opłaca się w to isc jestem poczatkujacy.Chce ja wykorzystac do Enduro lekkie fr oraz urban downhill

Ten spaw na moje oko dziwnie wyglada.Ale co wy o tym sądzicie

Napisano

Ten już szybciej, ale na starcie serwis zawieszenie wypadało by zrobić teraz tak:
- z przodu jest Marcok, serwisowany tylko uszczelki kurzowe potrafią 200-300zł kosztować

- z tyłu "swinger 3 way" - cokolwiek to jest, nawet jak Ci ktoś go weźmie na serwis to np uszczelki kurzowe mogą być nie do kupienia.

I serwisować u tych co potrafią serwisować np u Wicha. (Fonika na forum) I przed zakupem warto zapytać czy własnie ten damper jest serwisowalny, czy po prostu jeździsz ile wytrzyma, a potem zakup innego.

Rama nie jest typowa Enduro jak chodzi o zawias, obecne rowery jak chodzi o tylne zawieszenie będą sporo lepiej wybierały nierówności itp, a tutaj tył będzie pracował przy mocnym strzale dopiero.

Napisano

Aaa to jest Manitou, to problemem z reguły będą tylko części jak chodzi o ich koszt. Może być tak, że własnie wydasz na starcie 300-500zł na uszczelki kurzowe + z 250zl na robociznę.

Napisano

Pan napsial ze sprzeda za 2450zł oraz kazde czesci sa serwisowalne ale na dzien dzisiejszy wszystko jest zrobione tylko jezdzic :) ps manitou swinger jest jednym najtanszych damperow jesli chodzi o serwis

Aaa to jest Manitou, to problemem z reguły będą tylko części jak chodzi o ich koszt. Może być tak, że własnie wydasz na starcie 300-500zł na uszczelki kurzowe + z 250zl na robociznę.

https://www.olx.pl/oferta/rower-dartmoor-hornet-2016-16-marzocchi-66-shimano-zee-slx-deore-CID767-IDp0OYW.html#1c60c3c6c9 Opłaca sie czy zbytnio drogi Do jakiej ceny moge sie targować? Czy lepiej brac tego cannondale?

• Mod Team
Napisano

Jakiś rok temu niecały wysyłałem 3Waya na serwis do Wicha. Koszt 80pln. :)

Napisano

Hornet nie jest fullem i ma dość nietypowe geo, ta rama dla wielu osób jest po prostu kijowa.

Jakiś rok temu niecały wysyłałem 3Waya na serwis do Wicha. Koszt 80pln.  :)

Mi chodziło o koszt zawieszenia tył/przód jakby trza było kurzowe wymieniać.

• Mod Team
Napisano

Kupno na odległość to zawsze ryzyko. zwłaszcza na OLX. W tych pieniądzach to raczej hardtail, fulle zazwyczaj droższe są. Ten Hornet nie jest złą opcją, sporo osób ujeżdża i chwali.

Napisano

sznib tez teraz przeczytalem a myslisz ze kupienei roweru na odleglosc to dobry pomysl czy lepiej kupic gdzies na miejscu

Ale jesli typek wystawi na allegro to mam prawo go zwrocic jak cos nie tak i on odda mnie tyle co zaplaciłem?

Napisano

Ale jesli typek wystawi na allegro to mam prawo go zwrocic jak cos nie tak i on odda mnie tyle co zaplaciłem?

Jaja sobie robisz? Zwroty są w przypadku kupna od sklepu. A w przypadku gdy jest coś nie tak z opisem to jest dochodzenie i spór przed allegro, bo na 99% sprzedający nie zgodzi się na zwrot i wcale bym się temu nie dziwił. I chyba już ci pisałem, nie napalaj się bo i tak teraz za wiele nie pojeździsz. Jak masz kupić teraz i do tego na odległość to sobie odpuść. Roweru nie kupuje się na odległość, chyba że nowy. Dozbieraj kasę przez zimę i albo kup jak trafi się coś naprawdę fajnego albo na wiosnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...