Skocz do zawartości

[lancuch] Zerwany łancuch

KLZ123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podczas jazdy na rowerze nagle spadl mi lancuch.Mysle ze okej to normalne ale on sie po prostu zerwal Problem w tym ze zajaralem sie pasja rowerowa od nie dawna wiec nie wiem co mam zrobic Bo jak sie przyjrzalem dokladnie to ujrzalem z 5 wykrzywionych zabkow w zebatce i teraz pytanie Wymieniac cala zebatke i kupic nowy lancuch czy Jakos kombinerkami czy czyms tam sprobowac wyprostowac? 

Napisano

Jaki łańcuch ?

Jaka korba ?

Jakos kombinerkami czy czyms tam sprobowac wyprostowac?

Powodzenia takiej operacji,chyba że to jakiś chińczyk z tesco,to wtedy nawet może się udać. 

Napisano

Po pierwsze wrzuć na forum zdjęcie, żeby się nie okazało, że to są zwyczajne krzywizny usprawniające przerzucanie - zwłaszcza jak pisze o przedniej. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem STX-a - nie dość , że powykrzywiane zęby to jeszcze jakby pęknięcia przy nich były :-)

Przód czy tył? - od tego zacznijmy. Potem albo wymiana pojedynczej zębatki albo całości ale po kolei.

Napisano

Jaki łańcuch ?

Jaka korba ?

Powodzenia takiej operacji,chyba że to jakiś chińczyk z tesco,to wtedy nawet może się udać. 

Łańcuch KMC UG-51

Korba SHIMANO FC-M171

Napisano

Łańcuch KMC UG-51

Czyli guma.

Korba SHIMANO FC-M171

Te wykrzywione ząbki,to raczej fabryczne wycięcia,jak już wcześniej stwierdzono,ale możesz dać foto dla pweności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...