Skocz do zawartości

[przerzutka]Luz przerzutki na nitach

devon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Podczas ostatniej chęci zmiany opon na  smart samy dostrzegłem luz przedniej przerzutki w nietypowym miejscu a dokładnie na nitach co z pewnością nie jet luzem roboczym.Porusza się cała konstrukcja przerzutki która jest przymocowana do obejmy.Rower nie uległ żadnemu mechanicznemu uszkodzeniu (upadku,uderzeniu w przerzutkę) itp.Mam nadzieję iż podlega to pod gwarancje jako że rower ma przejechane dopiero 600km.(Orkan 5.0 2016)

Nit na którym jest luz :https://www.fotosik.pl/zdjecie/b841145605b9eaca

Czy gwarancja obejmuje tego typu wady?

Napisano

Tam jest pewien luz, ale moim zdaniem u ciebie jest kilka razy większy niż powinien być. Nie ma znaczenia ile przejechałeś, ustawowo jest 2 lata gwarancji na wszystko oprócz opon i klocków i td. Możesz wrócić do sklepu i się poskarżyć, jak będą chcieli regulować to spoko, ale wtedy wsiadasz i sprawdzasz czy jest lepiej, jak jest lipa to niech wymieniają. I nie daj się na gadanie, że ten model może tak ma, albo, że już się zużyło. Nawet Altus dobrze działający i wyregulowany szybko i elegancko powinien zmienić.

Napisano

@@Ilia, Do starego roweru montowałem parę miesięcy temu temu nową deorke jest ona strasznie sztywna nawet nie drgnie więc to mnie strasznie niepokoi a rower był zamawiany z hurtowni rowerowej przez internet.Jak myślisz bedzie możliwość odesłania samej przerzutki?

Napisano

Miałem taki sam problem ze swoją Deore FD-591. Nawet tu gdzieś filmik wrzucałem, co ciekawe jej przebieg tez był mały bo coś ~1500km i nie była uderzona. Wyregulować się oczywiście nie dało idealnie. 

Również kupowałem rower (inna marka) przez internet i powiedzieli mi, że muszę go odesłać co się kompletnie nie opłacało bo za tą cenę kupiłem sobie nową XT i jak na razie śmiga elegancko.

Napisano

@@lucass3,Powiedz mi jeszcze czy mieli ją zamiar wymienić czy tylko obejrzeć? Bo z tego co kojarzę  to jest gwarancja nie jest bezpodstawna to koszt wysyłki pokrywa producent

Napisano

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony zawsze przerzutka ma luz na tych nitach (tzn. top swing) ale faktycznie tutaj jest jakby większy.

W Romecie zdaje się gwarancja jest realizowana w dowolnym ASO - nie koniecznie tam, gdzie kupiłeś.

http://www.centrum.romet.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...