devon Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Witam.Podczas ostatniej chęci zmiany opon na smart samy dostrzegłem luz przedniej przerzutki w nietypowym miejscu a dokładnie na nitach co z pewnością nie jet luzem roboczym.Porusza się cała konstrukcja przerzutki która jest przymocowana do obejmy.Rower nie uległ żadnemu mechanicznemu uszkodzeniu (upadku,uderzeniu w przerzutkę) itp.Mam nadzieję iż podlega to pod gwarancje jako że rower ma przejechane dopiero 600km.(Orkan 5.0 2016) Nit na którym jest luz :https://www.fotosik.pl/zdjecie/b841145605b9eaca Czy gwarancja obejmuje tego typu wady?
Piter233 Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Jak przerzutka normalnie działa to nie masz się czym przejmować.
devon Napisano 10 Września 2017 Autor Napisano 10 Września 2017 @@Piter233,Problem w tym że nawet dobrze wyregulowana nie działa idealnie a luz wyrażnie zwiększa się z czasem
Ilia Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Tam jest pewien luz, ale moim zdaniem u ciebie jest kilka razy większy niż powinien być. Nie ma znaczenia ile przejechałeś, ustawowo jest 2 lata gwarancji na wszystko oprócz opon i klocków i td. Możesz wrócić do sklepu i się poskarżyć, jak będą chcieli regulować to spoko, ale wtedy wsiadasz i sprawdzasz czy jest lepiej, jak jest lipa to niech wymieniają. I nie daj się na gadanie, że ten model może tak ma, albo, że już się zużyło. Nawet Altus dobrze działający i wyregulowany szybko i elegancko powinien zmienić.
devon Napisano 10 Września 2017 Autor Napisano 10 Września 2017 @@Ilia, Do starego roweru montowałem parę miesięcy temu temu nową deorke jest ona strasznie sztywna nawet nie drgnie więc to mnie strasznie niepokoi a rower był zamawiany z hurtowni rowerowej przez internet.Jak myślisz bedzie możliwość odesłania samej przerzutki?
lucass3 Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Miałem taki sam problem ze swoją Deore FD-591. Nawet tu gdzieś filmik wrzucałem, co ciekawe jej przebieg tez był mały bo coś ~1500km i nie była uderzona. Wyregulować się oczywiście nie dało idealnie. Również kupowałem rower (inna marka) przez internet i powiedzieli mi, że muszę go odesłać co się kompletnie nie opłacało bo za tą cenę kupiłem sobie nową XT i jak na razie śmiga elegancko.
devon Napisano 10 Września 2017 Autor Napisano 10 Września 2017 @@lucass3,Powiedz mi jeszcze czy mieli ją zamiar wymienić czy tylko obejrzeć? Bo z tego co kojarzę to jest gwarancja nie jest bezpodstawna to koszt wysyłki pokrywa producent
lucass3 Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Nie wiem, nie chciało mi się odsyłać roweru bo przerzutka przednia to nie taka znowu droga część. W Twoim wypadku zadzwoń najlepiej do miejsca gdzie kupowałeś rower i spytaj co i jak, nie ma co gdybać za wcześnie. Tak to u mnie wyglądało. https://photos.app.goo.gl/iUXm0CLZO8AVB7qb2
Witboj Napisano 10 Września 2017 Napisano 10 Września 2017 Mam mieszane uczucia. Z jednej strony zawsze przerzutka ma luz na tych nitach (tzn. top swing) ale faktycznie tutaj jest jakby większy. W Romecie zdaje się gwarancja jest realizowana w dowolnym ASO - nie koniecznie tam, gdzie kupiłeś. http://www.centrum.romet.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.