scirocco Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 Mam 2 kasety i muszę którąś załozyć na razie do nowego łańcucha. Która waszym zdaniem jest w lepszym stanie?
Waza Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 2 wydaje się być w lepszym stanie. Chociaż 1 też nie jest zajechana. Jeżeli nie masz awersji do prac ręcznych, to pilnikiem gładzikiem spiłuj te drobne zadziorki, które łańcuch zrobił na zębach, to poprawi kulturę napędu.
kurt_hectic Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 2, ale obie są OK. Zużyj jedną potem drugą.
scirocco Napisano 8 Września 2017 Autor Napisano 8 Września 2017 Nie mówiłem by nie sugerować nic, ale na 1 skakał mi łańcuch na podjeździe (na ślęże) - nie miałem jednak pewności czy wina kasety czy łancucha bo jedno ogniwo poruszało się z duzym oporem (może cos sie dostało albo oberwał kamieniem). Zakładam więc 2, jak sie zjedzie to wróce do 1.
Ilia Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 Zależy też na którym skakało. Widzę, że dużo jeźdzone na 5 i 6.
phoe Napisano 8 Września 2017 Napisano 8 Września 2017 Dla mnie 1 jest lepsza, ale po prostu wrzuć nowy łańcuch i zobacz czy się z nią dogada, jak nie to załóż 2-ga.
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2017 Mod Team Napisano 9 Września 2017 Panowie, mamy od tego specjalny temat. https://www.forumrowerowe.org/topic/221537-zebatki-oceniamy-stan-zebatek/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.