LSkiper Napisano Sobota o 06:56 Napisano Sobota o 06:56 Jak 2x10 ci pasuje to możesz też kupić manetkę M780. Na Allegro są nadal w sprzedaży, sam mam lewą i prawą i polecam Cytuj
matbod Napisano Poniedziałek o 15:37 Napisano Poniedziałek o 15:37 Cześć. Sytuacja wygląda tak: wkład suportu: BB-RS500 BC1.37x24 ROAD mechanizm korbowy: SORA 9S 54-39-30 MR Chciałbym wymienić ten mechanizm, bo już na to pora. Niestety, chyba już nie jest dostępny. Czegoś w takim samym stopniowaniu nie mogę znaleźć, w sklepie mi proponowali SHIMANO Tiagra FC-4703 do 10-cio rzędowego napędu z zastrzeżeniem, że przód będzie gorzej przerzucać. Czy jest coś dostępnego w sklepach, co będzie w miarę możliwości takie samo. Ewentualnie czy bez zmiany klamkomanetek jestem w stanie włożyć korby w zakresie 39-30 i to będzie działać? Cytuj
grzesiowu Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Co to za korba konketmie - powinien być wybity symbol na wewn powierzchni ramion obok otworów pod pedały. Jesteś pewny że to jest 54t a nie 50? Może są dostępne same wieńce - zmiana wieńców jest prosta. Cytuj
Baki91 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu W dniu 18.07.2026 o 07:54, sznib napisał: Jeżeli zależy Ci tylko na lepszej manetce kup Sainta pod 10sp i resztę możesz zostawić. Rozumiem pisałeś mi to w innym miejscu 😉 Cytuj
matbod Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, grzesiowu napisał: Co to za korba konketmie - powinien być wybity symbol na wewn powierzchni ramion obok otworów pod pedały. Jesteś pewny że to jest 54t a nie 50? Może są dostępne same wieńce - zmiana wieńców jest prosta. Masz rację, 50t, nie 54. Oznaczenie 175 FC-R3030 Z tego co widzę, największa zębatka jest na stałe zespolona z korbą. Dwie mniejsze można odkręcić, ale dokładnie sprawdzę po południu. Edytowane 16 godzin temu przez matbod Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi