Clapo Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Witajcie serdecznie. Zarejestrowalem sie na tym forum, bo sam na rowerach sie nie znam, a wpadl mi do glowy pomysl, by odnowic nieco moja stara Swinke Czytam, to forum i szczerze mowiac przeraza mnie nierozumienie terminologii, wiec jesli ktos chcialby mi pomoc, musi sie troche wysilic i pisac lopatologicznie Rower z 99r., ktory nie przechodzil wiekszych remontow i nawet nie byl szczegolnie pieszczony (w sumie malo uzywany od okolo 10 lat), ale jest juz nieco zuyty i musze wymienic kilka komponentow. Chcialbym zaznaczyc, ze nie chce wydawac wiekszych sum. Im mniej tym lepiej. Przejde do sedna. Wolnobieg jak i przednie zebatki sa mocno wytarte i trzeba je wymienic. Wiec do wymiany tylne kolo + przednie tarcze. Wymienic tez trzeba suport, a o lancuchu nie wspomne. Czy ktos moglby mi pomoc w doborze czesci? Zalezy mi na jak najmniejszym nakladzie pracy jak i ograniczeniu zbytecznych kosztow. Jest to rower MTB, ale ja go uzywam glownie do jazdy miejskiej, za to w trudnym terenie (strasznie dziurawe drogi). Jazda rowerem do pracy jest moja terapia na podkurczone sciegna (pol roku L4 z powodu zlamania kosci srodstopia). Nie oszczedzam go jednak, jezdze w kazda pogode. Na kolach zalozone Kendy Khan 26x1,5. Moze ktos z Was ma, mial Frontier GS i ma z nim doswiadczenie? P.S. Nie jezdze szybko, ale obecne przelozenia czasem nie starczaja i trzeba niezle machac nogami by jechac, czy jest jakis polsrodek, by jechac szybciej, ale nie zmeczyc sie zbytnio? Z gory dziekuje za kazde sugestie, informacje i przepraszam, za ten przydlugi temat, ale ja naprawde nie znam sie na terminologii i ciezko mi przebrnac przez Wasze posty.
borsooq Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Wrzuć, proszę jakieś foty. Masz sprzęt serwisowy? Założyłbym, że na dzień dobry będzie potrzeba kilka zwykłych kluczy, a także klucz do wolnobiegu/kasety i klucz do suportu. Nie są to drogie rzeczy, ale przy takich wymianach niezbędne.
remover Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Klucz do wolnobiegu może byc nie potrzebny. Bo jak kolega musi wymienić wolnobieg i chce uzyskać większą prędkość, to trzeba wymienic tylne koło na takie pod kasetę od razu z zamontowaną kasetą. Wolnobieg podejrzewam 7 biegowy, więc żeby bylo mniej kłopotu i kosztów to i kasetę 7 biegowa. Istniejące manetka i przerzutka to obsłuży. Wrzuć zdjęcia i policz żeby na blatach z przodu i największe/najmniejsze z tylu.
Kabuz Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Wiec do wymiany tylne kolo + przednie tarcze. Trochę nie rozumiem. Do wymiany tylne koło i tarcza hamulca na kole przednim? Czy wymiana obu kół po hamulce tarczowe? Pozdrawiam.
Garlock Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 tarcza hamulca na kole przednim?Tu chodzi jak się domyślam o zębatki korby a nie o hamulec (ten rower raczej nie ma tarczowych) P.S. Najlepsze życzenia imieninowe :-)
Kabuz Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Też wątpiłem w tarczowe heble, ale chciałem mieć pewność Pozdrawiam.
Witboj Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Rower najpierw się rozbiera na części, wszystko dokładnie myje i odrdzewia. Tak czy inaczej jest to konieczne do wymiany smarów. Wtedy oceniasz co jest do wymiany, np. kulki w piaskach czy konusy, wianki w sterach, suport itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.