bongkox Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 Macie jakieś sposoby jak zaradzić , albo jak zabezpieczyć ramę przed tak zwanym "Chain Suck" czyli zawinięciem łańcucha między zębatkę przednią a ramę? Mam nowy rower i sytuacja pojawiła się dwa razy pierwszy zaraz po zakupie. Szkoda mi ramy bo już ją lekko przerysowało.
kolarz16 Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 nasmaruj łańcuch , ustaw dobrze przerzutki, nie zmieniaj biegów pod obciążeń, sprawdź czy długość łańcucha jest poprawna i nie ma będzie takich problemów
Marjanek Napisano 24 Lipca 2017 Napisano 24 Lipca 2017 dobrze wyczyść łańcuch i elegancko go wyciapkaj dobrym smarowidlem. Ja takie problemy mam jak fest blotem łańcuch jest zawalony, ale na to się nic już nie poradzi
szczerb Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Ja miałem takie problemy tylko na deczko "specyficznym" napędzie. Dalej go używam i sobie z problemami poradziłem, więc może jakieś zastosowanie to będzie miało do Twojej sytuacji. Stara korba na 9 XTR-952 i jeszcze starsza kaseta 8 rzędowego czarnego LX. Najpierw przesiadłem się na łańcuch 9 myśląc, że szerszy 8 czasem haczy. Smarowałem, czyściłem i wpieniałem się w opór. Koniec końców okazało się, że niektóre zęby miały bardzo ostre boczne krawędzie i zadziory (odchodzącej anody). Po delikatnym stępieniu tych boków i spiłowaniu zadziorów problem się skończył. Może nowa korba (szczególnie z niższej półki) może powodować podobne sytuacje jak trafisz na kiepsko wykonany egzemplarz?
ishi Napisano 25 Lipca 2017 Napisano 25 Lipca 2017 Utrzymuj łańcuch w czystości. Suche smary się kłaniają.
Witboj Napisano 26 Lipca 2017 Napisano 26 Lipca 2017 Dla mnie to masz źle ustawiony zakres l w przedniej przerzutce i tyle
bts Napisano 26 Lipca 2017 Napisano 26 Lipca 2017 Jest parę czynników: rozciągnięcie łańcucha zużycie zębatek na korbie łańcuch zasyfiony lub niedostatecznie nasmarowany Część się da wyeliminować, część nie. W moim przypadku łańcuch był zaciągany tylko po ostrym zapapraniu błotem na wyścigach, w tym przypadku na niewiele zdadzą się rady o "utrzymywaniu w czystości". Problem w dużej mierze wyeliminowało stosowanie gęstego smaru na mokre warunki (zielony FL). Tak czy inaczej bym porządnie okleił ramę taśmą w tym miejscu. Dla mojej jest już znacznie za późno (zdarte do aluminium), ale Ty jeszcze możesz
Witboj Napisano 26 Lipca 2017 Napisano 26 Lipca 2017 Rower jest nowy a sytuacja pojawiła się zaraz po zakupie...
szczerb Napisano 26 Lipca 2017 Napisano 26 Lipca 2017 Jeśli kupiony w pobliskim sklepie stacjonarnym, to proponuję podjechać i niech (nieodpłatnie) grzebią, aż zacznie działać zgodnie z umową.
porcelanowy Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 Powitoł Sprawdź czy któreś z ogniw łańcucha nie jest sztywne. Jak jest to porozginaj w tym miejscu na boki. Siostra w nowym KTMie miała taką sytuację: dziwnie przechodził łańcuch przez kółka przerzutki + przy zrzucaniu na młynek zdarzało się pociągnąć łańcuch do góry. Pewnie po skuciu łańcucha mechanik nie rozruszał ogniwa. W Romanie profilaktycznie okleiłem okolice korby czarną taśmą izolacyjną - kilka razy upieprzony łańcuch zaciągnęło albo spadł na mufę: na razie taśma trzyma.
detonator Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 Mnie również często to spotyka, ale to z racji tego, że śmigam w górach, często w błocie. Okleiłem rurę taśmą izolacyjną tam gdzie nie dochodzi opaska neopranowa. Można zastosować taśmę duct. Pewnie będzie mocniejsza. Jeśli nie zniszczy ci to estetyki, to poszedłbym w tym kierunku.
Blue Napisano 28 Lipca 2017 Napisano 28 Lipca 2017 Jak to nowy obstawiam niedokreconą srube ograniczającą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.