korsarz90 Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Mam nietypowy problem. Nie chodzi o pomoc w zakupie. Zakupiłem licznik przewodowy Sigma 16.16. Przesyłkę otrzymałem. Jednak na samym liczniku napisane jest BS 16.16 STS. Na opakowaniu jednak jest samo BC 16.16 i zaznaczone, że jest przewodowy. Akcesoria (czujnik) dostałem normalnie na kablu. Po włączeniu licznika widnieje na nim 16.16 sts, I nie wiem teraz czy ktoś podmienił mi ten licznik w opakowaniu czy w obu wersjach dostaje się urządzenia takie same tylko dodatki inne. Niby ten mój licznik ma z tyłu te dwa styki i jak umieszczę go na podstawce i przyłożę magnes to licznik się odblokowuje (zamiast modelu i godziny pokazuje się np. dystans). Ale nie mogę przy pomocy magnesu ruszyć np. prędkości. Teraz kombinuje jak mogę i udało mi się ręką wywołać jakiś transfer. Dodam, że np. na filmach z prezentacji tego licznika nie mam napisu sts, tylko samo bc 16.16
lynx79 Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Ja mam wersję bezprzewodową 16.12 i po włożeniu licznika do uchwytu też się odblokowuje. Podobnie 8.12 w żony rowerze. To chyba normalne zachowanie. Co do braku reakcji na magnes - sprawdź czy nie jest on zbyt daleko od czujnika.
korsarz90 Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 Ale wersja bezprzewodowa działa Ci z uchwytem? Kurcze nawet przez nfc jak wybieram model i próbuje się połączyć to z modelem 16.16 wyskakuje błąd - złe urządzenie. Jak wybiorę 16.16 sts to się łączy.
lynx79 Napisano 6 Maja 2017 Napisano 6 Maja 2017 Wersja bezprzewodowa. Tek włącza się po włożeniu w uchwyt. NFC nie mam.
huskarl Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Chyba dostałeś jakiegoś kundla. STS oznacza transmisję bezprzedwodową. Skoro dostałeś magnes na kablu to on sobie z licznikiem STS nie pogada.
korsarz90 Napisano 10 Maja 2017 Autor Napisano 10 Maja 2017 Sklep chciał zdjęcia. Po otrzymaniu napisali, że muszą to wyjaśnić z dostawcą. Mam nadzieję, że mi wymienią. Choć kolega wyżej pisał, że jego licznik z STs działa z magnesem.
Gawel76 Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Sklep chciał zdjęcia. Po otrzymaniu napisali, że muszą to wyjaśnić z dostawcą. Mam nadzieję, że mi wymienią. Choć kolega wyżej pisał, że jego licznik z STs działa z magnesem. Kolega napisał że posiada STS (Bezprzewodowy) do jego działania też potrzebny jest magnes
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.