Piechur14 Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Witam wszystkich,jestem nowy na tym forum i także bardzo zielony w temacie rowerów. Problem jest taki że wcześniej jak jeździłem to było dobrze,jednak jak kolega chwile pojeździł i pozmieniał przerzutki to teraz ciągle mi przeskakują przerzutki tak że jak jade to aż mi się nogi ześlizgują z pedałów,łańcuch mam na najmniejszych zębatkach gdyż jak dam na jakiekolwiek większe to odrazu przeskakuje mi na najmniejsze. Co musze zrobić żeby nie przeskakiwały mi te przerzutki i z tym łańcuchem?
WaGiant Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Może urwała się linka od przerzutki ? Może popsuła się manetka ? A może tylko linka (pancerz) wypadła z prowadnic i nie naciąga przerzutki ?
beja Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Linka raczej się nie urwała, bardziej prawdopodobne że się wyciągnęła, ewentualnie Kol coś majstrował przy manetce kręcąc baryłkami i rozregulował naciąg. Moim zdaniem sprawdż stan linek, i dokonaj ponownej regulacji przerzutek, powinno pomóc. Pzd be-ja
Piechur14 Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Napisano 27 Kwietnia 2017 Jak moge dokonać regulacji przerzutek i gdzie znajdują się owe linki? Tam przy tylnym kole z boku?
seraph Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Bez urazy, ale sądząc po stanie Twojej wiedzy to zapraszam do serwisu. Za regulację z Ciebie nie zedrą. Ewentualnie zapraszam na seans: https://www.youtube.com/results?search_query=regulacja+przerzutek
Piechur14 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Napisano 28 Kwietnia 2017 Racja,a ile by kosztowała taka regulacja?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.