Jerry6 Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Kupiłem nową ramę. Paczka dotarła nie naruszona. Problem pojawił się po otwarciu. Rama była porysowana w okolicach suportu oraz posiadała wyszczerbienie widoczne w załączonym linku. O ile z tym pierwszym nie ma problemu to ta druga wada wydaje mi się problematyczna. W związku z tym potrzebuję Waszej pomocy w ocenie tego wyszczerbienia. Jest to uszkodzenia główki ramy które ją dyskwalifikuje? Można z tym jeździć czy reklamować, oddać? https://1drv.ms/f/s!AnLQUe3FjUlTgo4kv3kgoS-6tK1y7Q
Tatanka Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 To tylko odprysk farby.Nie ma się czym przejmować
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2017 Napisano 22 Kwietnia 2017 Można reklamować, bo porysowana, a to zwykły odprysk farby jest, nie wpływa na dyskwalifikację.
Jerry6 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Napisano 22 Kwietnia 2017 Właśnie nie tylko brak lakieru. Brakuje też trochę aluminium może nie jest to aż tak dobrze widoczne na zdjęciach. Wizualnie mi to nie przeszkadza. Bardziej boję się o jakieś problemy z tym wyszczerbieniem w przyszłości.
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Napisano 23 Kwietnia 2017 To jest fabrycznie nowa rama? Skąd w takim razie resztki smaru w główce? Mnie bardziej zastanawia to otarcie idealnie z przodu główki. Nie wydaje Ci się że główka jest tam lekko spłaszczona?
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2017 Faktycznie wygada na uderzoną.
Jerry6 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Napisano 23 Kwietnia 2017 Rama jest fabrycznie nowa. Główka nie jest spłaszczona to tylko zarysowanie.
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Napisano 23 Kwietnia 2017 Fabrycznie nowa? Sekundy bym się nie zastanawiał tylko zadzwonił do sprzedawcy i zwrócił. Można przymknąć oko na pewne detale, ale ta rama wygląda jakby latała tu i tam. No i skąd ten smar w główce? Gdzie kupowałeś? Ciekawe czy to nie jest jakaś rama z demontażu roweru
Jerry6 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Napisano 23 Kwietnia 2017 Rama z allegro. Miała oryginalną przywieszkę. Napiszę do sklepu zobaczę co odpiszą.
Gość Napisano 23 Kwietnia 2017 Napisano 23 Kwietnia 2017 Z doświadczenia Ci powiem ( a z kilkoma rzeczami miałem problem) że zdecydowanie lepiej zadzwonić i stanowczo przedstawić swoje stanowisko niż pisać maila. Rama w takim stanie powinna mieć dokładnie opisane uszkodzenia i być wystawiona za dużo niższą cenę. Obejrzyj jeszcze raz główkę, od przodu na 99% ( przynajmniej na fotce) widać że przy otarciu jest lekkie spłaszczenie na kancie.
Jerry6 Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Napisano 24 Kwietnia 2017 Rama jutro wraca do sklepu. Ta która dotarła do mnie uszkodzona była ściągana z innego sklepu bo nie mieli jej na stanie. Najprawdopodobniej nikt jej nawet nie odpakowywał i przesłał dalej. Zobaczymy jak będzie wyglądać następna. Zależy jak się spojrzy na główkę ale wygląda to bardziej jak dość mocne przytarcie niż spłaszczenie. Od środka główka jest okrągła.
Dokumosa Napisano 24 Kwietnia 2017 Napisano 24 Kwietnia 2017 Ramy accenta są słabo zabezpieczone fabrycznie jeśli o główkę chodzi. W podsiodłówkę wsadzają zabezpieczenie plastikowe. Coś podobnego powinni dawać w główkę. Często składamy na popularnym peaku i 50/50 mają jakieś defekty kosmetyczne, dość często zdarza się spłaszczona dolna część główki a sporadycznie bywają nawet krzywo pospawane tylne widełki.
Jerry6 Napisano 9 Maja 2017 Autor Napisano 9 Maja 2017 Sprawa zakończona pomyślnie. Rama wymieniona na nową. Tym razem dotarła bez szwanku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.