Skocz do zawartości

[2800-3400] Rower MTB

adisb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kazdy z nich ma swoje plusy i minusy,skoro sie nie scigasz to kazdy z nich sie w sumie nada,i nie sluchaj takiego gadania ze starszy xtek zły,ze z amorem z goleniami 30 nie da sie jezdzic,kazdy jest tu zwolennikiem jakiejs marki  ,porostu musialbys dac troche wiecej za lepszy rower od tych tutaj ktorym startow bys w maratonach co w twoim przypadku mija sie z celem,moze poprostu wez tego ktory ci sie bardziej podoba wizualnie bo roznic w jezdzie duzych nie odczujesz,a juz najlepiej by bylo  przymierzyc rame,ale pewnie z tym moze byc klopot. 

Napisano

Ja jak bym miał tyle na rower, to koniecznie musiałby:

- ważyć do 13,5 kg bez akcesoriów ale z pedałami

- taper

- sztywna oś tylko z przodu

- amor powietrze

- napęd 2x10/11, 1x11 by mnie przekonało, jak na przykład Accent Peak NX ze swoimi lekkimi kołami, ale jest ponad budżet.

- "uniwersalna" geometria jak przystało na mtb, czyli możliwe ustawienia dla Kulhavego jak i dla swojej kochanej cioci.

- kąt główki ramy >69,5', ale raczej 71, czyli klasyka.

Napisano

Ja jak bym miał tyle na rower, to koniecznie musiałby: - ważyć do 13,5 kg bez akcesoriów ale z pedałami - taper - sztywna oś tylko z przodu - amor powietrze - napęd 2x10/11, 1x11 by mnie przekonało, jak na przykład Accent Peak NX ze swoimi lekkimi kołami, ale jest ponad budżet. - "uniwersalna" geometria jak przystało na mtb, czyli możliwe ustawienia dla Kulhavego jak i dla swojej kochanej cioci. - kąt główki ramy >69,5', ale raczej 71, czyli klasyka.
tylko ten Accent Peak NX? 
Napisano

Accent Peak NX

tylko ten Accent Peak NX? 

Może jest jakis jeszcze, ale zobacz to:

http://velo.pl/rowery/gorskie-sztywne/cross-country-29/accent/peak-29-nx-2017

Tu są te koła:

http://velo.pl/czesci/kola/accent/raceexe

Waga kół 790+890 gram = 1680 gram. Takie koła w rowerze za 3800 zł ? Dla mnie to lekki szok, rower powinien być hitem lata, bo to nowość Accenta. Waga całego roweru 12,2 kg, ale z kołami 1700 gram to tak jakbyś miał rower ~11,7 kg z kołami 2 - 2,2 kg, a te obręcze są chyba zrobione z tego samego materiału co drogie ZTR-y. Jak ktoś lubi napęd 1x11 to myślę, że nie ma co długo zastanawiać.

• Mod Team
Napisano

Linki przerzutek poprowadzone bez pancerzy pod dolną rurą ramy - lipne rozwiązanie.

Rower jako całość nie jest wart tych pieniędzy - znów golenie 30 mm i słabe hamulce, a rower ma 2 lata :bye2:

Napisano

Linki przerzutek poprowadzone bez pancerzy pod dolną rurą ramy - lipne rozwiązanie. Rower jako całość nie jest wart tych pieniędzy - znów golenie 30 mm i słabe hamulce, a rower ma 2 lata
ta używka odpada

No peak jest ok ,ale watpie ze gdzies kupisz ten model w takiej cenie,pozatym pomysl czy na pewno potrzebujesz napedu 1x11 w koncu sie nie bedziesz scigał,Tu jest niezly rowerek za dobra cene jednak bez sztywnej osi   BMC Teamelite TE03 (2015) - Deore, Rock Shox, 2x10 (6790950696) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

z kupnem PEAK 29 NX Accent nie ma problemu w Katowicach do 3 dni mogą mi go sprowadzić za 3799 zł (gdyby nie to, że jest w napędzie 1x11 pewnie już bym go zamawiał)

• Mod Team
Napisano

Za 3,5 k to żadna okazja - jak wyżej : amor z goleniami 30 mm ( do tego z prostą sterówką w taperowanej główce ramy ) i słabe hamulce.

Z drugiej strony patrząc na sprzęty nowe i używane, oferowane w przedziale 3 - 3,5 k , to można się za głowę złapać co niektórzy próbują sprzedać.

Nie znaczy to jednak, że trzeba chwytać każdą " okazję ".

Napisano

Za 3,5 k to żadna okazja - jak wyżej : amor z goleniami 30 mm ( do tego z prostą sterówką w taperowanej główce ramy ) i słabe hamulce. Z drugiej strony patrząc na sprzęty nowe i używane, oferowane w przedziale 3 - 3,5 k , to można się za głowę złapać co niektórzy próbują sprzedać. Nie znaczy to jednak, że trzeba chwytać każdą " okazję ".
to czekam dalej... 
Napisano

Peak NX
ten rower pojawił się tutaj w temacie i został już przedyskutowany niestety ale dla mnie przełożenie 1x11 nie wchodzi w grę.
  • Mod Team
Napisano

Zdecyduj się - raz piszesz, że Silver Air ciężki ( lekki nie jest - fakt ), a innym razem, że sprężynowy XCR  " nie rewelacja ", ale można brać, potem Silverback będzie lepszy ( ma Silver'a ), więc :icon_question:

Lepszy w czym i od czego, bo zaczynam się gubić, tym bardziej, że przecież rower waży ponad 13 kg :bye2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...