Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Witam. Posiadam ramę Full'a (Kona), która będzie mi służyła do Freeride'u i Downhill'u, dodam również, że podzespoły nie będą miały ze mną łatwego życia w terenie (Alpy, Park Eifel) i muszą być niezawodne (po każdym powrocie do domu są zawsze czyszczone i smarowane) Mam ciężki dylemat co do wyboru pomiędzy SRAM XX1 Eagle, a Shimano Deore XTR M9020. Chciałbym poznać Wasze za i przeciw, natomiast nie chce odbiec od tych dwóch które podałem wyżej. Mile widziane również wskazówki w sprawie hamulców (posiadam hamulce Deore XTR M9000) oraz pancernych obręczy (mam na oku DT Swiss FR600) wraz z piastami kompatybilnymi pod kasety owych napędów. Dziękuję
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 Jaki wózek do przerzutki? Możesz coś więcej powiedzieć o pracy SRAM'a? Nie lubię delikatnych rzeczy, lubie czuć że mam napęd a nie zabawkę, a tak jak pisałem będzie miał ciężko. Co powiesz o obreczach, które podałem no i bardzo ważny aspekt, to jakie piasty pod SRAM'a i styl jazdy? Jakie hamulce pod to?
beskid Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie ma to jak polecanie czegoś do FR/DH pod kątem stopniowania. Ja pitolę nie mam pytań Tak poza tym to sory ale chyba masz jakieś doświadczenie i przemyślenia. To teraz napisz mi po jakiego uja Ci tego typu napęd na trasach zjazdowych. Pytanie pod kątem tego co robi agd z korbą i zmieniarką w tym wózkiem. Można mieć kasę na 1x12 ale to nie ma nic wspólnego z prawidłowym doborem napędu do tego typu zastosowania. Zresztą XTR to też kupa. Hamulce też są inne do tego typu zastosowań. Cofam natomiast to co napisałem jak masz ramę typowo pod enduro gdzie rower będzie jednak trochę jeżdził pod górę. Tylko tu i tak poszedł bym w Srama 1x11 i hamulce Sainta.
Mod Team sznib Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 XTR jest do ścigania w XC, nie do DH. Jak już od Shimano to Saint lub taniej Zee.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 Nie wiem jak orzeł ale xx1 występuje w odmianie kasety do DH ... a wagą i pracą bije shimano ... moim zdaniem.
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 Czyli XX1 Eagle ogarnie freeride? Chodzi o to że ja często gęsto skacze i nie chce tym samym (nieudanymi lądowaniami) krzywdzić tak drogiego napędu. Może mi ktoś polecić piaste pod xg-1299?
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 Chodzi o to że ja często gęsto skacze i nie chce tym samym (nieudanymi lądowaniami) krzywdzić tak drogiego napędu. To chyba lepiej kup TY18
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 Dobre Chyba jednak nie kupię TY18, ale dziękuję za porządną radę ze szczyptą ironii kierowanej w moją stronę. Dodam że jest to Forum Rowerowe na którym mniej obeznani szukają porad u tych bardziej obadanych w temacie sportów rowerowych, a nie kwejk czy inne tego typu strony na których tego typu teksty są na porządku dziennym. Nie powiem że nic, ale niewiele wyniosłem z tego tematu który założyłem. Tak to bywa kiedy te same niki pojawiają się pod każdym tematem. Pozdrawiam i temat uważam za zamkniety
beskid Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Chodzi o to że ja często gęsto skacze i nie chce tym samym (nieudanymi lądowaniami) krzywdzić tak drogiego napędu. To samo Ci napisałem wyżej więc co się sadzisz?? Ludzie co jeżdzą w dyscyplinach grawitacyjnych korzystają z dedykowanych grup osprzętu. U Shimano masz Zee i droższego Sainta. U Srama są to tańsze ale lepsze do tych zastosowań grupy 10/11 rzędowe a nie zmieniarka, którą zaraz będziesz szorował po kamerdolcach lub ją zabijesz i masa kasy pójdzie w niebyt. To, że dziś nastały popieprzone czasy gdzie ładuje się na siłę osprzęt pod XC to nie znaczy, że na ten przykład ja mam się pod tym podpisywać. Sram ma od cholery bardziej właściwy napęd pod FR/DH. Co do forum to raz odpowiada się na pytania a dwa podaje więcej szczegółów bo nawet nie postarałeś się o skonkretyzowanie co to za rama.
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 U SRAM'ulca do DH jest dedykowana grupa - X0 z kasetą 10-24. celowo jest taka mała kaseta i przerzutka z krótkim wózkiem żeby to miało szansę działać w miarę długo, a nie Eagle z mega długim karbonowym wózkiem który gdzieś od razu urwiesz. Jak chcesz mieć większy zakres kup sobie GX z kasetą 10-42(bębenek XD) lub 11-42/46(bębenek Shimano), jak masz kasy za dużo nikt Ci nie zabroni kupić Eagle czy XTR, ale po co i jaki ma to mieć sens? Co do hamulców jak ma być kotwica to Zee/Saint, jak większa modulacja, a mniejsza siła to któreś Guide od SRAM'a lub możesz iść w Hope V4 z przewodami w stalowym oplocie.(tu musisz sam wybrać, każdy z nich mają swoje wady i zalety i każdy się sprawdza w DH/Enduro/Freeride) Jak masz kasę to tarcze pływające Hope czy Formula do tego. Piasty jak masz kasę to od Hope, obręcz którą dałeś może być.
beskid Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Może też być "normalnie" pod 11sp z grupą na wypasie X01 na kasecie 10-42.
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Ale szkoda typowej X0 do takich zastosowań, korba jest karbonowa, wózek przerzutki tak samo... znaczy korba X0 do DH czy zwykła to i tak karbonowa, lepiej jakąś aluminiową wg mnie.
beskid Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 @phoe ale ja i Ty to wiesz. Facet chce wsadzić kupę a jak się mu tłumaczy co i jak to się obraża więc podaję koło ratunkowe w postaci czegoś co jest bardziej przystępne. Generalnie ludzie nie wkładają do nawet enduro tak drogiego osprzętu bo to psu w dupę. Ja nie jeżdzę bardzo agresywnie a moja tylna zmieniarka ma już na wózku spore ubytki. Korba cała w ostrych szramach od komerdolców. W jaki sposób ma przeżyć coś co nie zostało zrobione pod daną dyscyplinę?? Hamulce to samo. Żadne tam spowalniacze typu XTR'y tylko coś grawitacyjnego co hamuje zawsze i nigdy nie zawiedzie.
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Znaczy kupić może, nikt mu nie zabroni, zawodowcy jeżdżą na karbonie już, tylko im sponsor korbę da nowa za friko jak uwalą.
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 Ogólnie to nie sadzę się, bardziej jestem zrezygnowany. Chciałem zbudować swój rower od podstaw i dowiedzieć się co gdzie piszczy i na czym jeżdżę + co na tym mogę, bo kupując w sklepie nie interesowały mnie poszczególne podzespoły tylko przeznaczenie. Nie chce masówki z taśmy którą był mój Scott Gambler 710. Moje obecne ramy, to Kona Supreme Operator najprawdopodobniej żony i moja Kona Tanuki.. wiem że Tanuki ma inne przeznaczenie, ale nie martwię się kiedy mam na tą rame dożywotnią gwarancję.
beskid Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Przeznaczenie przeznaczeniem ale z tego co kojarzę Kona bardzo długo trzymała standard 26" i raczej na pewno jest tak w przypadku modelu Tanuki. I teraz rozumiesz, że do tak małego koła nie da się zastosować zmieniarki z 12sp Srama. Do tego raczej ten model był pod zwykłą ośkę a nie oś sztywną z piastą pod XD. Druga rama to już zupełnie inna bardziej właściwa bajka ale tu też idę o zakład, że koło 26".
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 No 26 i kaseta 10-50 by już mega dziwnie wyglądało. + ten wózek szurający o ziemię jadąc jakaś koleiną w lesie nawet....
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 Mój błąd. Nie znam się kompletnie i w związku z tym dla Ciebie mogę założyć do tych 26" tarcze hamulcowe z Porsche 330mm:D Ktoś wspomniał o Saint. To jest realne i godne mojej uwagi?
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 Chyba jednak nie kupię TY18, ale dziękuję za porządną radę ze szczyptą ironii kierowanej w moją stronę. Nie do końca. Naprawdę wielu Freeriderów na tym jeździło. Kosztowało to ok 20-30zł działało dobrze i precyzyjne a jak sie zmieliła, szkoda nie było. Dziś jednak ciężko o nią ... a i mamy napędy 10-12 rzędowe ... Myślisz czemu nie podałem jakiejś innej tylko specyficznie tą ?
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Na szosowych kasetach/przerzutkach też jeździli.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 No ba, świetnie się do tego nadawały poza tym na szosowej można mieć 10sp bez dyna sys
Rav9319 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Napisano 15 Kwietnia 2017 http://m.ebay.de/itm/Shimano-Tourney-RD-TY18-7fach-SIS-Schaltwerk-mittlerer-Schaltkafig-/232275554437?hash=item3614b3b085%3Ag%3ARTsAAOSw8gVX2%7Eqv&_trkparms=pageci%253Aae738349-2216-11e7-811e-74dbd1802bfa%257Cparentrq%253A73372a5f15b0a2aba4376465fff4f6e3%257Ciid%253A3 Mówisz i masz mogę Ci ją zafundować za poczucie humoru Takie pytanie.. Ile ogólnie w Polsce kosztuje taki SRAM XX1 EAGLE?
phoe Napisano 15 Kwietnia 2017 Napisano 15 Kwietnia 2017 Szukaj zdemontowanego z nowego roweru, nawet na forum ktoś ostatnio sprzedawał . Nowego Eagle pewnie najlepiej kupić na: https://www.bike-discount.de/ Się śmiejesz, ale kiedyś bomber z przodu, a jak z tyłu była 105'tka to respekt na dzielni był jak nic.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2017 Mówisz i masz eeee to nie ten ... to ten nowszy, tu się łezka w oku nie kręci już Osobiście chyba wole prace manetki xx1 niż orzeła. Ale co kto lubi. Przerzutki sa kompatybilne, potrzeba tylko manetki i kasety jak by co. Można Poskładać. Można tez używać innej kasety jeżeli będziesz chciał 11sp, bo póki co chyba nie ma innych 12sp poza orzełem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.