Tomek8206 Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Witam Przemienialem korby na kwadrat z jednego roweru na drugi. Problem polega na tym, ze nie potrafie ich wbic do konca, tak jak bylo oryginalnie. Bilem mlotkiem przez kawalek drewienka, ale nie chce juz dalej wejsc. Czy to normalne ze zostalo mi ok 0,4cm luzu?. Oczywiscie korby nie lataja i wszystko jest stabilne, mimo wszystko wole sie Was zapytac czy to normalne. Pozdrawiam
TheJW Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Chodzi o luz między ramieniem korby, a mufą suportu? Może mufa jest węższa niż w rowerze, z którego przekładałeś korby? Porównywałeś długość osi? Jeśli ramiona trzymają się stabilnie, moim zdaniem nie ma problemu. Dokręcić, pojeździć, sprawdzić, czy nie ma luzów. Jak nie będzie, to jeździć i się cieszyć.
tobike Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Ramiona korby na kwadrat skręca się na śruby a nie wali młotkiem. Tam musi zostać trochę przestrzeni żeby w przyszlości można było skasować ewentualny luz.
dovectra Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 skręca się na śruby a nie wali młotkiem o tak bo rozwalisz łóżyska i korbę
Tomek8206 Napisano 7 Marca 2017 Autor Napisano 7 Marca 2017 Hehe, ale ja tak delikatnie, w miare . Wiem ze kopanie przy rowerze i aucie mlotkiem nie wrozy nic dobrego . Te dinksy co wychodza z suportu raczej sa tej samej dlugosci, bo w obydwu rowerach luka jest taka sama. Czyli rozumie ze tak ka byc. Dziekuje za pomocne i fajne odpowiedzi. Piszac z Wami az chce sie byc rowerzystą. Pozdrawiam i raz jeszcze dzieki
Gość Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 co wychodza z suportu raczej sa tej samej dlugosci Suporty maja rozne dlugosci osi. Od 107mm do chyba 125mm (a moze i jeszcze krótsze/dłuższe są), wiec to "raczej" wypadałoby zmierzyć ;-) Ale jesli luka jest taka sama to.... pewnie jest dobrze.
AkadaemiaStolarstwa Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Zerknij jeszcze czy aby na pewno osie mają taki sam kwadrat, kwadrat kwadratowi nie równy http://www.philwood.com/products/bbpages/spndltyp.jpg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.