Mattm Napisano 6 Marca 2017 Napisano 6 Marca 2017 Witam, czy próbował już ktoś w korbie shimano m590 montować zębatki niższych grup? Ostatnio na jednym z portali aukcyjnych zauważyłem dedykowane blaty do tej korby, faktycznie wyglądające jak podrabiane chińczyki bez żadnych oznaczeń, w cenie około 90 zł, i tak się zastanawiam, czy np. blisko dwukrotnie tańszy blat alivio fc 410 (identyczny co m590 rozstaw otworów) będzie pasował, i czy korba w jakikolwiek sposób na tym straci? (bo ja na pewno zyskałbym kilkadziesiąt zł pozostałe w kieszeni )
Mod Team Puklus Napisano 6 Marca 2017 Mod Team Napisano 6 Marca 2017 410 była na 8 biegów wiec blat będzie mniejszy co będzie trochę szkodziło, reszta ok.
woojj Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Czasem trzeba doszlifować koronkę (środkowy blat)- shimano się wycwaniło. Ale to żaden problem...byle rozstaw otworów się zgadzał no i lepiej jakby ilość zębów była ta sama ;-))
Mattm Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 Dzięki za informacje. Czyli raczej nie mam większego wyboru, i trzeba kupować dedykowane blaty
Mod Team Puklus Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Napisano 9 Marca 2017 Nie trzeba, natomiast trzeba wiedzieć co zrobić jak jest lekkie nie dopasowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.