Kriss Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Który z tych dwóch czepków jest lepszy: Shimano: http://rp-pawlak.pl/shimano/lista_grup.php...3&grupa_id=3600 - pierwszy u góry czy Kellys: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...7_176&pID=10233 A może macie inne propozycje?
lukas_t1 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 ja mam troche inną propozycję....w zeszłą zimę miałem podobny problem i rozwiązaniem okazał się zakup czapki Campusa....taka cała czarna ze cienkiego polaru z Windblockiemi jakąśtam jeszcze membraną. Polar jest bardzo pożądny, chroni przet utratą zimna i wiatrem i dodatkowo jest na tyle cienki że bez problemu mieści się pod kask zapłaciłem za nią 35zł (normalnie kosztowała 70zł). jestem super zadowolony. nawet po ostrym śmiganiu 40km/h z górek pod wiatr nie czułem bólu uszów, ani żadnych innych dolegliwości
Trin Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 używam czapeczki Biemme windstoper z polarem ... dałem za nia ca 70 dych i wiem ze było warto
axi Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 również używam czapeczki biemme, bardzo fajna, jedynie tak sobie oceniam pomysł podziurkowania materiału w okolicach uszu, mające zapewnić lepszą "słyszalność" gdyż wiatr gdy tu wpada to co prawda uszu nie ziębi, bo nie jest w stanie tak w momencie zawrócić o 90*, (ale raz przy bocznym wietrze czuś było lekki chłód), ale słychać taki szum rozbijającego się wiatru... i w efekcie chyba nawet gorzej słychać, tymniemniej większość "czepków rowerowych" ma takie rozwiązanie, więc widocznie bez wcale tak dobrze też nie jest
DuzyMarek Napisano 9 Października 2006 Napisano 9 Października 2006 Zimą jeżdżę w czymś TAKIM. Świetny polarek firmy Kwark, dodatkową zaletą jest również osłonięte gardło. Problemów ze słyszalnością nie stwierdziłem. Polecam. Koszt 49 zł w sklepie stacjonarnym ALPIN w Poznaniu. Kupowałem 2 lata temu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.