vdcmike Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Ale korba alivio i deore z osią zintegrowaną nie jest HT ani I ani II.
phoe Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Korba nie jest, ale suport pod taką korbę już jest. Nie wiem na 100% co jest I, a co jest II, ale chodzi o korbę o pustych ramionach i "dziurawy" suport.
Gość Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Uznajmy dla porządku że: HollowTech= puste ramiona Zintegrowana oś= zintegrowana oś A i tak można to serio liczyć jak ktoś składa wylajtowany od A do Z rower, a nie zakłada korbę do przeciętnego "górala" i ma 11,9kg zamiast 12kg. 1. Od czegoś trzeba zacząć 2. Skoro można kupić coś lżejszego, to po co kupować coś cięższego?
pszemoo Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Ja osobiście przerabiałem wszystkie rodzaje kwadrat, octalink i zintegrowaną oś. Według mnie zintegrowana oś jest nieporównywalnie lepsza od pozostałych pod względem możliwości demontażu i montażu. Właściwie potrzebny jest imbus żeby ją zdjąć i wyczyścić ( iplastikowy "kluczyk" do śruby korby). Do pozostałych rozwiązań potrzebne są ściągacze, które tylko komplikują sprawę. Co do wagi... 100g to niby niedużo ale wymieniając sukcesywnie podzespoły na lżejsze można zejść z wagą roweru i to dość znacznie. Nie mówię, żeby wymieniać od razu wszystko na "light" ale w miarę zużywania warto zbijać wagę roweru Tapatalk...pszemoo
fundil Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Najlepszy jest paradoks z korbą Deore FC M615 i XT FC M8000 inaczej. Cena zabija a różnica wagowa to 90 gram. 400 PLN za 90 gram to troszkę za dużo.
jgrabowski Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 Najlepszy jest paradoks z korbą Deore FC M615 i XT FC M8000 inaczej. Cena zabija a różnica wagowa to 90 gram. 400 PLN za 90 gram to troszkę za dużo.Różnica to ok 200 gram. Dodatkowo M8000 ma stalową dużą zębatkę (trwałość), jest świetnie wykonana i bardzo ładna (to subiektywnie ;-).
fundil Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 A skąd to 200 gram wziąłeś???M615 waży 812 gram a M8000 723 gram. Jak by tego nie liczyć to na pewno nie jest 200 gram
jgrabowski Napisano 28 Października 2016 Napisano 28 Października 2016 A skąd to 200 gram wziąłeś??? M615 waży 812 gram a M8000 723 gram. Jak by tego nie liczyć to na pewno nie jest 200 gram Chyba trochę masz rację ;-) W specyfikacji jest 922, ale zdjęcia pokazują 812, więc pewnie masa jest z BB.Mamy więc 90 gramów mniej, stalową dużą zębatkę i lepszy wygląd... Dodatkowo M8000 jest "z defaultu" korbą do 1x - jest identyczna jak jednorzędowa. BTW - Zgadzam się, że różnica cenowa spora...
modrzew Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Są korby hollowtech bez zintegrowanej osi. Żadna korba ze zintegrowaną osią ale bez pustych ramion nie ma oznaczenia HT2, nie wiem po co mieszać tu suport. Samo Shimano produkuje kilka różnych suportów do korb że zintegrowaną osią plus do tego firmy typu Accent, itp. Na żadnym nie ma nazwy HT, bo i co tu miało by być „hollow”..? To że niektórzy zaczęli wszystko co ma zintegrowaną oś nazywać potocznie HT2, to zupełnie inna sprawa i warto to prostować. 1. Od czegoś trzeba zacząć 2. Skoro można kupić coś lżejszego, to po co kupować coś cięższego? I skończyć na wymianie wszystkiego a na końcu ramy i pomyśleć, że można było od razu zrobić to porządnie składając od zera przemyślany rower.Skoro za różnicę nieraz niecałych 100g mam płacić dwa razy tyle i rower przy tym schudnie mi np. z 12 do 11,9kg, to wystarczy chwilę pomyśleć i dojść do wniosku że zysk z tego jest żaden. Co innego przy przemyślanej i od początku składanej z myślą o jak najmniejszym ciężarze konstrukcji, gdzie otrzymujemy duży zysk sumarycznie na wszystkich elementach.
nemo2009 Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Skoro za różnicę nieraz niecałych 100g mam płacić dwa razy tyle i rower przy tym schudnie mi np. z 12 do 11,9kg, to wystarczy chwilę pomyśleć i dojść do wniosku że zysk z tego jest żaden. Rower odchudzamy o 100 gram,a rowerzysta zasiadający na nim,100 kg lub więcej. Takie kwiatki czytałem na tym forum.
Przemcio Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Hehe Ja właśnie intensywne odchudzanie roweru zacząłem zacząłem od odchudzenia o wagę roweru jeźdźca
Quell Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Ja właśnie intensywne odchudzanie roweru zacząłem zacząłem od odchudzenia o wagę roweru jeźdźca Czytając różne fora rowerowe,dochodzę do wniosku,że w 99% przypadków takie odchudzanie "zestawu" to najlepszy pomysł,tym bardziej finansowo
TomaszU84 Napisano 29 Października 2016 Autor Napisano 29 Października 2016 Widzę że temat sie "przyjął", dziękuję wszystkim za wpisy. Wniosek z nich jeden, masz duże dupsko, bierz wielowypusta ;-) Jakby ktos mial chwile, slyszał o jakiejs ciekawej korbie do systemu 1x9 (z tylu kaseta Alivio i przerzutki Acera, poki co), prosze o typy/linki/pomoc. Dziękuję!
modrzew Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Co rozumiesz przez „ciekawą”? Wystarczy dowolna korba z demontowalnymi tarczami.
fundil Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Wystarczy dowolna korba z demontowalnymi tarczami. Najlepiej z napędu 1x coś tam, ale może być trzy rzędowa z jedną tarczą środkową.
TomaszU84 Napisano 29 Października 2016 Autor Napisano 29 Października 2016 No tak, ale wtedy linia łańcucha nie będzie zgodna z ta jaką miałem mając 1 rzędową korbę prawda?
Gość Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Jak zamontujesz blat w miejscu środkowego i ewentualnie dorzucisz podkładki to będzie ok. Ja czytałem że podobno dla napędu 1x najlepsza jest linia 48mm. Ja mam zrobione tak jak napisałem i jest ok.
KryMar1983 Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 U mnie przy 1x10 jest korba FC-M521 i z dedykowanym suportem 121mm było hmm gorzej niż przy 113mm.
fundil Napisano 29 Października 2016 Napisano 29 Października 2016 Jak zamontujesz blat w miejscu środkowego i ewentualnie dorzucisz podkładki to będzie ok. Ja czytałem że podobno dla napędu 1x najlepsza jest linia 48mm. Ja mam zrobione tak jak napisałem i jest ok. Ja mam tak zrobione tymczasowo. Korba trzy rzędowa wywalona duża zębatka. Wszystko śmiga w 2x10 przy linii łańcucha 50mm z przerzutką 11 rzędową. Dlaczego 11 rzędowa bo szybciej naciąga biegi w 10 rzędowym układzie. Wracając do linii łańcuch to wszystko zależy jaką mamy piastę, jaką kasetę, ramę. Jest wiele zmiennych w ustaleniu linii łańcucha. Niestety wszystko trzeba mierzyć żeby to prawidłowo działało. Jak zamontujesz blat w miejscu środkowego i ewentualnie dorzucisz podkładki to będzie ok. Ja czytałem że podobno dla napędu 1x najlepsza jest linia 48mm. Ja mam zrobione tak jak napisałem i jest ok. Ja mam tak zrobione tymczasowo. Korba trzy rzędowa wywalona duża zębatka. Wszystko śmiga w 2x10 przy linii łańcucha 50mm z przerzutką 11 rzędową. Dlaczego 11 rzędowa bo szybciej naciąga biegi w 10 rzędowym układzie. Wracając do linii łańcuch to wszystko zależy jaką mamy piastę, jaką kasetę, ramę. Jest wiele zmiennych w ustaleniu linii łańcucha. Niestety wszystko trzeba mierzyć żeby to prawidłowo działało. U mnie przy 1x10 jest korba FC-M521 i z dedykowanym suportem 121mm było hmm gorzej niż przy 113mm. I spasowało nie ocierało o tylne dolne widełki??? A jakie miałeś blaty???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.