Skocz do zawartości

[3500-4000zł] Cross

Misiek87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

jestem totalnie zielony jeśli chodzi o 2 koła. Dlatego też zwracam się do Was  o pomoc. 

Chodzi o polecenie mi roweru cross z dobrym osprzętem, maksymalnie do 4000zł. 

Oczywiście jeśli przy dołożeniu kilku stów miałbym dostać coś zdecydowanie lepszego również proszę o polecenie.  

Mam 195cm. wzrostu i ważę 110kg.

Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i pozdrawiam! 

Napisano

Ok, wszystko fajnie, z tym, że nawet kiedy mocno rozważam Rometa Orkana 6.0 zastanawia mnie jaki ten rower ma udźwig i czy dla mojego wzrostu rama 21 nie będzie zbyt mała.

Napisano

Bądź świadomy specyfiki napędu tego roweru. O DMC spytaj producenta, najpewniejsza informacja. Z rozmiarem nie pomogę. Proponuję się przymierzyć.

Unibike`i mają spore DMC.

Napisano

czy dla mojego wzrostu rama 21 nie będzie zbyt mała.

Obawiam się, że będzie. Dla Ciebie to raczej 22-23 cale. Zwróć też uwagę na amortyzator. Wersja ze stalową sprężyną nie będzie poprawnie pracować przy twojej wadze.

Napisano

Mam Orkana 4.0 i 190cm wzrostu, przymierz się w sklepie, ale moim zdaniem 21 będzie ok.

Szukaj czegoś z powietrznym amortyzatorem, ja ważę 100kg i zamieniłem zwykły sprężynowy na powietrze - różnica jest ogromna. Patrz też na dobre hamulce przy tej wadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...