Misiek87 Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Cześć, jestem totalnie zielony jeśli chodzi o 2 koła. Dlatego też zwracam się do Was o pomoc. Chodzi o polecenie mi roweru cross z dobrym osprzętem, maksymalnie do 4000zł. Oczywiście jeśli przy dołożeniu kilku stów miałbym dostać coś zdecydowanie lepszego również proszę o polecenie. Mam 195cm. wzrostu i ważę 110kg. Z góry dziękuję Wam za odpowiedzi i pozdrawiam!
chudzinki Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Przejrzyj na początek ten temat + ten + ten. Będziesz już coś wiedział, a później pytaj dalej .
Misiek87 Napisano 13 Października 2016 Autor Napisano 13 Października 2016 Ok, wszystko fajnie, z tym, że nawet kiedy mocno rozważam Rometa Orkana 6.0 zastanawia mnie jaki ten rower ma udźwig i czy dla mojego wzrostu rama 21 nie będzie zbyt mała.
chudzinki Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Bądź świadomy specyfiki napędu tego roweru. O DMC spytaj producenta, najpewniejsza informacja. Z rozmiarem nie pomogę. Proponuję się przymierzyć. Unibike`i mają spore DMC.
Pitof Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 czy dla mojego wzrostu rama 21 nie będzie zbyt mała. Obawiam się, że będzie. Dla Ciebie to raczej 22-23 cale. Zwróć też uwagę na amortyzator. Wersja ze stalową sprężyną nie będzie poprawnie pracować przy twojej wadze.
Klark Napisano 13 Października 2016 Napisano 13 Października 2016 Mam Orkana 4.0 i 190cm wzrostu, przymierz się w sklepie, ale moim zdaniem 21 będzie ok. Szukaj czegoś z powietrznym amortyzatorem, ja ważę 100kg i zamieniłem zwykły sprężynowy na powietrze - różnica jest ogromna. Patrz też na dobre hamulce przy tej wadze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.