GoldenRC Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam, ostatnio zacząłem mieć problem ponieważ klamkomanetka dopowiadająca za zmianę przedniej przerzutki przestała reagować na zmiane biegu. Można ją przesunąć w prawo, lecz nie ma tego kliku. Tak samo jest na tych "wypustkach". Przerzutka tylnia działa normalnie. Linka jest dobrze naciągnięta i patrząc na nią podczas próby zmiany biegu, pozostaje ona w miejscu, tzn nie rusza się.Macie może jakieś pomysły co mogło się zepsuć? Pozdrawiam Dodam że z przodu mam 2 biegi. I aktualnie znajduje się na "2" - czyli większej zębatce, jednak nie wiem czy jest dobrze czy źle, bo może być na "1" a łańcuch może być założony na "2" jednak jej nie zrzuci bo nie reaguje na ruch.
Ychu Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Ciekawa sprawa , jak by linka pękła to powinno spaść na 1. Rozbierz manetkę i sprawdź czy dźwignia nie pękła , wszystko całe etc. Nie masz nadmiernego luzu na dźwigni? Możesz doraźnie spróbować napryskać wd40 i pozmieniać przełożenia , czasem pomaga , także od tego zacznij.
Garlock Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Rozbierz manetkę i sprawdź czy dźwignia nie pękła , wszystko całe etc. Prawdopodobnie albo stary smar z kurzem skleił bebechy, albo coś pękło , albo sprężyna wyskoczyła . Ale z rozkręcaniem Sory trzeba być ostrożnym. To trochę mechaniki precyzyjnej i są bardziej skomplikowane niż tradycyjne cyngle. Niemniej da się to zrobić i nic nie zepsuć jak się ma jakieś pojęcie o działaniu takich mechanizmów. Tu jest przykład rozłożenia klamkomanetki szosowej (choć nie Sory)
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Hmm, a orientujecie się ile taka usługa może kosztować w serwisie? Dodam że hamulec na tej klamkomanetce działa dobrze https://youtu.be/o-lvwOJfreE Może to coś pomoże, 1sza to ta zepsuta 2Ga działająca normalnie. Dodam że naciskam maksymalnie i nic się nie dzieje z biegiem(w pewnym momencie nie da się dalej ciągnąć)
Ychu Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Jak dla mnie to ona jest zablokowana przez jakiś syf. Serwis Ci powie "Klamkomanetka do wymiany".
semow Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Niedawno miałem podobny problem. Zacznij od zdjęcia dekla, sprawdzenia ułożenia linki, przeczyszczenia mechanizmu bez rozbierania go - zobacz czy bez obciążenia sprężyną przerzutki zapadka działa prawidłowo. Zastanów się kiedy i dlaczego przestała działać.
sedymen Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Kiedyś miałem podobny problem, chociaż mniej drastyczny, bo działało ale "w cały świat". Ja zdemontowałem klamkomanetkę. Odkręciłem dekiel i porządnie przepsikałem cały układ, kilka razy, w odstępie czasu, sprayem samochodowym do uruchomiania zapieczonych śrub. Po odparowaniu popsikałem układ oliwą narzędziową w sprayu. U mnie to pomogło. Teraz też psikam wnętrze klamkomanetek oliwą w sprayu, przy okazji. Wychodzę z założenia, że nie są idealnie szczelne. Do mechanizmu dostaje się woda, więc może przestać działać. Jeżeli chodzi o rozbieranie to forum jest pełne wpisów tych co rozebrali. Niestety mniej jest tych co prawidłowo złożyli
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Kurde. Spróbuję coś zrobić, ale to będzie 1szy raz z tym :/ Jednak linka rusza się przy zmianie biegu tylko idzie w 1 stronę a potem wraca
semow Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 To może być też kwestia oporów w pancerzach, ale zanim je wymienisz wraz z linkami, zacznij od czyszczenia j.w.
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Przeczyścilem. Dodam że przedtem działo lecz zmieniłem bieg w trasie i potem już zostało tak ze się nie da zabradzo
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 @@GoldenRC, to nowe klamkomanetki? Bo z nową Tiagrą też jest ten problem że po jakimś czasie pojawiają się problemy z lewą klamką - objawy podobne czyli ruch klamki nie powoduje ruchu przerzutki.
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Chodzi mi o model, czy najnowszy wypust - 3500. Bo mogą mieć ten sam problem co Tiagra 4700.
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Po wypsikaniu całego wd40 jest jakiś efekt. Linka zaczęła się delikatnie przesuwać i prawie normalnie zmieniać biegi. Prawie bo przerzutka rusza się tylko minimalnie.Film 2: Co dalej?@to model 3300 Teraz klamka już chodzi tak jak ma chodzić. Jednak za mało rusza przerzutką żeby zmienić bieg.
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Nie sądzę ponieważ 2 dni temu działało normalnie
semow Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 U mnie też - ale wymiana pomogła. Zluzuj linkę przy przerzutce i zobacz czy bez obciążenia sprężyną zapadka będzie działała.
GoldenRC Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 W sensie sprawdzić czy bez podpięcia linki do przerzutki będzie ciągnęła linkę sama klamkomanetka?
semow Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Czy będzie zapadka działała prawidłowo - w ten sposób będziesz mógł stwierdzić, czy to jest kwestia mechanizmu czy tarcia w układzie linki i przerzutki.
GoldenRC Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Napisano 4 Sierpnia 2016 Dobra temat z klamkomanetkami skończony-ida do serwisu. Tylko mam problem, jak jechałem to łańcuch spadł mi pomiędzy ramę a Korbe z przodu. Niby łatwo by go wyciągnąć ale tam są takie zabezpieczenia żeby on tam niby nie wpadał, lecz wpadł i te zabezpieczenia go jeszcze teraz blokują. Jak to wyciągnąć?
GoldenRC Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Napisano 23 Sierpnia 2016 https://youtu.be/8YF4ZaLMDiM Nowa klamkomanetka w rowerze, a to jest działanie tej starej Ma ktoś jakiś pomysł co można zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.