Karot Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 W momencie kiedy ramie prawej korby mija godzinę piątą - patrz załącznik - słychać "pyk".Na pierwszy ogień poszedł suport. Wymiana z FSA BB-1000 na Shimano BB70 ... "pyk" i "pyk". Pykało dalej. Zmieniłem pedały. W sumie sprawdziłem 3 komplety. Pykanie nie odpuściło.Wybrałem się do serwisu numer 1. Oglądali, oglądali ... Uginali ... I stwierdzili, że skoro suport nowy to muszą go wkręcić raz jeszcze "po swojemu". Nie przekonali mnie tą gadką. Zwłaszcza, że czas oczekiwania na serwis był bliski dwóm tygodniom.Pojechałem do serwisu numer 2. Rzucili okiem, dokręcili kluczem dynanometrycznym i voila. Odczułem poprawę przez pierwszy kilometr zrobiony dookoła sklepu. Pedałując lekko, nie pyka. Zaczynam naciskać mocniej - i nie mam tu na myśli kosmicznego przyspieszenia... - "pyk" i "pyk".Pojechałem do serwisu numer 3. Powiedzieli mi, iż dźwięk słyszalny w okolicy suportu, nie musi wcale stamtąd dochodzić - dałem im szansę. Przesmarowali "po swojemu" suport. Wyczyścili otwór sztycy i dali się przejechać po dziurawiej, piaszczystej drodze. W tym momencie już nie wiedziałem: pyka, cze nie pyka? Mimo wszystko uwierzyłem w poprawę.Kolejnego dnia wychodzę na trening, słucham... pyka. Pomyślałem trudno, jadę dalej. Ledwo od domu odjechałem i nerwy mi puściły. Zawróciłem! Pykało jeszcze gorzej, niż na początku.Wróciłem do serwisu numer 2. Tym razem przyłożyli się. Oznajmili mi, że lewa miska została przekręcona. Zamówiłem u nich kolejny wkład, tym razem acera - podobno nawet lepsze od BB70, a i czarny kolor misek bardziej mi odpowiadał. Odebrałem rower. Ku mojemu "zdziwieniu" ... pykało dalej. Rower pozostał dalej na warsztacie w poszukiwaniu ewentualnych pęknięć ramy. Nic nie znaleźli.Po dwu tygodniowej podróży po serwisach zostałem z trzema suportami i wgniecioną ramę, prawdopodobnie przez serwis numer 2. Co robić? Po napisaniu powyższych wypocin wpadłem na coś takiego jak tulejka redukcyjna pod pedał w korbie. Czy istnieje możliwość, że to właśnie tulejka "pyka". Czy one są wymienne? Moja korba to FSA comet.
CentrumRowerowe Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Rozumiem, że "tulejka redukcyjna pod pedał w korbie" oznacza, że w ramię korby był wstawiany nowy gwint. Jeśli tak to bym na pierwszym miejscu sprawdzał czy coś tam nie puściło.
radomir82 Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 A z innymi pedałami próbowałeś? Ewentualnie do sprawdzenia śruby od blatów plus wymontować korbę wkręcić oś w imadło (przez deseczki) i próbować naciskać na ramię korby góra dół, FSA lubi sobie czasem "postrzelać" na łączeniu osi z ramieniem korby.
Kolmark Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Czy któryś serwis sprawdzał siodełko, jarzmo sztycy i samą sztycę? Takie pykanie na godzinie 5 może pochodzić od siodła lub sztycy, ponieważ gdy noga jest w najniższym punkcie to i siodełko trochę się przekręca w stronę tej nogi. U mnie tak pykało, strzelało, aż wreszcie złamała się sztyca w miejscu, gdzie wychodziła z ramy.
kombiii Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 To może być sztyca, wydaje się, że to suport pyka, jednak dźwięk po ramie się bardzo niesie. W moim przypadku było podobnie. Podejrzenie padło na suport, pedały, wizyty w serwisie chwilowo pomagały. Teraz jestem pewny, że to sztyca.
arczik18 Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 mam ten sam problem z tym pykaniem pochodzącym z okolicy suportu (tutaj wątek - http://www.forumrowerowe.org/topic/204704-naped-dziwne-dzwieki/?do=findComment&comment=1857951) wymieniłem suport ale to pykanie nie ustąpiło, pedały tez podmieniałem ale nie pomogło... sprawdzę jeszcze siodło i sztyce myślę jeszcze nad wymianą korby ale czy jest sens??
kombiii Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 arczik18 - sprawdź przed wymianą korby sztycę i siodełko!
arczik18 Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 na czym to sprawdzenie siodełka miało by dokładnie polegać?? wyjąłem sztyce wygląda mi na cała nigdzie żadnych pęknięć nie ma...
Gość Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 A ja tez 2x caly rower rozebralem, i finalnie okazało się że to pykały kominy/blaty korby, wykrecilem lekko przesmarowalem i cisza.
arczik18 Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 arczik18 - sprawdź przed wymianą korby sztycę i siodełko! wyjąłem sztyce wraz z siodełkiem z ramy. odkręciłem siodełko od jarzma, przeczyściłem wszystko skręciłem jarzmo tylko ze w trochę innej pozycji niż było wcześniej i co się okazało?? ze te stuki ustały. cisza jak makiem zasiał. dzięki za ta poradę
Gość Napisano 3 Sierpnia 2016 Napisano 3 Sierpnia 2016 Czyli nie zrobiłeś podstawowego testu przy cpykaniu, tj pedałowania na stojąco :-))
Karot Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Napisano 4 Sierpnia 2016 Rozumiem, że "tulejka redukcyjna pod pedał w korbie" oznacza, że w ramię korby był wstawiany nowy gwint. Jeśli tak to bym na pierwszym miejscu sprawdzał czy coś tam nie puściło. W takim razie źle napisałem. Gwinty w ramionach są oryginalne. Po prostu pomyślałem, że mogą tam być jakieś tulejki.
Karot Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 A z innymi pedałami próbowałeś? Ewentualnie do sprawdzenia śruby od blatów plus wymontować korbę wkręcić oś w imadło (przez deseczki) i próbować naciskać na ramię korby góra dół, FSA lubi sobie czasem "postrzelać" na łączeniu osi z ramieniem korby. Próbowałem w sumie z trzema kompletami. Śruby w blacie, hmm ... Sprawdzę! W imadło też wsadzę, dzięki za podpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.