NoiseWizard Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Zapomniałem dodać klamry do mojego tematu. W międzyczasie znalazłem sposób regulacji przerzutki w moim orkanie 6.0, dodaję zdjęcie które znalazłem w internecie, czy ktoś z użytkowników może potwierdzić, że to właściwy sposób? Drugi problem jaki mnie dręczył, to właściwa redukcja biegów w tej piaście: czy prawidłowym sposobem jest chwilowa przerwa w pedałowaniu i zmiana biegu, czy można również robić to w trakcie pedałowania?
Ychu Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Drugi problem jaki mnie dręczył, to właściwa redukcja biegów w tej piaście: czy prawidłowym sposobem jest chwilowa przerwa w pedałowaniu i zmiana biegu, czy można również robić to w trakcie pedałowania? Logika podpowiada aby tylko ciut zmniejszyć nacisk na korbę.
zekker Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 W Inter8 (odwrotna sprężyna, czyli redukcja na wolniejszy bieg to popuszczenie linki) lepiej na chwilkę przestać pedałować lub mocno odpuścić. Przy wrzucaniu na szybszy bieg przy odrobinie wprawy idzie pod lekkim obciążeniem. Jak nie masz nóg jak kafary, to po prostu spróbuj wyczuć piastę jak zmienia biegi pod obciążeniem. U mnie redukcja charczy i czuć lekkie zacięcie. Na przyśpieszeniu po prostu biegi nie wchodzą pod obciążeniem i zaskakują dopiero jak się odpuści.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Lipca 2016 Mod Team Napisano 11 Lipca 2016 Możesz też podpytać kolegę @fotofx, który z tego co wiem siedzi w tym temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.