Skocz do zawartości

[Tarcza] tarcza alivio do deore xt

xprox3000

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Generalnie wszystkie na 104 bdc, ale niektóre nie sa ot tak plug&play, czasami trzeba coś podpiłować. Najlepsze są stare, ze starych xt, lx, etc.

Napisano

Nie może, a na pewno się pojawi :) Musiał byś dać jakąś stara przerzutkę z napędów 3x8

Pojawić się może, ale w tym sensie, że klatka przerzutki niekoniecznie będzie przechodzić nad zębami środkowego blatu przy prawidłowym ustawieniu wysokości nad zębami dużego blatu. Miałem taki właśnie przypadek. Ustawić się dało i działało bardzo dobrze z tym, że czasami łańcuch wyrzucało na zewnątrz, na ramię korby. Przerzutka to jeden z pierwszych SLX-ów, chyba 661 do napędu 3x9.

Napisano

Ustawić się dało i działało bardzo dobrze z tym, że czasami łańcuch wyrzucało na zewnątrz, na ramię korby. Przerzutka to jeden z pierwszych SLX-ów, chyba 661 do napędu 3x9.

To działało bardzo dobrze czy wyrzucało łańcuch? Jak dla mnie taka praca mechanizmu dyskwalufikuje go już na wstępie.

Problem będzie tyczył wszystkich przerzutek 9s przystosowanych do układu tarcz 44/32/22, nie da się na nich ustawić prawidłowo wysokości i nie ma co dalej kombinować. Musi być przerzutka od 3x8

Napisano

Panowie, nie ma co przesadzać... Jak miałem dać 120 zł za sam blat 44z a 190zł za całą korbę pozagrupową wraz suportem, to o czym tu mówić? Tym bardziej, że i tak chciałem zmienić 44z na 42z. Rzeczona korba xt wraz z blatami od pozagrupowej dała radę 2 sezony startów i nadal dorzynam ten zestaw w treningówce. Łańcuch udaje mi się wyrzucić na zewnątrz również na prawidłowo zestrojonym zestawie, jaki mam w Canyonie, więc o czym tu mówimy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...