PiPoLiNiO Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Hehehe, no więc jak widać miałem rację pisząc o wsiowym zacisku Aczkolwiek szczerze współczuję Superlogic... Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.
roberttrebor Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Ja bym tam do do przedstawiciela Authora napisał,fakt powinno być ostrzeżenie aby nie stosować do karbonu!!!
empe Napisano 8 Czerwca 2016 Autor Napisano 8 Czerwca 2016 Fakt, w tedy jeszcze polecałem bo swoje zadanie obejma spełniała znakomicie - sztyca nie osuwała się a o tym problemie był tamten temat, ale nie jestem wróżką i nie mogłem przewidzieć co stanie się za pół roku.
Arni220 Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Miałem ten zacisk i sobie chwaliłem bardzo pod moimi nie małymi kg. Fakt, że sztycę miałem alu, ale dopiero ten zacisk nie powodował opadania sztycy. Czy to nada się do karbonu? Jak widać nie. Jak ktoś wcześniej zauważył, zacisk tem usztywni mocno połączenie i mocne drgania przeniosą się na samą rurkę sztycy zamiast pozostać na połączeniu komin/zacisk. Alu sztyce są sztywniejsze, grubsze, mniej podatne na zgniecenie, tu bym upatrywał przyczynę. Nie ma co psioczyć na zacisk, bo on jest świetny, ale nie do karbonu czy jakichś wylajtowanych wynalazków sztycowych pod 50kg. Takie osoby nie muszą stosować takich zacisków, a cięźcy nie mają wylajtowanych sztyc ani alu, ani karbonowych.
tobo Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 Ta sztyca nie jest dla osób o masie kurczaka. To normalna sztyca i jej limit wagowy dla użytkownika zdecydowanie jest dużo wyższy, jeśli w ogóle jest jakiś podany. Na co dzień mam styczność ze sztycami które ważą 160 gramów przy długości 400 mm, nie mają limitu wagowego i są eksploatowane przez ludzi o spektrum masy startowej od 50 do 130 kilogramów.
empe Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Napisano 25 Czerwca 2016 VELO przysłało kuriera i zabrali obejmę i sztycę do ekspertyzy
turysta Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Podłączę się pod temat. Zauważyłem u mnie na sztycy karbonowej coś takiego jak na zdjęciu. Wszystko oryginalne - sztyca, zacisk i rama tak jak producent wypuścił. Pedantycznie pilnowałem momentu dokręcenia kluczem, który dostałem wraz z rowerem. Na 99% Canyon powie, że to moja wina, chociaż jestem pewny, że używałem odpowiedniej siły przykręcania. Można z tym jeździć?
schwinn0 Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Ja zakupilem pol roku temu syncrosa fl 1.0 z offsetem 25mm. Srednica 31.6 dlugosc 400 mm. Pekla zaraz przy zacisku siodla. Zaczela sie gibac w najmniej odpowiednim momencie. Myslalem ze zacisk sie poluzowal. Sztyca prawdopodobnie pojdzie na smietnik bo juz zostalo 10 cm mniej . Sprobuje jeszcze napisac do Syncrosa choc szczerze watpie w tzw dobra wole producenta.
empe Napisano 5 Lipca 2016 Autor Napisano 5 Lipca 2016 Pedantycznie pilnowałem momentu dokręcenia kluczemTo tak jak ja. Każda śrubka precyzyjnie przykręcona kluczem dyno, zawsze poniżej max a VALEO po oględzinach sztycy i obejmy stwierdzili że przekroczyłem dopuszczalną wartość. Normalnie krew mnie zalała jak mi to odpisali, ale co tu można zrobić.
roberttrebor Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 no to teraz pozostaje wydać jak "najlepszą" opinie w mecie dla VALEO,zapomnieli o sile i mocy sprawczej internetu.Juz pisałem o tym ze jeden zadowolony daje trzech zadowolonych a jeden niezadowolony daje siedem niezadowolonych,ja na pewno bede ich omijał jak diabeł święconej wody no i te x znajomych na face...... myślę że też!!!!!!
PiPoLiNiO Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 To tak jak ja. Każda śrubka precyzyjnie przykręcona kluczem dyno, zawsze poniżej max a VALEO po oględzinach sztycy i obejmy stwierdzili że przekroczyłem dopuszczalną wartość. Normalnie krew mnie zalała jak mi to odpisali, ale co tu można zrobić. Z ciekawości, opisałeś sytuację Ritchey? Spróbować zawsze można.
empe Napisano 12 Lipca 2016 Autor Napisano 12 Lipca 2016 Pytasz czy napisałem do Ritchey? Po co? Ci są wcale nie lepsi. Miałem już przygodę z ich produktem i starałem się reklamować. (jeśli jest ktoś zainteresowany to mogę szczegółowo opisać). Najpierw napisałem bezpośrednio do producenta a ten mnie szybko odesłał do dystrybutora. Dystrybutor mnie spławił i tyle w temacie.
PiPoLiNiO Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Ehh, a ja wsadziłem mostek i kiere superlogic. Czasami mam wrażenie, że najlepiej kupować najtańszy szajs skoro jak się zepsuje to i tak nowy trzeba kupić. Jak masz gdzieś opisane to możesz mi wysłać na pw. Chętnie przeczytam.
schwinn0 Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 amelinium to amelinium. koszt 3 krotnie mniejszy niż karbon a takiej sztycy jeszcze nie złamałem. w rozmiarze 31,6 i tak aż takiego tłumienia drgań nie będzie
Hetman Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Odwołaj się od ich opinii, na piśmie. Pewnie dostałeś jakąś odpowiedź też na piśmie. Papierologia teraz najważniejsza, zbieraj kopie wszystkiego (to co wysyłasz też żeby mieć odniesienie w przyszłości). Jak zaczniesz pchać temat to może coś dalej z tego będzie.
empe Napisano 13 Lipca 2016 Autor Napisano 13 Lipca 2016 Tak dokładnie, dostałem odp na piśmie. Niestety jestem mało ogarnięty w sprawach reklamacyjnych, odwoływania się itp. chyba że ktoś chciałby mi pomóc i podpowiedział jak takie odwołanie powinno wyglądać i co dalej z tym robić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.