turborzeznik2 Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Jak w tytule, szukam jakiegoś smartwatcha na którym będę mógł używać endomondo bez zabierania ze sobą telefonu. Coś tam słyszałem o garmin vivoactiv ale on nie ma androida, ktoś coś wie? zależy mi na tym by w efekcie końcowym mieć zapisaną trasę na mapie w endomondo, tak jak bym jechał z telefonem.
turysta Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Android do niczego nie potrzebny. Garminy synchronizują się ze stroną Garmin Connect. A z tejże strony można ustawić auto synchronizację z Endomondo. Jeśli zależy Ci tylko na śladzie trasy to możesz kupić najtańszy zegarek biegowy np. Garmin FR 10.
turborzeznik2 Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 ooooo super bo upatrzyłem sobie tego garminka vivoactiv gdzieś tutaj mam go za jakieś 170e i chyba się skusze
sender Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Tak jak napisał @turysta - po powrocie z treningu zegarek synchronizuje się z telefonem lub poprzez komputer co finalnie wrzuca taki trening na stronę GARMIN CONNECT'a, ta zaś wysyła bez większego wysiłku dane do endomondo. Mało tego, jeśli kupisz zegarek z czujnikiem tętna to i te dane masz w endomondo. Generalnie skłaniałbym się ku zegarkowi. Ba skłaniałem się i dokładnie tak zrobiłem, jakem Ci napisał Pozdrawiam
turborzeznik2 Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 będę mało dyskretny, ile zapłaciłeś? kupiłeś sam zegarek czy z czujnikiem? aa i jeszcze jedno, są chyba dwa modele tego garmina vivoactive http://www.ebay.de/itm/GARMIN-Vivoactive-HR-XL-Schwarz-Sport-GPS-Smartwatch-mit-Herzfrequenzmessung-am-/252385043659?hash=item3ac35224cb:g:BLwAAOSwubRXMegu i taki http://www.ebay.de/itm/Garmin-Vivoactive-Sport-GPS-Smartwatch-Activity-Tracker-schwarz-NEU-/111991509164?hash=item1a1336d0ac:g:xmEAAOSwcL5XMGEz nie wiem czym one miały by się różnić oprócz wyglądu, chyba tylko tym że ten pierwszy ma pomiar pulsu pod zegarkiem.
turysta Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Różnią się tylko pomiarem pulsu. Natomiast nie chciałbyś sprzętu godnego polecenia? Za 1 tys zł to już można kupić dobry zegarek. A te vivoactiv to nie wiadomo, nikogo z tym jeszcze nie spotkałem.
turborzeznik2 Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 możesz jaśniej? z tym że ja już wybrałem i jak na wstępie, zależy mi na synchronizacji z endomondo a zegarek chcę zabierać na rower zamiast telefonu.
Branza Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Witam Potrzebuje pulsometr aby podczas treningu połączył się ze Stravą za pomocą telefonu SG Note 4 poprzez ANT+. Cena max 180zł.
Żbik Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Podepnę sie pod temat. Czy ktos przerabiał juz smartwatche, którymi mógłbym sterować Endomondo w telefonie w plecaku? Chodzi mi jedynie o mozliwosc pauzowania/wznawiania czasu treningu (pauzowanie stopera na czas postoju itp) bez konieczności wyciągania telefonu z plecaka (ostatnio jechaliśmy z kolega i mieliśmy 2 postoje na regulacje rowerów, kolega ma jakis zegarek Garmina, którym obsługuje Endomondo, po zakończonym treningu trasa na naszych Endomondo była taka sama, ale czas kolegi był o 6 min krotszy niz mój). Teoretycznie, to nawet nie musiałby byc smartwatch, a cos na kształt bezprzewodowego pilota, który można przymocować do kiery. Telefonu nie chce zapinać w uchwyt na kiere, bo ostatnio zdarzyło sie 2x piekne OTB i wole nie ryzykować uszkodzenia telefonu przy ponownej glebie.
bardok206 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Podepnę sie pod temat. Czy ktos przerabiał juz smartwatche, którymi mógłbym sterować Endomondo w telefonie w plecaku? Chodzi mi jedynie o mozliwosc pauzowania/wznawiania czasu treningu (pauzowanie stopera na czas postoju itp) bez konieczności wyciągania telefonu z plecaka (ostatnio jechaliśmy z kolega i mieliśmy 2 postoje na regulacje rowerów, kolega ma jakis zegarek Garmina, którym obsługuje Endomondo, po zakończonym treningu trasa na naszych Endomondo była taka sama, ale czas kolegi był o 6 min krotszy niz mój). Teoretycznie, to nawet nie musiałby byc smartwatch, a cos na kształt bezprzewodowego pilota, który można przymocować do kiery. Telefonu nie chce zapinać w uchwyt na kiere, bo ostatnio zdarzyło sie 2x piekne OTB i wole nie ryzykować uszkodzenia telefonu przy ponownej glebie. W endomondo jest opcja autopauzy, to nie wystarczy? Wysłane z mojego unknown przy użyciu Tapatalka
Żbik Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Autopauza zatrzymuje każdorazowo czas, nawet np przy postoju na światłach na ulicy itp, czyli mierzy czas samej czystej jazdy. A mi zależy na tym, aby moc indywidualnie zatrzymać szybko czas wtedy, kiedy tego potrzebuje.
bardok206 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 A co z słuchawkami i pilotem? Też jest opcja ręcznego zatrzymywania treningu. Wysłane z mojego unknown przy użyciu Tapatalka
Sliwa007 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 a jaki zegarek polecacie w okolicach 1000 PLN? Ja mam upatrzony Garmin Forerunner 230. ale macie może jakieś lepsze strzały?
turborzeznik2 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Napisano 3 Lipca 2016 Zalezy do czego? ja kupilem tego vivoactive fajnie bo z nim pobiegasz, pojezdzisz na rowerze i poplywasz. Jesli potrzebujesz bajerow to garmin odpada, jesli potrzebujesz czegos prostego to garmin. Nie wiem jak ten Twoj upatrzony ale moj ma gps i nie musze ze soba miec telefonu a to bylo dla mnie najwazniejsze
hheniek1987 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Ja niedawno kupiłem vivoactive hr, moment później dostałem sporo wyższy model i mam na sprzedaż vivo, gdyby ktoś chciał to priv:) Dla mnie największymi plusami vivo są sterowanie muzyki z zegarka, brak paska na klatce bo puls bierze z nadgarstka i to że momentalnie łapie gps, przez moment miałem polara m400 i czekanie na sygnał to tragedia.
Gość Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Pytanko, jak szybko zegarek Garmina łapie fixa ? Osatno telefon S4 doprowadza mnie do szlau czekam czasem 2min ... chyba ze przerestartuje, to kilka pierwszych odpaleń GPS po resecie przebiega sprawnie... ale po 3-4 dniach jest juz miazga. Zastanawiam sie zatem nad zegarkiem. podoba mi sie Fenix 3
turborzeznik2 Napisano 4 Lipca 2016 Autor Napisano 4 Lipca 2016 zwykły vivoactive tez tak samo bardzo szybko łapie sygnał GPS + GLONASS
Żbik Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Czy ten Garmin Vivoactive pozwala obsługiwać ze swojego ekranu Endomondo?
Gość Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Te 2-3sec to wlasne obserwacje czy instrukcja obslugi i broszurki ? Szkoda ze ten vivoactiv brzydki jak noc :-( jak by wygladal nirmalnie to nawet wolalbym zaoszczedzic tych pare stowek. Ale mi wyglad zupelnie nie podchoxzi.
Mod Team safian Napisano 5 Lipca 2016 Mod Team Napisano 5 Lipca 2016 Chodzi mi jedynie o mozliwosc pauzowania/wznawiania czasu treningu Używam Pebble i co można powiedzieć o tej funkcji... działa Przy okazji masz 3-rzędy informacji, które możesz sobie skonfigurować, no i nie trzeba nic instalować na zegarku, wystarczy w endo włączyć obsługę Pebble Stravę można kontrolować identycznie i też pokazuje 3 informacje. Wiem, że nie jest to idealny zegarek jeżeli nie posiadasz przy sobie telefonu, ale jest opcja dokupienia podstawki z GPSem, więc dałoby radę używać właśnie bez telefonu. https://www.kickstarter.com/projects/655382546/pal-strap-gps-and-extended-battery-strap-for-pebbl/description No ale Pebble to bardzo specyficzny (jest on raczej dopełnieniem smartphone a nie jego namiastką) sprzęt i pewnie dużej części nie przypasuje.
hheniek1987 Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Te 2-3sec to wlasne obserwacje czy instrukcja obslugi i broszurki ? Szkoda ze ten vivoactiv brzydki jak noc :-( jak by wygladal nirmalnie to nawet wolalbym zaoszczedzic tych pare stowek. Ale mi wyglad zupelnie nie podchoxzi. Własna obserwacja, nawet przed napisaniem posta podszedłem do okna żeby sprawdzić
Gość Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 No to kurcze.... fajowa sprawa. Takie cos by mi bardzo pasowalo ;-)
Żbik Napisano 5 Lipca 2016 Napisano 5 Lipca 2016 Używam Pebble i co można powiedzieć o tej funkcji... działa Przy okazji masz 3-rzędy informacji, które możesz sobie skonfigurować, no i nie trzeba nic instalować na zegarku, wystarczy w endo włączyć obsługę Pebble Stravę można kontrolować identycznie i też pokazuje 3 informacje. Wiem, że nie jest to idealny zegarek jeżeli nie posiadasz przy sobie telefonu, ale jest opcja dokupienia podstawki z GPSem, więc dałoby radę używać właśnie bez telefonu. https://www.kickstarter.com/projects/655382546/pal-strap-gps-and-extended-battery-strap-for-pebbl/description No ale Pebble to bardzo specyficzny (jest on raczej dopełnieniem smartphone a nie jego namiastką) sprzęt i pewnie dużej części nie przypasuje. Który masz dokładnie model Pebble?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.