Skocz do zawartości

[Świdnica]

Noritsu

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!

chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają drogi (czy jest dużo błota) na W. Sowę bo mam zamiar się wybrać na szczyt w najbliższy weekend.

Napisano

Zależy z której strony jedziesz ;) Od rzeczki podjedziesz raczej bez problemu, bo tam wszędzie są kamienie, od strony walimia też powinno być bezproblemowo. jedynie druga opcja podjazdu od parkingu może być mocno zabłocona :P

Napisano

Dokładnie to mam zamiar podjeżdżać od Przełęczy Walimskiej, a zjechać na Przełęcz Jugowską i dalej do Bielawy. Chyba żebym przyjechał samochodem to podjazd zacząłbym w Lasocinie.

Napisano

Jak bylismy na Sowie w lany poniedziałek to tylko na górze zalegało troche śniegu, ale naprawde mało.

Teraz to już powinno byc suchutko bez wątpienia :D

Napisano

Inferek na Sowę wybieram się dopiero w niedzielę, bo na jutro już się umówiłem na wyjazd w Rudawy. Do tego jeszcze nie zdecydowałem czy z Wrocka będę jechał blachosmrodem czy od razu rowerem. Jeżeli bym jechał blachosmrodem to możemy się dogadać na W. Sową i Kalenicę, ale jak bym jechał z Wrocka rowerem to wymiękam i na Kalenicę się nie piszę. Dokładną decyzję czym pojadę podejmę w sobotę i dam znać.

Napisano

No no z wrocka na Sowe bedzie gdzies ponad 70km, wdrapanie sie na górke i powrót - podziwiam.

Tak czy siak napisz, ja jestem tutejszy wiec na samą Sowe też moge skoczyc, a czas nie gra roli.

Napisano

Ok! A dokładnie na Sowie mam ponad 90 km, ponieważ jeżdżę bocznymi drogami i mam do pokonanie jeszcze cały Wrocek 20 km.

Napisano

Decyzję już podjąłem jade rowerem z Wrocka, ponieważ kończy się majowy weekend i na drogach będą korki, a szczególnie przed Wrockiem. Jak coś to z Wrocka wyjeżdżam koło 9-tej i liczę że w okolicach Pieszyc będę około 12.30 więc jak jak ktoś ma chęć wspólnego wjazdu na W. Sową to będę na necie jeszcze po 20-stej to możemy się dogadać.

Napisano

Ok do Pieszyc sobie dojadę, może jeszcze kogoś zabiore ze sobą o ile beda chetni :blink:

Chyba że z Pieszyc dojedziecie do Lutomi i tam sie spotkamy.Z Lutomi lasem aż na samą P.Walimską i tak bym wolał, co wy na to?

Nie bedzie tyle asfaltu ale teren :P

Napisano

rockrider ja nie będę jechał przez Świdnicę tylko przez Dzierżoniów, a do Lutomi to bym musiał jeszcze parę kilometrów nadłożyć. Będzie to mój pierwszy taki długi dystans w tym roku (coś ponad 180km) i nie pisze się na jego przedłużanie, ponieważ forma jeszcze daleka od ideału :) .

Napisano

Ok, ale jak sie spotkacie z inferkiem w Pieszycach to zamiast jechac Rościszowem asfaltem to pojedziecie na Lutomie i terenem i tam sie spotkamy wszyscy :)

Jak nie to na przełeczy sie spotkamy:P

Napisano

Dobra nie mieszajmy, ja dojezdzam do rockridera, i z tobą Toomp spotykamy sie na walimskiej, zebys nie robil za duzo km,

z tamtąd ruszymy na sowe.

Jakbys wysłał mi na PW swoj nr telefonu to bylo by ok, ja wysle swoj, bedzie jutro łatwiej sie znalezc pomiedzy tłumem ludzi :)

Napisano

rockrider albo Ty nie czytasz dokładnie postów, albo ja nie umiem czytać mapy. Ja przyjadę do Pieszyc z Wrocka rowerem i nie będę nadkładał kilometrów żeby dojechać do Lutomi. Jedynie co mogę zmienić swojej trasie to zjazd z Sowy, ale podjazdu nie zmieniam bo forma jeszcze nie ta. Jak jadę autem w Góry to wtedy szukam tras takich żeby jeździć jak najwięcej po terenie, ale nie na dystansach koło 200 km.

Napisano

Gdyby była organizowana jakaś wycieczka niedaleko {70km łącznie od WCH} to ja też się piszę. Wreszcie rozpoczęłem sezon - jako tako. Formy nima także dystans też niezaduży. :D

Opony mam na teren, ale po szosie też bym pośmigał :D

PS. Tobo, planujesz jakiś nie-hardcore?

Napisano

Heh, kiepski ze mnie organizator wtedy :D Zwiedziłbym rejony Świdnicy, bo "kupe lat" tam nie byłem. Mogę śmigać praktycznie w każdy dzień tygodnia teraz.

Inferek - masz jakąś lajtową trasę świdnicką pt. teren-szosa? :P

Kuba złożył wreszcie ten rower? Bo śmignąłbym najchętniej w 3 lub więcej osób {na taką krajobrazoznawczą wycieczkę - dla was rozjazd :P}

Jak macie czas/siły/chęci to pisać, bo mam dobry humor na rower :D

Napisano

Zazwyczaj jezdzimy w 2-3 osoby + ty.

Nie wiem ja tras wałbrzyskich nie znam, mozna przez książ, jeziorko daisy do swidnicy i poźniej gdzies odbic dalej w las.

Ja obecnie też mam czas od pon do pt wiec bólu nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...