rockrider Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 W piatek nie bardzo, mam wolne już od środy do konca tygodnia. Więc możemy od rana śmigac
Toomp Napisano 26 Kwietnia 2009 Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam! chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają drogi (czy jest dużo błota) na W. Sowę bo mam zamiar się wybrać na szczyt w najbliższy weekend.
Nawrotek Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zależy z której strony jedziesz Od rzeczki podjedziesz raczej bez problemu, bo tam wszędzie są kamienie, od strony walimia też powinno być bezproblemowo. jedynie druga opcja podjazdu od parkingu może być mocno zabłocona
Toomp Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Dokładnie to mam zamiar podjeżdżać od Przełęczy Walimskiej, a zjechać na Przełęcz Jugowską i dalej do Bielawy. Chyba żebym przyjechał samochodem to podjazd zacząłbym w Lasocinie.
rockrider Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Jak bylismy na Sowie w lany poniedziałek to tylko na górze zalegało troche śniegu, ale naprawde mało. Teraz to już powinno byc suchutko bez wątpienia
Jarod Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Wczoraj byłem teraz na sowie luzik suchutko a wjeżdzałem od zacienionej strony
inferek Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Toomp, to może razem się wybierzemy? Od razu Kalenice zaliczymy
Toomp Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 Inferek na Sowę wybieram się dopiero w niedzielę, bo na jutro już się umówiłem na wyjazd w Rudawy. Do tego jeszcze nie zdecydowałem czy z Wrocka będę jechał blachosmrodem czy od razu rowerem. Jeżeli bym jechał blachosmrodem to możemy się dogadać na W. Sową i Kalenicę, ale jak bym jechał z Wrocka rowerem to wymiękam i na Kalenicę się nie piszę. Dokładną decyzję czym pojadę podejmę w sobotę i dam znać.
inferek Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 No no z wrocka na Sowe bedzie gdzies ponad 70km, wdrapanie sie na górke i powrót - podziwiam. Tak czy siak napisz, ja jestem tutejszy wiec na samą Sowe też moge skoczyc, a czas nie gra roli.
Toomp Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 Ok! A dokładnie na Sowie mam ponad 90 km, ponieważ jeżdżę bocznymi drogami i mam do pokonanie jeszcze cały Wrocek 20 km.
rockrider Napisano 30 Kwietnia 2009 Napisano 30 Kwietnia 2009 Tez sie pisze na liste wyprawy na Sowe w niedziele A czy jutro ktoś jedzie w tamte okolice, bo szukam osoby która potowarzyszy mi
Toomp Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Decyzję już podjąłem jade rowerem z Wrocka, ponieważ kończy się majowy weekend i na drogach będą korki, a szczególnie przed Wrockiem. Jak coś to z Wrocka wyjeżdżam koło 9-tej i liczę że w okolicach Pieszyc będę około 12.30 więc jak jak ktoś ma chęć wspólnego wjazdu na W. Sową to będę na necie jeszcze po 20-stej to możemy się dogadać.
rockrider Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Ok do Pieszyc sobie dojadę, może jeszcze kogoś zabiore ze sobą o ile beda chetni Chyba że z Pieszyc dojedziecie do Lutomi i tam sie spotkamy.Z Lutomi lasem aż na samą P.Walimską i tak bym wolał, co wy na to? Nie bedzie tyle asfaltu ale teren
Toomp Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 rockrider ja nie będę jechał przez Świdnicę tylko przez Dzierżoniów, a do Lutomi to bym musiał jeszcze parę kilometrów nadłożyć. Będzie to mój pierwszy taki długi dystans w tym roku (coś ponad 180km) i nie pisze się na jego przedłużanie, ponieważ forma jeszcze daleka od ideału .
rockrider Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Ok, ale jak sie spotkacie z inferkiem w Pieszycach to zamiast jechac Rościszowem asfaltem to pojedziecie na Lutomie i terenem i tam sie spotkamy wszyscy Jak nie to na przełeczy sie spotkamy:P
inferek Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 Dobra nie mieszajmy, ja dojezdzam do rockridera, i z tobą Toomp spotykamy sie na walimskiej, zebys nie robil za duzo km, z tamtąd ruszymy na sowe. Jakbys wysłał mi na PW swoj nr telefonu to bylo by ok, ja wysle swoj, bedzie jutro łatwiej sie znalezc pomiedzy tłumem ludzi
Toomp Napisano 2 Maja 2009 Napisano 2 Maja 2009 rockrider albo Ty nie czytasz dokładnie postów, albo ja nie umiem czytać mapy. Ja przyjadę do Pieszyc z Wrocka rowerem i nie będę nadkładał kilometrów żeby dojechać do Lutomi. Jedynie co mogę zmienić swojej trasie to zjazd z Sowy, ale podjazdu nie zmieniam bo forma jeszcze nie ta. Jak jadę autem w Góry to wtedy szukam tras takich żeby jeździć jak najwięcej po terenie, ale nie na dystansach koło 200 km.
inferek Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Dwójeczka najlepsza fotka ;] Myślący Mateusz, hihihi Po za tym zmachalem sie niesamowicie dzisiaj.
tobo Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 dla mnie to było "spotkanie na szczycie" a nie wspólna jazda. szkoda....
Adik Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Gdyby była organizowana jakaś wycieczka niedaleko {70km łącznie od WCH} to ja też się piszę. Wreszcie rozpoczęłem sezon - jako tako. Formy nima także dystans też niezaduży. Opony mam na teren, ale po szosie też bym pośmigał PS. Tobo, planujesz jakiś nie-hardcore?
inferek Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Jak coś zorganizujesz to przyjedziemy do ciebie i ruszymy gdzie nas poprowadzisz ;]
Adik Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Heh, kiepski ze mnie organizator wtedy Zwiedziłbym rejony Świdnicy, bo "kupe lat" tam nie byłem. Mogę śmigać praktycznie w każdy dzień tygodnia teraz. Inferek - masz jakąś lajtową trasę świdnicką pt. teren-szosa? Kuba złożył wreszcie ten rower? Bo śmignąłbym najchętniej w 3 lub więcej osób {na taką krajobrazoznawczą wycieczkę - dla was rozjazd } Jak macie czas/siły/chęci to pisać, bo mam dobry humor na rower
inferek Napisano 3 Maja 2009 Napisano 3 Maja 2009 Zazwyczaj jezdzimy w 2-3 osoby + ty. Nie wiem ja tras wałbrzyskich nie znam, mozna przez książ, jeziorko daisy do swidnicy i poźniej gdzies odbic dalej w las. Ja obecnie też mam czas od pon do pt wiec bólu nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.