Skocz do zawartości

[spodenki] Spodenki rowerowe na szelkach z wkładką

yambey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć 
Ze względu na uciążliwość jazdy we zwykłych szortach postanowiłem kupić spodenki rowerowe na szelkach. Dystanse jakie pokonuje to  około 25-40km podczas treningu.
Szukam czegoś w miarę jakościowego za rozsądną cenę około 150zł. Nie znam się zbytnio na markach na oku takie firmy jak BTWIN, ATTIQ, Rogelli.
Co polecacie w takiej kwocie? 

Napisano

Dobrze uszyte i dość trwałe - Vezuvio (szukaj BCM Nowatex) spod Poznania

Unikalne lub własne wzory graficzne + wybór róznych wkładek + nietypowe tematy i wymiary + realizacja bez dyskusji  - ForzaSport u naszych górali lub Stantex.

W zasadzie wszyscy szyją z podobnych materiałów.

Więc jedyna istotna różnica to może być szerokość mankietu nogawki i wzorki.

Napisano

A jak wypadają B`twin z niebieska wkładka z Decathlonu, seria 700? W sklepie po 199, ale na alledrogo można kupić nowe po 130.

Napisano

Ja nie jestem zwolennikiem towarów z marketu na "D". Produkują chińskie rączki, ale zyski zgarniają żabojady.

Można tam iść w ostateczności - w promocyjnej cenie po sezonie.

Stosują bezwzględne zarządzanie jakością swoich produktów, więc za grosze kupisz produkt, z którego do końca nie będziesz zadowolony i następnym razem kupisz ten droższy, z którego - patrząc na półkę cenową - TEŻ nie będziesz zadowolony, bo przepłacisz.

Dopiero ceny po obniżkach są adekwatne do jakości i trwałości.

Tu masz za 114 zł z bardzo dobrą wkładką i przesyłką.

Produkcja w Polsce, a nie w Chinach.

http://allegro.pl/odziez-spodenki-110179?string=forza&bmatch=base-relevance-spo-1-5-0510

Tu masz za 130 zł bardzo fajne gatki z niezłą wkładką:

http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/odziez_rowerowa/spodenki_krotkie/unisex_standard.html

Mnie wystarczyły na trzy lata intensywnego codziennego orania od wiosny do późnej jesieni (bo potem zakładam dłuższe).

Jak możesz, wspieraj rodzimy biznes.

Napisano

Ale jakie spodenki? Za 20zł czy za 350zł, bo mają chyba taki rozrzut cenowy i jakościowy. Seria Aerofit jest warta swojej ceny.

Ciężko Decathlon porównywać do Biedronki, bo niektóre artykuły mają topowej jakości, w atrakcyjnej cenie. Akurat w rowerowym szpeju dużo tego nie ma, ale nie jest tragicznie.

Napisano

Tu masz za 114 zł z bardzo dobrą wkładką i przesyłką. Produkcja w Polsce, a nie w Chinach. Forza w Spodenki - rowerowe - Allegro.pl

Właśnie je sobie zamówiłem. Wygórowanych wymagań nie mam, więc raczej będę zadowolony, oczywiście jeśli choroba odpuści i da mi jeździć ;) 

Napisano

Ale jakie spodenki? Za 20zł czy za 350zł, bo mają chyba taki rozrzut cenowy i jakościowy. Seria Aerofit jest warta swojej ceny.

Coś w granicy 80 zł

Napisano

Dzięki Bik4done wezmę spodenki ForzaSport na oficjalnej stronie jest możliwość wyboru wkładki za dopłata 10zł można dostać czerwoną wkładkę.

Napisano

Tu masz za 114 zł z bardzo dobrą wkładką i przesyłką. Produkcja w Polsce, a nie w Chinach. Forza w Spodenki - rowerowe - Allegro.pl

Czy to nie jest przepadkiem Atiiq? Czy tylko sąsiad zza ściany? :)

BTW, która wkładkę wybrałeś? 

Napisano

Ja z ForzaSport  wziąłem podstawową (w cenie).

Miałem ją w ręku, gdy przyszedł nie ten rozmiar (z mojej winy). Wystarczająca do moich przebiegów w sezonie krótkospodenkowym (rocznie robię 7-8 tys).

Wcześniejsze moje gatki Vezuvio miały wkładkę niebieską - nieco cieńszą.

Napisano

Vezuvio te z niebieską to taki tam treningowy ciuch na 90min ale tez z czerwoną to już można spokojnie pond 3h orać.

Mam obie wersje, miałem też rogelli szkoda kasy mi nie podpasowały i jeszcze chyba z 180zł dałem za jakiś lepszy model.

Najlepsze jakie mam to crafta za pierdyliard zloty ale specjalnie kosmosu nie ma jak porównuję do czerwonych vezuvio.

Napisano

Dzięki Bik4done wezmę spodenki ForzaSport na oficjalnej stronie jest możliwość wyboru wkładki za dopłata 10zł można dostać czerwoną wkładkę.

Dokładnie coś takiego zamówiłem sobie po Waszej wymianie informacji "co warto". Dzisiaj powinny dojść, czerwona wkładka Forzy wygląda na dokładnie tą samą co "czerwona Vezuvio". Myślę, że będę zadowolony. Co prawda pozostałe dwie wkładki Forza (podstawowa, zielona i  za dopłatą, pomarańczowa) są grubsze, ale kierowałem się tym, że czerwona wygląda na taką samą jak stosuje Vezuvio i gdzie zbiera bardzo pozytywne recenzje.

Napisano

Ja też zamawiam Forza ;) na długie dystanse polecili mi pomarańczową wkładkę, więc pewnie taką wezmę. W cenie maja indywidualny zadruk, projekt już prawie skończony ;)

Napisano

Trudno powiedzieć, bo trzeba by porównać wszystkie trzy ;) W każdym razie w Forza ta czerwona to La Fonte, niby bez żelu, ale wygląda całkiem przyzwoicie. Z tego co można wyczytać na forum jest chwalona (jest też m.in. w spodenkach Vezuvio). Rozmiar zawsze jest zagadka przy kupnie przez neta, ale zawsze można zwrócić. W każdym razie, jedyne moje doświadczenie jest takie, że Forza L jest "większa/wygodniejsza" niż L Btwin 700, może to pomoże?

Napisano

Kupiłem dziś w deca 500 z szelkami za 119pln. Bardzo mi się podoba wkładka, bo jest wielka - tzn sam ten gruby obszar jest normalny, ale oprócz niego dookoła jest dalej wkładka ale płaska i kilka cm dalej szew. Ogólnie bardzo dobre wrażenie, jutro dłuższy teścik będzie. Wada względem 500 flat których używałem do tej pory jest taka, że nie mają w nogawkach tych silikonowych paseczków i ogólnie nogawki są odrobinę luźniejsze. Nie są luźne, ale nie opinają ud tak ciasno jak 500 flat. Zdecydowałem się na zakup, pierwsze moje na szelkach...

Napisano

Też oglądaĺem te 500 z Decathlonu,ale odpadły właśnie przez brak jakichkolwiek materiałów antypoślizgowych w nogawkach. Mam kilkuletnie gatki Athlitech z GoSportu,kosztowały połowe tej ceny,a mają w tym miejscu silikonowe paski. Ostatecznie kupiłem 700 z Deca,bo trafiłem w niezłej przecenie. Wkładka bardzo wygodna,po 2 godzinach tyłek w dużo lepszym stanie niż w poprzednich spodenkach. Jednak materiał jest bardzo delikatny,po pierwszej jeździe z przodu w miejscu gdzie zaczyna sie wkładka pojawiło się zmechacenie i lekkie przytarcia spowodowane zamkiem błyskawicznym od koszulki... Koszulkę mam od roku i żadnego innego elementu garderoby mi nie sponiewierała,więc troche niesmak.

Napisano

W spodenkach Vezuwio uklepała się po dwóch sezonach. Dużo?

Zależy ile czasu jeździłeś.

Jak było z 8h/tydz to dużo.

Napisano

Jak się mają te wkładki (forza) do 600 Endury? 

Mam jedne FS260 i myślałem o kupnie drugich bo jestem zadowolony, ale pomyślałem że może warto popatrzeć za jakimś ekonomicznym rozwiązaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...