Skocz do zawartości

[przerzutka] Sram x7 10s problem z regulacją nie sięga największej koronki kasety.

kramer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, mam takie problem: zdemontowałem napęd z poprzedniego roweru i chciałem go zamontować na nowym rowerze.

Kasetę mam SLX 11-36 10s przerzutkę sram x7 gs 10s. na starym rowerze działało idealnie a na nowym przerzutka nie sięga koronki 36.. śruba regulacyjna jest wykręcona, w przerzutce jakby brakuje zakresu wychylenia w stronę koła. proszę o poradę co z tym zrobić?

Napisano

Rower nowy i hak raczej prosty.. napęd 3x10 slx (orginalnie działał bez zarzutu.) chce go zamienić na sram 2x10

https://www.google.pl/search?q=sram+x7&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw8eyeyaDMAhVjQpoKHV89AUQQ_AUIBygB&biw=1440&bih=763#imgrc=ytRmL7Eyi7eXfM%3A

dokładnie mam taka przerzutkę i nawet jak palcami prostuje pantograf na maxa to nie dochodzi na koronkę 36.. smarowałem łożyska w kołeczka, można je założyć jakoś inaczej niż powinny być?

z tego co widzę to hak jest grubszy niż w tej drugiej ramie..

Napisano

jest minimalnie napięta, dodam jeszcze że od manetki do przerzutki leci w pancerzu.

natomiast jak odpiłem linkę to ręcznie też nie sięga koronki 36.. zastanawiam się czy te kołeczka nie są jednostronne przypadkiem..

Napisano

A próbowałeś regulować zakres przerzutki?

To te 2 śrubki oznaczone jako H i L. Odpowiadają za maksymalne wychylenie przerzutki w prawo i lewo.

sram_x7_rd_9spd_my12_lrg.jpg

Napisano

tak, montowałem już ze 15 tych przerzutek i teraz coś takiego wystąpiło.. jak by kaseta w tym konkretnym kole była cofnięta bliżej środka kola..

• 3 miesiące temu...
Napisano

Mam problem  z regulacją  przedniej przerzutki (Sram X7 3x10), chodzi o to, że na przełożeniu 3/10 delikatnie ociera, gdy lekko naciągnę linkę przestaje ocierać, ale pojawia się problem z zrzuceniem na środkową zębatkę, może jakaś podpowiedź.

• Mod Team
Napisano

Nie bardzo jest co podpowiadać jak, próbuj wyregulować lepiej. podnieś wyżej, opuść, delikatnie zmień kąt ... w końcu trafisz albo się poddasz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...