Chopsc Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam poszukuje widelca do mojego treka fuel, niestety malo znam sie na czesciach rowerowych i kompletnie nie mam pomyslu czego szukac. Jezdze glownie po jakichs laskach czasem lekkie zjazdy ale tez sporo krecenia pod gore wiec zalezy mi na jakiejs blokadzie. Pozdrawiam i licze na szybka pomoc
qamian Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Nie napisałeś jakie koło (rozmiar i oś), ale: http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-xc-2015/26-cali_amortyzator-epixon-xc-lo-r-26-15qlc-bialy-2015/569
ACTIVIA Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam poszukuje widelca do mojego treka fuel, niestety malo znam sie na czesciach rowerowych i kompletnie nie mam pomyslu czego szukac. Jezdze glownie po jakichs laskach czasem lekkie zjazdy ale tez sporo krecenia pod gore wiec zalezy mi na jakiejs blokadzie. Pozdrawiam i licze na szybka pomoc Podaj parametry, tj Rozmiar koła Jaka sterówka Oska 9mm czy 15mm Kolor - niektórzy są wybredni
piciu256 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 albo chociaż rocznik i dokładny model roweru- to będzie można samemu wydedukować
Chopsc Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Napisano 12 Kwietnia 2016 Rozmiar koła Jaka sterówka Oska 9mm czy 15mm Kolor - niektórzy są wybredni Rozmiar kola to 26, niemam pojecia co to sterowka , oska zmierze jutro, rower jest czarny ale kolor widelca w sumie nie gra roli chociaz dobrze by bylo jka by byl zloty,czarny, bialy. Rower to Trek fuel 90 niestety jest to sprzet z drugiej reki i nie mam pojecia jaki to rocznik szukalem po necie ale nie udalo mi sie odszukac tego konkretnego. Ale moge wrzucic foto jesli to pomoze . Wiem jestem najgorszym typem forumowicza
ACTIVIA Napisano 12 Kwietnia 2016 Napisano 12 Kwietnia 2016 Rozmiar kola to 26, niemam pojecia co to sterowka , oska zmierze jutro, rower jest czarny ale kolor widelca w sumie nie gra roli chociaz dobrze by bylo jka by byl zloty,czarny, bialy. Rower to Trek fuel 90 niestety jest to sprzet z drugiej reki i nie mam pojecia jaki to rocznik szukalem po necie ale nie udalo mi sie odszukac tego konkretnego. Ale moge wrzucic foto jesli to pomoze . Wiem jestem najgorszym typem forumowicza Miałem jeszcze bardziej mniej orientacyjnych klientów niż ty że względu tego że chcieli kupić amorek i to dobry amorek a np. Jeden nie wiedział co to jest manetką blokady skoku, drugi to co ta są stery a jeszcze inny to co to są piwoty.
Kolmark Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Przepraszam, ale sformułowanie "bardziej mniej orientacyjnych klientów" powaliło mnie na ziemię, a polonistą nie jestem. Powinno być "jeszcze mniej zorientowanych", albo jeszcze mniej orientujących się". Dobrze, że klienci nie byli przy okazji "pretensjonalni"
ACTIVIA Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 No i cóż to chłopie takiego strasznego. Z języka polskiego w szkole nigdy dobry nie byłem.
Chopsc Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Napisano 13 Kwietnia 2016 tak wyglada rower <a href=https://zapodaj.net/a8f69f822e7c5.jpg.html>trek.jpg</a> a takie cos znalazlem na "zakretce" od osi https://zapodaj.net/4640fbacba93c.jpg.html
ACTIVIA Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Czyli potrzebujesz amorek pod oś zwykłą 9mm oraz sterówkę (rura sterowa) prostą 1/1/8"
Chopsc Napisano 13 Kwietnia 2016 Autor Napisano 13 Kwietnia 2016 Ok to co proponujesz w tej kasie :-)?
piciu256 Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 pisze w nazwie tematu Zakup widelca miedzy 700-1000
ACTIVIA Napisano 13 Kwietnia 2016 Napisano 13 Kwietnia 2016 Sorki. Nie zwróciłem na to uwagi. Jeśli możesz do 1000zl to pomyśl o Epixonie z kolekcji 2016
Chopsc Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Napisano 15 Kwietnia 2016 A mozesz mi zaproponowac kilka pozycji w tym przedziale cenowym? Nie koniecznie chce wydac tysiac jezeli moge kupic cos podobnie dobrego troszke taniej Ew jak zeszloroczne modele na wyprzedazy? Tylko nie mam pojecia jakich modeli szukac...
ACTIVIA Napisano 15 Kwietnia 2016 Napisano 15 Kwietnia 2016 Najlepiej to polecam ci Epixona z 2016 RLR pod os 9mm bo taką potrzebujesz
Chopsc Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Napisano 16 Kwietnia 2016 A jeszcze jedno pytanie. Czy jezeli poprzedni widelec mial 100mm skoku to moge zalozyc np 120 lub 140?
piciu256 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 założyć możesz ale może to zepsuć parę rzeczy (jak geometria na przykład)
ACTIVIA Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Także mierz sobie długość między osią piasty a dolną częścią korony, bo spotkałem się z przypadkami gdzie z jednej firmy przy skoku 100mm jest na takiej samej odległości co z innej firmy amorków przy skoku 120mm
ramol01 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Przepraszam, ale sformułowanie "bardziej mniej orientacyjnych klientów" powaliło mnie na ziemię, a polonistą nie jestem. Powinno być "jeszcze mniej zorientowanych", albo jeszcze mniej orientujących się". Dobrze, że klienci nie byli przy okazji "pretensjonalni" Nie obraź się, ale rzeczywiście nie jesteś, skoro nie wiesz co to mowa potoczna... zresztą na co dzień używana przez wszystkich Inaczej mówiąc możesz kupić amortyzator z większym skokiem, jeśli różnica wysokości nowego i starego amorka nie wyniesie kolosalnych różnic Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Chopsc Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Napisano 16 Kwietnia 2016 Widzę ze wymiana widelca jest bardziej skomplikowana niż myślałem :-P Czyli generalnie nie można zwiększyć skoku bez negatywnych skutków?
ACTIVIA Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Widzę ze wymiana widelca jest bardziej skomplikowana niż myślałem :-P Czyli generalnie nie można zwiększyć skoku bez negatywnych skutków? Nie myśl już ze negatywne skutki.Nie wiem jak tam w innych firmach niż Suntour co w Suntourze można sobie samodzielnie skok zmienić co sporo osób tak robi.Jesli sam nie spróbujesz to tego nie sprawdzisz na swoim rowerze.
Chopsc Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Napisano 17 Kwietnia 2016 W takim razie udam sie do jakiegos serwisu zeby miec pewnosc. A czy mogl bys mi jeszcze podac jakis model z troszke nizeszj polki niz ten wyzej? Tak z ciekawosci bym sobie porownal moze nie trzeba wydawac az 1000 tys ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.