Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zakup widelca miedzy 700-1000

Chopsc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje widelca do mojego treka fuel, niestety malo znam sie na czesciach rowerowych i kompletnie nie mam pomyslu czego szukac. Jezdze glownie po jakichs laskach czasem lekkie zjazdy ale tez sporo krecenia pod gore wiec zalezy mi na jakiejs blokadzie. Pozdrawiam i licze na szybka pomoc ;)

Napisano

Witam poszukuje widelca do mojego treka fuel, niestety malo znam sie na czesciach rowerowych i kompletnie nie mam pomyslu czego szukac. Jezdze glownie po jakichs laskach czasem lekkie zjazdy ale tez sporo krecenia pod gore wiec zalezy mi na jakiejs blokadzie. Pozdrawiam i licze na szybka pomoc ;)

Podaj parametry, tj

Rozmiar koła

Jaka sterówka

Oska 9mm czy 15mm

Kolor - niektórzy są wybredni

Napisano

Rozmiar koła

Jaka sterówka

Oska 9mm czy 15mm

Kolor - niektórzy są wybredni

Rozmiar kola to 26, niemam pojecia co to sterowka :P, oska zmierze jutro, rower jest czarny ale kolor widelca w sumie nie gra roli chociaz dobrze by bylo jka by byl zloty,czarny, bialy. Rower to Trek fuel 90 niestety jest to sprzet z drugiej reki i nie mam pojecia jaki to rocznik szukalem po necie ale nie udalo mi sie odszukac tego konkretnego. Ale moge wrzucic foto jesli to pomoze ;). Wiem jestem najgorszym typem forumowicza :P

Napisano

Rozmiar kola to 26, niemam pojecia co to sterowka :P, oska zmierze jutro, rower jest czarny ale kolor widelca w sumie nie gra roli chociaz dobrze by bylo jka by byl zloty,czarny, bialy. Rower to Trek fuel 90 niestety jest to sprzet z drugiej reki i nie mam pojecia jaki to rocznik szukalem po necie ale nie udalo mi sie odszukac tego konkretnego. Ale moge wrzucic foto jesli to pomoze ;). Wiem jestem najgorszym typem forumowicza :P

Miałem jeszcze bardziej mniej orientacyjnych klientów niż ty że względu tego że chcieli kupić amorek i to dobry amorek a np. Jeden nie wiedział co to jest manetką blokady skoku, drugi to co ta są stery a jeszcze inny to co to są piwoty.

Napisano

Przepraszam, ale sformułowanie "bardziej mniej orientacyjnych klientów" powaliło mnie na ziemię, a polonistą nie jestem. Powinno być "jeszcze mniej zorientowanych", albo jeszcze mniej orientujących się". Dobrze, że klienci nie byli przy okazji "pretensjonalni" ;)

Napisano

A mozesz mi zaproponowac kilka pozycji w tym przedziale cenowym? Nie koniecznie chce wydac tysiac jezeli moge kupic cos podobnie dobrego troszke taniej ;) Ew jak zeszloroczne modele na wyprzedazy? Tylko nie mam pojecia jakich modeli szukac...

Napisano

Także mierz sobie długość między osią piasty a dolną częścią korony, bo spotkałem się z przypadkami gdzie z jednej firmy przy skoku 100mm jest na takiej samej odległości co z innej firmy amorków przy skoku 120mm

Napisano

Przepraszam, ale sformułowanie "bardziej mniej orientacyjnych klientów" powaliło mnie na ziemię, a polonistą nie jestem. Powinno być "jeszcze mniej zorientowanych", albo jeszcze mniej orientujących się". Dobrze, że klienci nie byli przy okazji "pretensjonalni" ;)

Nie obraź się, ale rzeczywiście nie jesteś, skoro nie wiesz co to mowa potoczna... zresztą na co dzień używana przez wszystkich ;)

Inaczej mówiąc możesz kupić amortyzator z większym skokiem, jeśli różnica wysokości nowego i starego amorka nie wyniesie kolosalnych różnic ;)

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Widzę ze wymiana widelca jest bardziej skomplikowana niż myślałem :-P Czyli generalnie nie można zwiększyć skoku bez negatywnych skutków?

Napisano

Widzę ze wymiana widelca jest bardziej skomplikowana niż myślałem :-P Czyli generalnie nie można zwiększyć skoku bez negatywnych skutków?

Nie myśl już ze negatywne skutki.Nie wiem jak tam w innych firmach niż Suntour co w Suntourze można sobie samodzielnie skok zmienić co sporo osób tak robi.Jesli sam nie spróbujesz to tego nie sprawdzisz na swoim rowerze.

Napisano

W takim razie udam sie do jakiegos serwisu zeby miec pewnosc. A czy mogl bys mi jeszcze podac jakis model z troszke nizeszj polki niz ten wyzej? Tak z ciekawosci bym sobie porownal moze nie trzeba wydawac az 1000 tys :P?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...