Skocz do zawartości

[Lampka] trudny wybór

seba1121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ogarnij Nitefighter bt40s jeśli potrzebujesz lampkę do lasu (na ulicę będzie za mocna). Sama firma, jak i sprzedający "lumenus_pl" godne polecenia ;)

Napisano

Jest cały, podpięty temat właśnie o wyborze lampek. I jest jedna która się przewija od dawna i tu również powinna być bardzo dobra czyli convoy s2+.
W cenie tych latarek z linków można kupić modowaego(w pełni dopracowanego) convoya s2+, z kilkoma pojemnymi akumulatorami 18650, dobrą ładowarką i uchwytem.
Sama latarka jest bardzo dobrze wykonana, możne dawać naprawdę bardzo dużo światła ale sprawdzi się również w mieście, gdyż ma kilka trybów.

Tu przykładowa oferta zmodowanego convoya http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000&start=0&sid=e1dc62a9b1ae659a9332ac48437a51d7 są też inne, również na tym forum, jak i cały temat o tej konkretnej latarce. Do tego jeszcze akumulatory 18650 np. Panasonic NCR18650B, ładowarka np.litokala li-100 albo nitecore i2/d2 i uchwyt rowerowy.

Napisano

Żaden Convoy nie będzie lepszy od Nitefightera BT21 czy BT40S, jeśli jeszcze coś mocniejszego, ale bardziej skupionego to SolarStorm XT40. Jedna latarka nie nadaje się do szaleństw po lesie w nocy. Testowałem kilkanaście lampek i BT40S i XT40 są godne uwagi (BT21 również, ale osobiście jej nie miałem)

Napisano

Greg ze światełek lutuje lampki x1 na tryplecie ledów xp-l. Są też na jedną diodę. To samo robi reszta moderów. Lepiej kupić i mocować dwie latarki niż lampkę z mydelniczką i kabelkiem.

Sam jeżdżę ze starą x1 od Grega i czołówką na 1200lm. W większości sytuacji x1 mi wystarcza, bo ładnie się chłodzi w ruchu. Jedynie z lęku przed gałęziami odpalam czasem czołówkę. Nigdy bym tego nie zamienił na jakieś mydelnice i przewody.

Napisano

Też zamiast tego koszmarnego battery packa wydałem trzy stówy na dwie latary, jedna ref, druga kolimator + komplet modów u Darka. Od 2 lat śmigam, do dziś nie wyprodukowano żadnej rowerowej lampki, która by mnie zainteresowała na tyle aby zmienić dwa convoye.

Napisano

Również jeżdżę z X1 na starszym sterowniku 2.1 Moc 900 lm w zupełności mi wystarcza na polne drogi i leśne proste ścieżki. Planuję zakup drugiej na nowszym sterowniku i szerokiej optyce - będzie mega zestawik do jeżdżenia w ciężkim terenie ;)

Napisano

Polecam solar storm x2. Świetnie działa i dość długo świeci. Na najniższym trybie ok. 60 godz.Zrobiłem tylko małą modyfikacjępost-193845-0-12538000-1460484438_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...