Skocz do zawartości

[Napęd] Proszę o pomoc w doborze co kupić

peters77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, na początku chciałbym się przywitać bo to mój pierwszy post.

Już powoli na stokach śniegu brak( a i tak było w tym roku licho) więc czas pomysleć o rowerze.

Mam używanego Treka 3700 od 2 lat z tyłu kaseta 9 rzędowa przód stary deore lx blaty na 5 śrub.. Pod koniec zeszłego roku zaczął byc kłopot z przeskakującym łancuchem który wymieniłem na nowy do napędów 9 rzędowych. Ale było jeszcze gorzej zwłaszcza na srodkowej zębatce z przodu( mocno zużyta) . i tu moje  pytanie czy da się kupić nowe blaty ( mały i sredni do tego napędu fc-m560 BDC 110 i 74mm) Ew jaki napęd podejdzie do mojego suportu na kwadrat o długości ok 124mm. Chciałbym coś z klasy deore.

przepraszam za brak profesionalizmu w moich pytanich i dziekuję za pomoc

pozdrawiam

Napisano

Napędu (korby) nie dobiera się do suportu tylko suport do korby, bo to tani element i nawet nie byłoby sensu na siłę szukać korby do niego.

Blaty korby oczywiście da się dokupić, ale masz pewność, że łańcuch skacze na małym i średnim blacie, a na dużym wcale? Kasetę kiedykolwiek zmieniałeś? Kaseta zawsze zużywa się znacznie szybciej.

• Mod Team
Napisano

Spróbuj z wymianą kasety. Jeżeli masz słabą środkową tarczę z przodu to kaseta pewnie jest mocniej zmechacona.

Jeżeli przymierzasz się do wymiany korby to zapomnij o dostosowywaniu do suportu. Najpierw korba i do niej suport.

Napisano

Myślałem żeby zmienić na coś nowszego do której da się dokupić same blaty bo powiem szczerze ja do tej starej blatu nie znalazłem. Ale jak by ktoś miał jakiś namiar gdzie szukać to prosze podać. Wolałbym zostać przy tej deore lx jak się da na razie. 

Moja rama przyjmnie jakiś suport Octalink pod ten napęd z olx?

Proszę mnie jeszcze naprowadzić jaka ma być kolej naprawy? Zacząc od korby?

dzieki i pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...