Skocz do zawartości

[4000] do xc pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad:

1. Grand Canyon AL 5.9 (2016)

2. Kross B7 (2016)

90% jazda po lesie. Oprócz dwóch w/w modeli nad czym się mogę jeszcze pochylić (żadnych Rometów proszę)?

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Canyon raczej już odpadł.

A co z Silverbackiem Sola 3 2016? Ktoś mi poda namacalne różnice między nim a Krossem B7?

Jak z doborem ramy przy Silverbacku? 186 cm/87 przekrok?

Napisano

Tak namacalne to w Sola 3 masz 3 blaty z przodu , korbe na octalinc, gorsze piasty na oś 9mm. W Krossie masz 2 sztywne osie, korbe na 2 blaty ze sztywną osią do tego dreszczyk emocji bo nie wiadomo kiedy i za ile będziesz mógł go kupić :-) Pozostałe elementy na zbliżonym poziomie...

Napisano

Ok, hamulce sobie mogę wymienić w Silverbacku, a cena nadal atrakcyjna. Jakieś większe różnice w amorkach w tych rowerach? (Silver: Recon Silver TK 29; Kross: XC 32 TK)

Napisano

Jakieś większe różnice w amorkach w tych rowerach? (Silver: Recon Silver TK 29; Kross: XC 32 TK)
To chyba mówimy o różnych Krossach bo w B7 z 2016 jest RS Recon Silver

@ Alsew Z tego co widzę, to Kross jest już w sprzedaży : Rower Kross Level B7 Czarny Grafitowy Czerwony 2016 - Rowery - Ceny i opinie na Ceneo.pl Trzeba negocjować cenę :icon_exclaim:
Taaa  w każdym sklepie na Ceneo masz "Zapytaj o dostępność" , żaden jeszcze nie został wyprodukowany! Kross szczuje ludzi i tyle!
Napisano
Taaa  w każdym sklepie na Ceneo masz "Zapytaj o dostępność" , żaden jeszcze nie został wyprodukowany! Kross szczuje ludzi i tyle!

w maju puszczą plotę że cała produkcja rozeszła się na eksport ;)

Napisano

Kross ewidentnie leci w kulki, większość ludzi zainteresowanych tymi modelami już poszukała konkurencji, reszta jeszcze czeka (w tym i ja ale już niedługo). Zaraz startują pierwsze maratony a oni jeszcze rowerów nie zaczęli produkować. Planista produkcji w tej firmie to chyba jest rodziną lub bardzo dobrym znajomym szefa, że jeszcze pracuje po tak wspaniałym planie produkcyjnym.

Napisano

To chyba mówimy o różnych Krossach bo w B7 z 2016 jest RS Recon Silver

Masz rację, wrzuciłem w googla KROSS B7 i pozycjonowanie daje B7 z 2014 roku, który miał amorek w/w :)

Co do dostępności to tak jak wyżej piszecie. W sklepach stacjonarnych w Szczecinie nikt nic nie wie.

Napisano

To może nie pytać w sklepach o B7, tylko w Krossie ... Trek, amortyzator taki sam, napęd na zbliżonym poziomie, słabsze hamulce, nie ma sztywnych osi - sam zdecyduj na ile jest to dla Ciebie ważne.

Napisano

Ja pytałem juz w listopadzie to mówili mi połowa grudnia ;-) ... więc myślałem ze dostane maszynę pod choinkę a tu widzę że na zająca go nie będzie ;-) Pogrywają sobie z klientami i tyle... Na szczęście wykorzystałem okazję która są nadarzyła, wiec świata były radosne :-) Z drugiej strony zastanawiam się czy tak duża firma jak Kross nie ma planów produkcyjnych???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...