Skocz do zawartości

[przebudowa] RR 5.1 by pozostawić jedynie ramę - pyt. o napęd

Nafi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a czy ktoś mówił tu o kupnie nowych szpejów? ja za 1300zł złożyłem sobie levela a2, na alivio z hamulcami 445 z epiconem. Dodajmy dobrze zadbany napęd, choćby xt

manetki 200zł

kaseta + łańcuch 120zł

przerzutka tył 150zł / przód około 80

550zł bez korby która obecnie 9-tkę też przyjmie, i tak za 2 tys mam ładny rower na xt z epiconem ..

Ale.. co ja tam wiem 29 i 27,5 z xcm na alivio przecież jest lepszy ...

Żebyśmy byli precyzyjni to jak chcesz porównywać składanie roweru na używanych częściach z kupnem roweru to porównuj to z zakupem używanego roweru. Na allegro masz setki rocznych, dwuletnich rowerów z "zadbanym napedem". A tak jak ktoś pisał ceny używanych 26 są niskie wiec za 2000 to już pewnie i byś karbona znalazł...
Napisano

Ja bym używanego napędu nie kupił, bo jest używany, część eksploatacyjna. Można by było się pokusić ewentualnie na samą korbę bez blatów. Blaty + kaseta + łańcuch stanowczo na nie. Manetki + przerzutki już jak ktoś uważa, ja wolałem kupić części niższej grupy ale nowe.

Niestety jakiś miesiąc temu pięknie nadziałem się na "praktycznie nowe" koła. Może i miały przebieg 300-500 km, kręcąc w ręce też wydawały się w porządku. Po wizycie w serwisie pierwsze co usłyszałem to to że obręcze są praktycznie do wywalenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...