Alsew Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 a czy ktoś mówił tu o kupnie nowych szpejów? ja za 1300zł złożyłem sobie levela a2, na alivio z hamulcami 445 z epiconem. Dodajmy dobrze zadbany napęd, choćby xt manetki 200zł kaseta + łańcuch 120zł przerzutka tył 150zł / przód około 80 550zł bez korby która obecnie 9-tkę też przyjmie, i tak za 2 tys mam ładny rower na xt z epiconem .. Ale.. co ja tam wiem 29 i 27,5 z xcm na alivio przecież jest lepszy ... Żebyśmy byli precyzyjni to jak chcesz porównywać składanie roweru na używanych częściach z kupnem roweru to porównuj to z zakupem używanego roweru. Na allegro masz setki rocznych, dwuletnich rowerów z "zadbanym napedem". A tak jak ktoś pisał ceny używanych 26 są niskie wiec za 2000 to już pewnie i byś karbona znalazł...
Gość Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Ja bym używanego napędu nie kupił, bo jest używany, część eksploatacyjna. Można by było się pokusić ewentualnie na samą korbę bez blatów. Blaty + kaseta + łańcuch stanowczo na nie. Manetki + przerzutki już jak ktoś uważa, ja wolałem kupić części niższej grupy ale nowe. Niestety jakiś miesiąc temu pięknie nadziałem się na "praktycznie nowe" koła. Może i miały przebieg 300-500 km, kręcąc w ręce też wydawały się w porządku. Po wizycie w serwisie pierwsze co usłyszałem to to że obręcze są praktycznie do wywalenia.
dran2 Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 Dokładnie. Do 2k w rozmiarze 26 możesz dzisiaj przebierać w używkach na wysokim poziomie.
Danielasty Napisano 20 Stycznia 2016 Napisano 20 Stycznia 2016 mimo wszystko wolę kupić pierw podstawe by później wymieniać na coś lepszego niż wydawać od razu na coś
dovectra Napisano 21 Stycznia 2016 Napisano 21 Stycznia 2016 Możesz wziąć nowy na raty a potem zabiorą ci: rower, samochód, dom, kota, psa, męża... i wszystko na k.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.