Skocz do zawartości

[siodło] WTB Pure V Race - ma ktoś?

Piotrek383

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zastanawiam się na w/w siodle, szerokość pasuje, mam aktualnie twarde 148 mm i podpiera dobrze, lecz doszedłem do wniosku że do mojej zróżnicowanej jazdy wygodniej będzie na czymś miększym, teraz nie jest mi zbyt wygodnie (ale nie o tym temat). Chciałbym się dowiedzieć od osób które te siodło mają lub miały, jak się sprawuje, czy jest wytrzymałe na przetarcia, jakość prętów i inne takie. Kolega śmiga na WTB Volt Comp i siodło krzywi się na jedną stronę, stąd moje wątpliwości co do jakości tych siodełek. Interesuje mnie dokładnie taki model, wygląda na wygodne, może przypasuje :)

p1180705l.jpg

Nie znalazłem zbyt dużo o tym dokładnie modelu, wiem że występują różne, ze szwami itd... Jeśli ktoś takie ma proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Napisano

Miałem to siodełko w rowerze GT. Świetne jak dla mnie, szerokie, stabilnie sie w nim siedzi. Po około 1500km starł się napis WTB na boku i zrobiło lekkie pofałdowanie skóry. Poza tym nic, można było opierać rower siodełkiem o ścianę i nie było żadnych śladów. Raczej do jazdy w spodenkach z wkładką.

• Mod Team
Napisano

Tu dużo zależy od rocznika. Miałem stare PureV Comp, jakieś 4-5 sezonów przejeździło, napisy się pościerały, szwy też, a siodełko całe, wciąż wygodne i do użytku. Słowem b. dobra jakość. O tych z obecnego rocznika słyszy się opinie że to już nie to...

Napisano

Yep. Ujeżdżałem dwa sezony temu WTB Silverado, jakiś wyższy model ze śliczniusimi srebrnymi napisami i skóropodobną powłoką. Nie wytrzymał sezonu, napisy poodłaziły, skóra poszarzała i powycierała się miejscami do postaci zamszu, a siodło zaczęło skrzypieć i strzelać.

Miałem pod ręką budżetową wersję WTB Volt (pewnie odpowiednik obecnego Comp), więc ww. wywaliłem w cholerę i jeżdżę na Volt po dziś dzień i sobie chwalę. Ciche, wygodne, nic nie odłazi, nie skrzypi i nie strzela.

Jeżeli więc mogę coś doradzić, a raczej odradzić, to inwestowanie w wyższe modele WTB.

• Mod Team
Napisano

Mam dwa modele Pure V.

Jdene antyczny, prawdopodobnie mający 10+ lat, popękany ale ciągle komfortowy i troszkę młodszy za to z tytanowymi prętami i pokryciem ze skóry naturalnej.

Oba bardzo pasują memu odwłokowi...

Szacunek...

I.

Napisano

Również dokładam się do pochlebnych opinii o modelu Pure V.

Przerabiałem Rocket, Devo, Silverado, Pure i jakieś do DH

Wszystkie prócz Sileverado mega wygodne.

Wielu osobom doradzam przy kupnie siodełka właśnie któreś ze stajni WTB. Jest duża szansa, że podejdzie. 

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Nie dałbym ręki pod topór za pewność że się nie zawiedzie, miałem Pure V-race i v-rocket. Kompletnie nie moja bajka i nie "mój" kształt, nieznośnie gniotły w kości kulszowe, problemem było przejechanie 40-50km :\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...