Mod Team anarchy Napisano 5 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2016 uparłem się na tego cannondale CAADX ponieważ jak piszę na stronie producenta skoro Kolega święcie wierzy temu co napisali marketingowcy to ja się rakiem wycofuję z wątku
Darek14 Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Niektórych rowerów Evans nie wysyła poza Wielką Brytanię. Jeśli otwierając stronę Evansa, zacznie się od wprowadzenia Polski jako kraju dostawy, tego Cannondale'a faktycznie nie wyświetla... W jaki sposób chcesz podnieść kierownicę? Dać mostek z dużym wznosem?
Pitof Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 W tym niemieckim sklepie: http://www.bunnyhop.de/en/bikes/road/cyclocross/cannondale-caadx-tiagra-disc-20157 jest wyprzedaż na model wyżej, z Tiagrą. Nie wiem tylko czy jeszcze faktycznie mają te rowery.
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2016 ... a ja tylko ponownie zapytam: po jaki grzyb płacić ekstra za "wszywkę"? Szacunek... I.
Mod Team adamos Napisano 5 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2016 No właśnie, skoro już decydujesz się na zakup z internetu a nie z lokalnego sklepu, to po co przepłacać?A jak wybór się znacząco poszerza...Można przebierać jak w ulęgałkach i grymasić do woli.
woojj Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Klient któremu sprzedałem Cad-X jest zachwycony.... ergonomią, wygodą i lekkością jazdy.... o wiele wygodniej wedle niego niż na rowerze crossowym z którego się przesiadł.
Przelaj Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 @woojj a mógłbyś znając CAADX'a powiedzieć mi, jaki rzeczywiście rozmiar opony da radę zmieścić ? Mam 1,80 m wzrostu to jakim rozmiarem się sugerować 54 czy 56?
woojj Napisano 5 Stycznia 2016 Napisano 5 Stycznia 2016 Wiesz to jest tak.... że grubszej opony niż 40 tam nie założysz. Ile dokładnie nie wiem... nie testowałem tego fizycznie. Są na forum klienci co w europejskich przedstawicielstwach Cannondale robią .. mogą to sprawdzić fizycznie.
Przelaj Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 Na stronach angielskich znalazłem inne "dokładniejsze" zdjęcia obserwowanej przeze mnie przełajówki Cannondale CAADX. Również załączam tabele przedstawiającą wymiary roweru, może ktoś z Was (znający się na tym dobrze) oszacowałby, czy bliżej mi do rozmiaru ramy 54 czy 56 ?
Mod Team anarchy Napisano 5 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 5 Stycznia 2016 ...a Kolego myślisz, że jak ktoś Ci pisze 56 to z buta bierze albo kapelusza? Albo jak pisze o zawodowej geo? 72,5* na dziobie i 1020mm bazy - jeździłeś kiedyś na czymś tak ostrym w terenie? Pewnie dasz radę ale długi czas może to być zwykła walka z rowerem.Ja nie neguję kupna roweru z baranem ale czuję, że kupujesz teraz bardziej oczami a nie głową
Przelaj Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Napisano 5 Stycznia 2016 W żadnym wypadku. Za tydzień będę mieć możliwość przejechania się przełajówką Fuji (rozmiar ramy 54) i w międzyczasie szukam porad/opinii co do rozmiaru ramy.
Diablo_94 Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Na allegro znalazłem nowy rower przełajowy Cannondale CAADX Tiagra z obecnego 2016 roku za 4499 zł (cena na stronie oficjalnej: 5999 zł). Napisałem do gościa o to czy ma papiery na ten rower a ten odpowiedział mi tak: "Rower pochodzi ze Szwajcarskiego centrum testowego, dlatego też nie posiada żadnych papierów." Czy jest to rzeczywiście możliwe żeby taki rower otrzymać bez papierów lub bez jakiegokolwiek protokołu otrzymania roweru ? Tym bardziej, że na jego aukcjach jest więcej rowerów i przypuszczam że na żaden nie ma papierów. Co o tym myślicie ?LINK: http://allegro.pl/nowy-rower-cannondale-caadx-tiagra-54cm-2016-i5900300390.html
Darek14 Napisano 6 Stycznia 2016 Napisano 6 Stycznia 2016 Na pewno mówi prawdę, przecież Szwajcarzy wyrzucają nowe rowery...
Mod Team adamos Napisano 6 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2016 "Rower pochodzi ze Szwajcarskiego centrum testowego, dlatego też nie posiada żadnych papierów." Nie miałbym żadnych obaw, gdyby to było z centrum załogowych lotów kosmicznych NASA w Houston w Teksasie. W tym przypadku istnieje pewne ryzyko.
Diablo_94 Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Czy kupując rower marki Cannondale zza granicy (jest to sklep wheelies.co.uk). Czy gdyby coś się stało z jakąś częścią roweru, czy to z ramą czy osprzętem, to czy ja mogę udać się do dowolnego sklepu rowerowego, który mam najbliżej swojego miejsca zamieszkania i który jest tzw. pośrednikiem i sprowadza do swojego sklepu rowery marki Cannondale i za ich pośrednictwem będę mógł dokonać reklamacji, czy będę musiał wysyłać/odsyłać do Anglii aby tam rozpatrzyli reklamacje ? Chyba że jest jeszcze jakiś inny sposób ?
mtbikeer Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Najlepiej jak się skontaktujesz w tej sprawie z Cannondale Polska.
Diablo_94 Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 napisałem na facebooku wiadomosc prywatna do Cannondale Polska ale cisza caly czas. Jest jeszcze jakis inny sposob kontakty z nimi?
Pitof Napisano 8 Stycznia 2016 Napisano 8 Stycznia 2016 Dystrybutorem marki Cannnondale w Polsce jest czeska spółka Aspire: http://www.aspire.eu/pl/kontakt
Mod Team adamos Napisano 9 Stycznia 2016 Mod Team Napisano 9 Stycznia 2016 Czy kupując rower marki Cannondale zza granicy (jest to sklep wheelies.co.uk). Czy gdyby coś się stało z jakąś częścią roweru, czy to z ramą czy osprzętem, to czy ja mogę udać się do dowolnego sklepu rowerowego, który mam najbliżej swojego miejsca zamieszkania i który jest tzw. pośrednikiem i sprowadza do swojego sklepu rowery marki Cannondale i za ich pośrednictwem będę mógł dokonać reklamacji, czy będę musiał wysyłać/odsyłać do Anglii aby tam rozpatrzyli reklamacje ? Chyba że jest jeszcze jakiś inny sposób ? Tak naprawdę, to nie ma wielkiej różnicy, gdzie kupisz, jeśli nie masz autoryzowanego sklepu/serwisu pod nosem.Jeśli oddajesz ramę na gwarancję, to i tak będziesz ją musiał spakować w karton i wysłać.Rozpatrzenie roszczenia gwarancyjnego na Twoją korzyść (z reguły) powinno być równoznaczne ze zwrotem poniesionych przez Ciebie kosztów wysyłki reklamowanej ramy.Dlatego, dajmy na to taki Evans nie realizuje wysyłki tych rowerów do Polski - to są dla nich dodatkowe koszta do poniesienia w przypadku pozytywnego rozpatrzenia gwarancji. Sprawa z poniesionymi kosztami wysyłki komplikuje się zazwyczaj, gdy gwarancja nie zostanie uznana.
Diablo_94 Napisano 19 Stycznia 2016 Napisano 19 Stycznia 2016 Znalazłem w jednym ze sklepów w Polsce CAADX'a na shimano 105 z kolekcji 2015 w całkiem dobrej cenie. Skierowałem pytanie do Cannondale odnośnie składanie ewentualnych reklamacji, a dokładniej, czy gdyby cokolwiek się stało w przyszłości z jakąś częścią bądź ramą to czy będę mógł dochodzić swoich praw reklamacyjnych w sklepie rowerowym stacjonarnym w moim mieście, który jest dealerem marki Cannondale, bo to byłoby wygodniejsze, niż pakowanie i wysyłanie części do innego miasta (chociażby zaoszczędzenie kosztu wysyłki).Cannondale odpisał mi tak:Witaj, sklepy rozpatrują reklamacje na rowery kupione wyłącznie w PL, także możesz udać się do swojego sklepu stacjonarnego w razie jakichkolwiek problemów.Takie samo pytanie napisałem do Mojego sklepu stacjonarnego i odpiedź jest następująca:Witam, może Pan zareklamować rower w tym konkretnym sklepie w którym go zakupił. PozdrawiamI jaka tu spójność oraz komu wierzyć...
Bart33k Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 No i co? Kupiłeś już? Bo ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty, chce kupić rower i już prawie kupowałem przełaja kiedy okazało się, że tak naprawdę powinienem kupić to: http://www.raleigh.pl/rower/222 albo to http://rowereo.pl/grade-105-2015.html albo to http://www.rowerymerida.pl/produkt1129/ride-disc-300-rower-merida.html Póki co skłaniam się ku temu pierwszemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.