Grathon Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Witam. Czy ktoś z Was kręci carbonowa ramą na trenażerze? Mam wrażenie że rama się ugina. I strasznie pływam na boki. To normalne, czy trzeba się na nowo wyuczyć równowagi? Fakt, waga jeszcze trochę duża (93kg) ale aż tak? A, i nie jest tak źle. Świszczy, szumi? Ma szumieć. Mnie to nie przeszkadza. A wczoraj pierwszy trening, i 40 minut od niechcenia, na HR131/CAD87/3bieg na 7/34-14
Kozek Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Przy minimalnie mniejszej wadze na aluminiowym ridleyu mam wrażenie, że mufa suportu lata na boki. Muszę nagrać filmik jak pedałuję i upewnić się, że mózg mnie nie oszukuje
mtbikeer Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 Na mojej ramie karbonowej z Chin jest sztywno, nie ma uczucia pływania. Raczej to rama trenażera Ci się ugina.
MMMAAACCC7 Napisano 15 Grudnia 2015 Napisano 15 Grudnia 2015 jak wyżej pan napisał, pracuje trenażer, lub rower w mocowaniu trenażera.No chyba że rower pracuje Ci tak samo przy normalnej jeździe na powietrzu-wtedy jest się czym martwić
Grathon Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Napisano 15 Grudnia 2015 Na trasie jest git. W miejscu jest tak dziwnie. Hmm, inaczej. Czuję się jak bym siodełko za wysoko, i tyłek mi lata na boki. Może to zmiana pozycji, w sumie tył roweru jest ok 7cm wyżej niż przód, i trzeba na nowo łapać równowagę. W trasie bez żadnego ale bez trzymanki, tu ni cholery. Może faktycznie to nachylenie to powoduje.
tylkoNiedzielny Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 U mnie w alu ramie też suport pływa na boki. Raczej normalne, coś musi pracować. Niektórzy producenci karbonowych ram "zakazują" wkładanie ich w trenażer.
Sol Napisano 2 Stycznia 2016 Napisano 2 Stycznia 2016 Każda rama pływa w trenażerze, niektóre mocniej, inne mniej. Zakładam że z uwagi na właściwości materiału te z karbonu pływają bardziej. Taki lajf.
vpablov Napisano 3 Stycznia 2016 Napisano 3 Stycznia 2016 Czy ktoś z Was kręci carbonowa ramą na trenażerze? Mam wrażenie że rama się ugina. I strasznie pływam na boki. To normalne, czy trzeba się na nowo wyuczyć równowagi? Normalne zjawisko, mocowanie za oś , więc tylne widełki pracują mocniej. Swoją drogą, mi było szkoda nowego roweru i jeżdżę na starym 26.
biedronsky Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 To chyba normalne na trenażerze, że coś się ugina, tyłek biega na boki itp. W naturalnych warunkach - na drodze - tego tak nie odczujemy bo rama ma większą swobodę ruchu. W trenażerze jest zablokowana dość sztywno.
extremepl.rw Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 Fakt to normalne. Faktem jest też, że większość producentów niechętnie patrzy na trenażer. Trzeba zwrócić uwagę na mocne zamocowanie koła w trenażerze.
arroyo Napisano 15 Stycznia 2016 Napisano 15 Stycznia 2016 Mój rower (aluminiowe ostre koło) tez pływa w trenażerze ale jest to widoczne - przy mocnym nacisku na pedały opona przemieszcza się w rolce trenażera.
MMMAAACCC7 Napisano 16 Stycznia 2016 Napisano 16 Stycznia 2016 po pierwsze przetłumacz swój post, bo tego bełkotu czytać nie idzie..po drugie temat można zamknąć, autor już poznał odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.