Skocz do zawartości

[5000-6000] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zamierzam kupić rower crosswy za kwotę 5000-6000 zł. Jestem już w zasadzie zdecydowany na Cube Tonopah Pro 2016, którego mogę nabyć za kwotę 5 300 zł. Chciałbym jednak wcześniej wysłuchać opinii oraz poznać inne ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym. Proszę zatem o spostrzeżenia. 

http://www.cube.eu/en/products/trekking/tonopah/cube-tonopah-pro-black-glossy-flashred-2016/

Napisano

Mam crossa i mtb, nie miałem jeszcze szosy. Nie widzę sensu wydawania rąk dużej kasy na rower tak uniwersalny jak cross. Taką kwotę moim zdaniem lepiej jest wydać na bardziej wyspecjalizowane rower. Oczywiście to moje zdanie, zrobisz jak uważasz

Napisano

Też jestem zdania, że wydawanie takiej kwoty na rower crossowy jest bez sensu aczkolwiek to nie moje pieniądze. Mam Unibikea Zethosa i ten rower jest porządny. Lepiej zaoszczędzone na zakupie pieniądze wydać na akcesoria.

Napisano

Nie ma tematów wyczerpanych,w ofercie producentów wciąż pojawiaj się nowe modele rowerów z kombinacjami osprzętu. Jeśli forumowicz pyta o opinie na temat konkretnego roweru to dobrze kto chce to ją wyrazi temu też służy forum

• 3 tygodnie później...
Napisano

Za 6k to ja bym składał, bo można coś lepszego skręcić.

Za 2k kupić jakiegoś bazowego crossa pod tarcze, który się najbardziej podoba i pojeździć na tym z rok, a jak się spodoba to za pozostałe 4k można dokupić koła dt swiss r 24 spline, amora RS paragon i napęd sram rival1 ( ewentualnie rival2 - ale dochodzą koszty przedniej przerzutki, lub shimanowski CX )  - taki zestaw można wyhaczyć w zagranicznych sklepach internetowych za mniej niż 1k euro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...