Scar Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 jedno jest na zwykłym łożysku ślizgowym- tzn. plastikowe kółko i metalowa rolka wewnątrz. drugie plastikowe kółko z metalowym pierścieniem w środku i metalowa rolka wewnątrz. Które ma być wyżej- znaczy bliżej koronek kasety?
vicher Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 Narrow na dół, G-Pulley przy kasecie.
SlezaFanatic Napisano 14 Października 2015 Napisano 14 Października 2015 Do góry idzie to z metalowym pierścieniem .
cervandes Napisano 15 Października 2015 Napisano 15 Października 2015 A jeśli nie są symetryczne to napisami, kropkami i oznaczeniami do wewnątrz (po stronie szprych).
Mod Team Puklus Napisano 15 Października 2015 Mod Team Napisano 15 Października 2015 Kółeczko symetryczne, bez ścięć na górze, kółeczko ze ściętymi zębami na dole, ścięciem w stronę korby bodajże ( sprawdzić strzałkę na kółeczku)
ezios Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Ja do Alivio 8 sp nie zauważyłem ani opisów ani strzałek. Powinny być to przypatrzę się lepiej.
cervandes Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Jeśli piszesz o rd-m410 to zdecydowanie nie są symetryczne, wymieniałem w lecie u siebie. Wcześniej, przez kilka miesięcy miałem założone odwrotnie i się okazało, że ocierał mi łańcuch o wózek pantografu. Delikatnie, ale ocierał, nie był symetrycznie ułożony.
ezios Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Prowadzące jest symetryczne u mnie a napinające asymetryczne. Takie były oryginalne i takie kupiłem na wymianę.
Millerek Napisano 16 Października 2015 Napisano 16 Października 2015 Gwoli wyjaśnienia, to kółeczko od mojej XT, ma być na dole i kręcić się zgodnie z kierunkiem strzałki tak? i czy wogóle to kółko jeszcze nadaje się do jazdy? bo mi terkocze, a jak wózek zluzuje palcem to przestaje terkotać. Mam pewny domysły, że to wina oleju bo wcześniej smarowałem PTTF od shimano i było cicho.
ezios Napisano 17 Października 2015 Napisano 17 Października 2015 Moje kółka oryginalne shimano. Prowadzące górne jest symetryczne dolne asymetryczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.