Qnieteq Napisano 3 Września 2015 Napisano 3 Września 2015 Witam, posiadam rower Trek Su 2.0 nie dawno najechałem na kawałek szkła i przebiłem oponę. Mój problem zaczął się ,gdy chciałem odkręcić tylne koło. Posiada ono bardzo dziwny sposób dokręcenia do ramy (nie umiem tego nazwać). Nie wiem jak to odkręcić, zapewne są do tego specjalne klucze. Zapewne jest to zrobione przeciwkradzieżowo. Pozdrawiam, i proszę o szybką pomoc PS: Zamieszczam zdjęcie jak to wygląda.
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2015 Mod Team Napisano 3 Września 2015 Taaaa to miało swoją nazwę, nie pamięta, potrzebujesz specjalnych narzędzi lub szlifierki I nowego zacisku.
Qnieteq Napisano 3 Września 2015 Autor Napisano 3 Września 2015 To wie ktoś jak to się profesjonalnie nazywa ,aby poszukać kluczy? I dlaczego nazwa tematu została zmieniona na (Szybkozamykacz QR), bo to chyba nie to :/
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2015 Mod Team Napisano 3 Września 2015 To konkretnie, to może nie, ale tak sie to nazywa ogólnie QR od quick release. Co by ludziska po temacie widzieli o co chodzi. Nie wiem czy to nie suntorowy wynalazek.
siimon Napisano 4 Września 2015 Napisano 4 Września 2015 To wie ktoś jak to się profesjonalnie nazywa Profesjonalnie? Zaciski antykradzieżowe. Np. Tranazx ma podobne. aby poszukać kluczy? proszę. https://www.google.com/search?q=diax&es_sm=93&biw=1394&bih=614&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIw-froL3dxwIVhmfbCh0KfAZW#tbm=isch&q=szlifierka+k%C4%85towa
Shmitt Napisano 4 Września 2015 Napisano 4 Września 2015 podobna zasada działania jest w zaciskach antykradzieżowych Pitlock, gdzie do zacisku jest dołączana nasadka na nakrętkę, która ma specjalny kształt. Nie wiem czy użytkownik nabył ową nasadkę wraz z rowerem,w takim przypadku tak jak inni radzą - narzędzia w ruch i cięcie .
kamfan Napisano 4 Września 2015 Napisano 4 Września 2015 To jest na 99% Pitlock. Szkoda niszczyć ten zacisk, bo to już prawie zabytek Napisz do użytkownika Tofi, bo jak dobrze pamiętam kiedyś miał te zaciski, więc może ma jeszcze do nich klucz. Jak odkręcisz to zamiast tej specjalnej nakrętki możesz użyć zwykłej i odkręcać w przyszłości zwykłym kluczem nasadowym. A jak nie zdobędziesz klucza to obciąć kołnierz i odkręcić kluczem francuskim
KolegaMisia Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 · Ukryte przez anarchy, 5 Września 2015 - Bardzo ciekawe, bardzo... może do Galileo? :) Ukryte przez anarchy, 5 Września 2015 - Bardzo ciekawe, bardzo... może do Galileo? :) podgrzac cieklym azotem a nastepnie potraktowac myjkom ultradzwiekowom
kamfan Napisano 5 Września 2015 Napisano 5 Września 2015 · Ukryte przez anarchy, 5 Września 2015 - Usuwam dla porządku ;) Ukryte przez anarchy, 5 Września 2015 - Usuwam dla porządku ;) Ciekawe... Nie wiedziałem, że ciekłym azotem można coś PODGRZAĆ (no chyba, że ten zacisk ma poniżej 200 st. C)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.