cdgomez Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Muszę założyć mostek na rurę sterową amortyzatora. Problem w tym, że rura jest około 1 cm za krótka. Mógłbym usunąć podkładki dystansowe, ale wolałbym zachować dotychczasową wysokość ustawienia kierownicy. Czy kończąca się wysokość rury o 1 cm poniżej mostka może stanowić problem z bezpieczeństwem jazdy? Śruba mostka obejmuje rurę.
seraph Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Jeśli rura wchodzi w mostek bardziej niż do połowy jego wysokości to nic się nie powinno złego wydarzyć.
rzezniol Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 "Bardziej niż do połowy" jest mocno nieprecyzyjne. Rura sterowa powinna być tak daleko w mostku aby górna śruba zaciskająca mostek obejmowała rurę sterową w całości. Pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2015 Mod Team Napisano 2 Września 2015 Obniż o 3-5mm i będzie ok.
cdgomez Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 W moim mostku Truvativ jest tylko jedna śruba po środku. Rura wypełnia tak 70% mostka.
rzezniol Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Przy jednej śrubie na środku jest spore prawdopodobieństwo ze się nic nie stanie. Jednak jest to działanie "niezgodne ze sztuką" Jak masz możliwość podkładkami obniżyć mostek to to zrób ... stawiam że tych 5 mm nawet nie poczujesz. Pozdrawiam
Ziemko Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Tak jak napisał rzezniol, rura sterowa nie musi być docięta na styk ale żeby połączenie było bezpieczne musi być wystarczająco długa aby "łapały" ją obie śruby mostka.
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2015 Mod Team Napisano 2 Września 2015 W moim mostku Truvativ jest tylko jedna śruba po środku. Rura wypełnia tak 70% mostka. No to możesz zostawić. Ja mam Truvativa XR i rura sięgała mi ledwo do śruby i było ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.