reabook Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Cześć, chciałbym rozpiąć łańcuch do czyszczenia, ale mam nieco nietypową spinkę. Zamieszczam zdjęcie: https://www.dropbox.com/s/t4p50twu2dg32mk/20150902_161638.jpg?dl=0 Z drugiej strony blaszka jest pełna. Mam użyć siły, żeby to rozdzielić, czy może jest jakiś sposób? Pozdrawiam.
seraph Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Ta spinka nie jest nietypowa tylko Shimano Trzeba ją wygiąć w stronę niepełnej części i z jednej strony powinno zeskoczyć... Tutaj jest jak założyć, a Ty zrób odwrotnie.
reabook Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 Próbowałem z całej siły odginać, ciągnąć, wykręcałem kombinerkami, jedyne co mi się udało zrobić to nieco podgiąłem jej dolne ramię. Chyba nawet Pudzian tego dziadostwa nie rozpiąłby...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2015 Mod Team Napisano 2 Września 2015 To jest bardzo proste .... jak sie wie jak łapiesz łańcuch jak masz na zdjęciu u siebie, i gniesz tak jak byś chciał z niego zrobić U, gdzie czubek U ma se od ciebie odginać. Wtedy powinno zeskoczyć. Ale i tak ją możesz zniszczyć i kupić porządną.
seraph Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Shimano to nawet twierdzi, że jest jednorazowa, więc tnij i kup normalną. Ale rozpiąć się da palcami - to nie siła, a technika...
reabook Napisano 2 Września 2015 Autor Napisano 2 Września 2015 W takim razie kupie normalną, ta akurat została na moją prośbę zamontowana za darmo. Dziękuję za pomoc.
cervandes Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Żeby to zdjąć trzeba przełamać łańcuch, zginać w poprzek aby sworznie po pustej stronie się do siebie zbliżały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.