Colonel Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam. Od pewnego czasu chodzi za mną ww. pomysł. Obecny napęd to: - korba Deore 44/32/22 - przerzutka tył Deore Shadow + manetka XT - przerzutka przód Altus + manetka Alivio - kaseta HG20 11-32 - łańcuch KMC Z99 Mój pomysł wygląda następująco - korba Deore idzie do roweru żony, który aktualnie skladam, a na jej miejsce pojawia się coś jednoblatowa + wymiana blatu na narrow wide 36/38. Tu przy okazji co sądzicie o korbie Dartmoor Rock ? - tylna kaseta 11-36 + upgrade do 11-42 (jeszcze nie wiem, który blat bym wyrzucił). - nowy łańcuch takie, który pojubi się z blatem NW. Mam również pytanie jak wygląda kwestawia spadania łańcucha bez blata NW ? Dodam tylko, że rower służy mi głównie to poruszania się po mieście (dojazdy do pracy 50/50 las/ulica).
beskid Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Z tego co kojarzę kasety 9rz były ale 12-36. Ciekawy też jestem która to tylna zmieniarka pod 9sp poradzi sobie potencjalnie z przeskoczeniem z koronki 32T na 42T??
Rulez Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Kwestia spadania wygląda tak, że łańcuch będzie spadał, dopóki nie założysz napinacza lub rockringów ... co do kasety, to masz do dyspozycji : http://rowertour.com/shimano-cs-hg400-kaseta-alivio-9rz-12-36.html W kwestii zakładania tarczy 42z zgadzam się z "beskid", to będzie nie do ogarnięcia dla przerzutki .
Gość Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 poza tym po co 42 do miasta? takie strome góry macie u Rudzie ?
tobo Napisano 10 Sierpnia 2015 Napisano 10 Sierpnia 2015 Mam również pytanie jak wygląda kwestawia spadania łańcucha bez blata NW ? http://www.pinkbike.com/photo/8031510/ Tu masz rower asfaltowy, bez napinacza. Jeździłem w ten sposób kilka miesięcy. Spadanie łańcucha miało miejsce sporadycznie, z reguły przy wrzucaniu najtwardszej i najbardziej miękkiej kombinacji. Asfalty są tu równe, zdarzały się jednak nierówności, progi itd, w takim momencie nie pedałowałem. Korzystanie z takiego napędu wymaga jednak planowania linii przejazdu, co może być uciążliwe. Najlepiej łańcuch trzymał się na blacie Shimano xt oraz zębatce Extralite.
Colonel Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Napisano 11 Sierpnia 2015 poza tym po co 42 do miasta? takie strome góry macie u Rudzie ? Gór nie ma, ale jest kilka ciekawych miejsc w których młynek się przydaje. Na rowerze typo asfaltowym mi nie zależy, aż tak ponieważ jak tylko mogę staram się omijać drogi ponieważ prawdziwą przyjemność sprawia mi jazda po wertepach Dziś też pojawiła się nieco inna opcja - kolega pracuje w sklepie z cześciami i ma korbę M615 38/26 do sprzedania za jakieś smieszne pieniądze. Więc w głowie jeszcze urodził mi się pomysł 2x9. Pytanie tylko czy taka korba która jest dedytkowana do 2x10 będzie współpracować za 2x9. ps. sorki, że tak smęce ale co jakiś czas mam jakąś fazę na zmianę czegoś w rowerze (podobnie jak kobiety ze zmianą wystroju mieszkania )
nemo2009 Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 Gór nie ma, ale jest kilka ciekawych miejsc w których młynek się przydaje kolega pracuje w sklepie z cześciami i ma korbę M615 38/26 do sprzedania za jakieś smieszne pieniądze. Myślę,że to jest najrozsądniejsze wyjście.
radziuGD Napisano 11 Sierpnia 2015 Napisano 11 Sierpnia 2015 615 bez problemu ogarnie 9sp, sprawdzone organoleptycznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.