mklos1 Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Ja nabijam w pobliżu 8 bar przy wadze około 100kg. Na początku przygody z kołem 700x23 próbowałem jeździć na 9.5-10 bar, ale to bez sensu. Raz wbiłem ponad 11 bar, ale nie wytrzymała tego dętka. Dzwoniło mi w uszach przez dobre 5 minut. Każdemu wedle upodobania rzecz jasna...
DamixB Napisano 8 Sierpnia 2015 Autor Napisano 8 Sierpnia 2015 A nie zakładając nowego tematu to ile barów musi być w 700x25?
mess Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Jakie pompki polecacie Wczesniej uzywalem beto taka za 40zl, dawala rade napic do 9 barow. Jednak teraz sie popsula, wiec musialem kupic nowa, wzialem topeak max hp i dochodze do wniosku, ze beto nigdy do 9 barow nie dobilo. W ogole roznica jest kosmos, cena 3x drozsza. DamixB masz na oponie napisane, ja wale maxa, inny pompuja min. Sam sprawdz co tobie pasuje
AdamJedzie Napisano 8 Sierpnia 2015 Napisano 8 Sierpnia 2015 Ja używam Giant Control Tower - ta jest do 11 barów a na plecach w kieszonce mam SUB 40 Superlite SKS - tą małą po złapaniu gumy można dobic do 6-7. Producent twierdzi, że do 10, ale chyba trwało by to z pół godziny. No ale pompka awaryjna nie jest po to by dobijać do 9. No na pewno nie przy 38 gramach
DamixB Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Napisano 9 Sierpnia 2015 DamixB masz na oponie napisane, ja wale maxa, inny pompuja min. Sam sprawdz co tobie pasuje Tylko na oponie u mnie pisze tylko 6,8 na tej 700x25 a nie od do więc chyba 6 i troszkę chyba wystarczy
tobo Napisano 9 Sierpnia 2015 Napisano 9 Sierpnia 2015 Sprawdź opis na oponie bo raczej niemożliwe żeby podana była tylko jedna wartość zalecanego ciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.