poliglota Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Witam. Chciałbym zamienić moje manetki SLX 3X10 na XT. Niestety nie wiem jakie są różnice w różnych modelach XT i czy będzie to pasować do moich przezutek.Możecie coś poradzić czy podpowiedzieć. Czy warto zmieniać w ogóle na XT, czy różnica będzie znaczącą? Pozdrawiam
maly198101 Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Manetki xt różnią się sposobem montażu w zależności od sposobu czyli i-spec bądź na obejmie. Jeżeli chodzi o kompatybilność z przerzutka to będą działały. Różnica w działaniu jest zauważalna na plus.
Abihabi87 Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 manetka na obejmę oprócz samej obejmy ma dodatkowo wskaźnik który pokazuje jaki bieg jest przełączony na manetce, monetki bez obejmy ,czyli spec A lub B, mają mocowanie do hamulca shimano ,który jest zgodny z spec A lub B. manetka bez obejmy to mniejsza masa porównując ją z wersją z obejmą na manetce bez obejmy nie masz podgląd wrzuconego biegu, tak więc pozostaje patrzenie na kasete jeśli nie wiesz jaki jest bieg
tomekleczkowski Napisano 19 Lipca 2015 Napisano 19 Lipca 2015 Zmieniłem niedawno manetki SLX z obejmą na XT z mocowaniem ISPEC. Kultura pracy w XT jest lepsza no i przy mocowaniu do klamek poprawia się ergonomia kokpitu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.